Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçim sonuçlarına itiraz geldi

Seçim sonuçlarına itiraz geldi

Sonuçların sağlıklı olmadığını savunan bir çok partilinin itirazlarını dikkate alan Çankaya İlçe Seçim Kurulu seçim sonuçlarını iptal etti.

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:35
 EGE POSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki gün süren 34. Olağan Kurultayı'nda en üst karar organı olan Parti Meclisi'nde yer alan 60 isim dün belli olmuştu.Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘Demokrasi ve Değişim’ temasıyla yola çıkan 34.Olağan Kurultay’ı iki günlük yoğun mesainin ardından sonlanırken seçim sonuçlarına itiraz geldi. Dün gece geç saatlerde açıklanmaya başlayan ve sabahın ilk ışıklarında netleşen sonuçların sağlıklı olmadığını savunan bir çok partilinin itirazlarını dikkate alan Çankaya İlçe Seçim Kurulu seçim sonuçlarını iptal etti.

BUGÜN SAYILACAK

Seçim tekrardan yapılmayacak ama itirazlar üzerine saat 12.00'de genel merkezde buluşan  Divan üyeleri, oyları YSK yetkilileri gözetiminde yeniden sayacak.
Seçim kurulunun. gençlik ve kadın kotasını hesaplanmadan sonuçların açıklayıp salondan ayrılması iptal kararının alınmasına neden oldu.

 İKİ İZMİRLİ SINIRDA

Sayımın tekrardan yapılması İzmir’den PM’ye seçilen iki ismi yakından ilgilendiriyor. PM'ye seçilen İzmir eski il yöneticisi Hüseyin Saygılı kotanın sınırı olan 614 barajını geçemediği için listenin dışında kalma ihtimali yüksek. Berrin Gürçay Dilekçi'nin de gençlik kotası hesaplandıktan sonra PM'nin dışında kalabilme ihtimali vardı. Yeniden sayılacak oyların ardından bu iki isminde durumu netlik kazanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.