Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalı kadınlardan Türsen’e büyük destek

Karşıyakalı kadınlardan Türsen’e büyük destek

Sayıları 600’ü aşkın Karşıyakalı Kadın ve Kadın Dernekleri Temsilcilerinin katıldığı toplantıda Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Cihan Türsen konuşmasıyla kadınlardan büyük alkış aldı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2013 - 18:00
İZMİR - Karşıyaka Sosyal Sorumluluk ve Bilim Derneği’nce düzenlenen coşkulu toplantıda konuşmacı Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Av.Cihan Türsen, “ Seçim süreçlerinde baş tacı yapılan seçmenlerin özellikle kadınlar, seçimlerin ertesi günü evlerine çekiliyor veya çekilmeleri birilerinin işe geliyor.Yerel Yönetimlerde temel sorun bu. Seçimler sonrası da yurttaş katılımı, denetimi sağlanmalı. Aksi halde, “biz tüm sorunların üstesinden geliriz, biz sizi, sizden daha iyi biliriz” anlayışındaki, erkek egemen yönetimler halktan uzaklaşıyor” dedi.
KADIN ÖRGÜTLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİ
Güçlü kadın örgütlenmelerini öneren ve destekleyen Türsen. Erkeklerin, “ senin hakkın bu kadar” diye verilen kotaların, kadın haklarını sınırladığını söyledi. Kadının seçme hakkın da, seçilme hakkın da müdahale edildiğini ileri süren Türsen, “Mesele kadın kotası değil, kadın erkek eşitliği “ ifadelerini kullandı.
35 PROJE SÖKMEDİ
Konuşmasında Karşıyaka Projelerinde yer veren Türsen; “ AKP’nin İzmirlilere, hatta İzmirli AKP’lilere güvensizliği sergilemeye devam ediyor, İthal aday Binali Yıldırım’ı aday göstermeleri bunu gösteriyor. 35 Proje sökmedi, şimdi devlet destegi, baskısı ile geliyorlar. Burası İzmir, Mehter marşıyla gelirler, İzmir Marşıyla, geldikleri gibi giderler” diyerek AKP’ye çattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.