Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Genel Kurul'da ağır eleştiriler olacaktır, fiili tavırlar kabul edilemez'

'Genel Kurul'da ağır eleştiriler olacaktır, fiili tavırlar kabul edilemez'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Genel Kurulu’nda hafta sonunda yaşanan olaylarla ilgili, “Genel Kurul’da o kavga kabul edilebilir gibi değil. Ağır eleştiriler olacaktır ama fiili tavırlar kabul edilemez.” dediMHP Grup Başkanvekili...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 16:04
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Genel Kurulu’nda hafta sonunda yaşanan olaylarla ilgili, “Genel Kurul’da o kavga kabul edilebilir gibi değil. Ağır eleştiriler olacaktır ama fiili tavırlar kabul edilemez.” dedi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu sabah Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili Vural, “Orantısız güç kullanımının hangi vahim sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Gerçekten Mısır’da bir an önce bu meşru olmayan darbe yönetimi yerine Mısırlıların demokratik tercihleri doğrultusunda yeni bir nizam tesis edilmesini ve Mısırlıların kendi içinde bir çatışma ortamına sürüklenmemesi en büyük temennimizdir.” diye konuştu.

“AĞIR ELEŞTİRİLER OLACAKTIR AMA FİİLİ TAVIRLAR KABUL EDİLEMEZ.”

TBMM Genel Kurulu’nda hafta sonunda yaşanan ve AK Parti Şırnak Milletvekili Ahmet Emin Dindar’ın kaşının patladığı olaylar hakkında bir soru üzerine Vural, “Genel Kurul’da o kavga kabul edilebilir gibi değil. Ağır eleştiriler olacaktır ama fiili tavırlar kabul edilemez.” dedi. Genel Kurul’daki uzun çalışma sürelerine dikkat çeken Vural, “Bu dayatmayı yapan hükümet, çoğunluk iradesi bu konuda sorumluluk sahibi değil midir'” diye sordu. Vural, “Bu dayatmanın ortaya koyduğu uzun çalışma sürelerinin tartışmalı ortamlarının da bu sürece önemli katkı sağladığını ifade etmek istiyorum. Elbette kabul edilebilir gibi değildir ama halen bakanlıklardan önergeler geliyor. Şunu ekleyin, bunu ekleyin, diye. Böyle bir çalışma sistemi milletvekillerinin iradesine de önemli baskılar oluşturuyor. Sayın Meclis Başkanı bu konuda çoğunluk iradesini ve hükümeti uyarmaya ve parlamenter demokrasinin gerektirdiği ölçüde, yasama süreçlerinin vatandaşların bilgisi dahilinde yürütülmesini temin etmelidir. Böylesine bir çalışma ortamı önemli stresler yüklüyor.” şeklinde konuştu. Milletvekillerinin neye oy verdiğinin bile farkında olmadığını savundu.

“PALALI BİR KİMSEYİ NEZAKETEN ÇAĞIRIP SERBEST BIRAKMAK YERİNE NİYE SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRMİYORSUNUZ '”

Taksim’de elinde pala ile protestoculara saldıran kişilerin tutuksuz yargılanması ile ilgili de Vural, şunları ifade etti: “Böyle bir şey kabul edilebilir m? Bunlar cesareti nereden alıyo? Bu kişilerin hemen serbest bırakılması yerine, böylesine bir tepki oluşmuşken, ne var yani… Palalı bir kimseyi nezaketen çağırıp hemen de serbest bırakmak yerine niye soruşturmayı derinleştirmiyorsunu? Bütün bunlar toplumda bir çifte standart, hukukta bir ayrımcılık gibi bir anlayışı getiriyor. Hukukun bu şekilde vatandaş tarafından adaletsiz olduğuna dair bir kanaat hukuku yaralıyor. Gerçekten bu süreç, maalesef sağlıklı oluşturulamadı.”

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

İkinci aşamaya yönelik yeni bir demokratikleşme paketi hakkında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Vural, “ Daha ortada bir şey yok ama görünen o ki minareyi çalmışlar, kılıfını hazırlıyorlar. Demek ki, Kandil’in, KCK’nın tehditleri karşısında hükümet boyun eğmiştir… Türkiye Cumhuriyeti devletinin dili Türkçedir. Ne yapacaklar, isimleri değiştirecekler Kuzey Kürdistan mı diyecekle? Böyle bir rezalet olur m? Bu bakımdan milletin iradesini alanlar bugün PKK iradesine teslim olmuş gözükmektedir. Bunun millet iradesi ile alakası yok. Dilimizi değiştirecekler, isimleri değiştirecekler. Ne yapacaklar. Sakarya’ya Sangaryos mu yapacaklar, İstanbul’u Konstantinapolis mi yapacakla? Ne yapacaklar. Türkiye’yi de değiştirecekler o zaman. Hükümeti uyarıyorum, hiçbir tehdide boyun eğmeyin.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.