Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir dışişleri üssü gibi olacak'

'İzmir dışişleri üssü gibi olacak'

AKP İzmir milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi(BASAM) Başkanı Rifat Sait, "İzmir adeta Dışişleri üssü gibi olacak" diyerek, önümüzdeki günlerde İzmir’in yurtdışında önemli bir yere geleceğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:37
 Aynı zamanda Türkiye-Arnavutluk parlamentolar arası dostluk gurubu başkanı olan Sait, İzmir’le ilgili Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dışişleri bakanlığının İzmir’e yakın zamanda temsilcilik açtığını hatırlatan Sait, her yıl yapılan büyükelçiler toplantısının önümüzdeki yıl bu ilde yapılacağını söyledi. Başbakanlığa bağlı kurulan Yurtdışı Türkler Başkanlığı'nın ilk şubesini İzmir’de açılacağını müjdeleyen Sait, bunun için Alsancak’ta bir yer tutulduğunu ifade etti. Bu kurumun daha çok yurtdışından gelip İzmir’de okumakta olan Türk soylu öğrencilerle ilgileneceğini ifade eden İzmirli vekil, yurtdışındaki soydaş ve akraba toplulukları ile yakın temas kurulacağını, onların sorunları ile ilgilenileceğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde kurulacak olan Güney Doğu Avrupa (BALKAN) Ülkeleri Parlamentolar Asamblesi sekretaryasının İzmir’de olmasının beklendiğini belirten Sait, bunun için kemeraltındaki eski parlamento binasının düşünüldüğünü söyledi. "İzmir'de bütün Balkan ülkelerinin konsolos veya fahri konsoloslukları var" diyen Sait, ilin nüfusunun üçte birinin olan yaklaşık 1,6 milyonunu Balkan göçmenlerinden oluştuğunu belirterek, "İzmir adeta bir fahri Balkan kentidir" dedi.

Sait, Başbakan Erdoğan’ın katılımı ile sonbahar ayında İzmir’de I-Balkan şurasını gerçekleştirmek istedikleri söyleyerek, bu toplantıya 12 Balkan ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının davet edileceğini belirtti. İzmir’in EXPO 2020 adayı olduğunu hatırlatan Sait, Dışişleri Bakanlığı olarak konuya ilişkin ciddi bir kulis çalışması yapılması gerektiğinin de altını çizdi. (milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.