Dolar 34,1485
%-0.04
Euro 37,9060
%-0.68
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kocaoğlu ile zorlanırız' sözleri partiyi karıştırdı

'Kocaoğlu ile zorlanırız' sözleri partiyi karıştırdı

İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır'ın, "Aziz Kocaoğlu ile seçime girersek çok zorlanırız" şeklindeki sözleri tartışma çıkardı. Bayır'a bazı partiler destek verirken büyük çoğunluğu tepki gösterdi

  • Ege Postası
  • 08.12.2013 - 11:36
İZMİR- CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır'ın "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır bir sürü insanı kırdı. Sivil toplum kuruluşlarını küstürdü, il ve ilçe başkanlarını yok saydı, hatta kendi bürokratlarıyla bile kavga etti. Bunlar Aziz Bey'in oyuna yansıyacaktır. Onunla seçime girersek çok zorlanırız" şeklindeki sözleri partide tartışma çıkardı. Yeni asır'dan Onur Çakır'ın haberine göre Bayır'ın sözlerine bazı partiler destek verirken büyük bir çoğunluk ise, tepki gösterdi. 
Sükunet çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, partililere sükunet çağrısında bulunarak, "Seçim sürecinde partiyi yıpratacak açıklamalarda bulunulmasını istemiyorum. Bizim partimizde herkesin düşüncesi önemlidir ancak bazı şeyleri kamuoyunda dinlendirmek doğru değil. Genel merkezin vereceği her karara saygı duyulması gerekiyor" dedi. 

'Başarısı tescilli'
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise Aziz Kocaoğlu'nun başarısının, yönetim anlayışının tescil edildiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bunun için de genel başkan kendisi ile yola devam edileceğini ifade etmiştir. En büyük güç halktır. İzmir halkı kararını, yargısını vermiş. Bunun dışındaki değerlendirmeler duygusaldır. Duygularının, hırslarının kurbanı olmasın. Seçime giderken partililerin bu gibi değerlendirmelerden kaçınmaları lazım" dedi.

Karataş'tan sert tepki
CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş'tan Bayır'a çok sert tepki geldi. Karataş, "CHP'de il başkanlığı yapmış insanların hem de seçimlere giderken bu kadar pervasızca açıklama yapması kabul edilemez. Kamuoyuna partili belediye başkanını şikayet etmek gibi bir şeyi ilk defa duyuyorum. Bu hiç şık olmamış, yakışmamış. Keşke böyle bir cahilliği yapmasaydı. Partinin başarısız olmasına sevinecekmiş gibi açıklama yapılması ayıptır. Kendini dinlenecek bir adam sanıyorsan git bunu genel merkeze anlat" dedi.

'Bu tartışma gereksiz'
CHP İzmir eski İl Başkanı Selçuk Ayhan ise, partide şu ya bu şekilde görev almış bir siyasetçinin seçimler öncesinde bu tür polemikler yaratmasının gereksiz olduğunu söyledi. Ayhan, "Bunların partiye zarar vereceğini düşünüyorum. Partinin yetkili organlarına bu düşüncelerini iletmesi gerekir. Medyaya söylemesinin bir anlamı yok. Benim de birçok kişiyle ilgili fikrim var ama bunu paylaşmayı doğru bulmuyorum" dedi. CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da kamuoyunda partilileri ve partiyi tartışmanın doğru olmadığını söyledi. 
"Dışarıdan aday" isyanı

Partinin "Rıfat Abisi", Karşıyaka Meclis Üyesi Rıfat Özer, dışarıdan gösterilecek adayların partiye büyük zarar vereceğini söyledi

CHP'nin "Rıfat Abisi", Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Rıfat Özer, sonradan aday olmayacağını açıklayan EGİAD Başkanı Seda Kaya'nın partinin Konak Belediye Başkanlığı için gündeme gelmesi ile İzmir Barosu eski Başkanı Sema Pekdaş'ın Konak Belediye Başkan aday adayı olmasına tepki gösterdi. Özer, "Bu partiye yıllardır emeğini, zamanını, enerjisini vermiş, bu partinin büyümesi alın teri akıtmış insanlar var. Bir takım insanların gelerek bunların önüne geçmeye çalışmaları kabul edilemez" dedi. 
CHP İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aziz Kocaoğlu'nun isminin netleştiği öne sürülürken, 30 ilçeden 200'ün üzerinde aday adayı arasından adaylar belirlenecek ya da dışarıdan isimler atanacak. 
Özer, EGİAD Başkanı Seda Kaya ile Baro eski Başkanı Sema Pekdaş'a atıfta bulunarak dışardan gösterilecek adayların partiye büyük zarar vereceğini söyledi. Özer, "Bu şahıs meselesi değil. Partimize emek verenler birikimlerini halka başkan olarak doğrudan aktarmak istiyorlar. Bunun için aday adayı olmuşlar, aylardan beri esnafla görüşerek, kahvelerde vatandaşları ziyaret ederek, halkın her kesimiyle ilişki kurarak kendilerini ve partiyi anlatmaya çalışıyorlar. Hal böyleyken bu çalışmalara hiç katılmamış, parti üyesi olmamış bir takım insanların gelerek bunların önüne geçmeye çalışmaları kabul edilemez" dedi. 
'Hakları var ama'
Özer, partiye emek vermemiş kişilerin de aday olma haklarının olduğunu belirterek, "Ancak bu hak hiçbir zaman öncekilerin önüne geçmemeli. Bu adaletli bir davranış da olamaz. Parti örgütlerimiz ve yönetimlerimizin aday adaylarının haklarını korunmasını ve onlara sahip çıkmasını istiyorum. Bunu yapacaklarına da inanıyorum" dedi. (Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.