Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Vali hesabını verecek''

''Vali hesabını verecek''

Kültür ve sanat yatırımlarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova, Çiğli ve Altındağ Kültür Merkez’lerinin ardından, Selçuk Kültür Merkezi’nin de temelini attı. Selçuk Kültür Merkezi ve Cemevi’nin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adaylık açıklaması olarak nitelenebilecek sözlerin altına imza atarak, “Bugüne kadar ne yaptıysam, bundan sonra da onu yapacağım” dedi. Kocaoğlu ayrıca geçtiğimiz gün gerçekleşen ve büyük tartışmalara yol açan İl Özel İdaresi’nin mal paylaşımı ile ilgili toplantıya çağrılmamalarına da “Vali bunun hesabını verecek. İzmir her şeyin hesabını sırası ile soracak” diyerek sert tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2013 - 18:28

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Selçuk’ta gerçekleştirilen temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl ve İlçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, Alevi-Bektaşi Dernekleri temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“11 SENEDİR NE YAPTIYSAN, BUNDAN SONRA DA ONU YAPACAKSIN”

Selçuk halkının yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni fuar alanı için yaptıkları yatırımları ve Körfez Projesi’ne değinerek, “Bizim bir amacımız var. Yerelde kalkınmayı sağlamak. Sadece İzmir’i değil, Ege Bölgesi’ni kalkındırmak için çalışıyoruz. Bugün dünyada havzalar, bölgeler yarışıyor. Bugün dünyada kalkınmanın motoru yerel yönetimler. Biz istesek de, istemesek de yerel yönetimlerin öncülük ettiği bölgeler kalkınacak. Dünyada hak ettiği yeri alacak, insanlar da dünya pasatasından payını alacak kalkınacak, refah seviyesi artacak. Aksi halde kalkınmayanlar, durağanlaşacak ve yerinde sayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi de İzmir’i kalkındırmak için her türlü altyapı gereksinimlerini gerçekleştiriyor. İzmir’e turist gelecek diyoruz. Turist beş yıldızlı otel için gelmiyor. Kemeraltı, Kadifekale, Agora, Bergama, Efes’i görmek için gelecek. Agora’yı ayağa kaldırmak kimin görev? Bu kenti, tarihi yapıyı ayağa kaldırmak kimin görev? Bunları yapmak Kültür Bakanlığı’nın görevi. Peki, bu saydıklarımı kim yapıyo? Bu kentin kalkınması için, ayağa kalkmış yürüyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri birlikte yapıyor. Ve bunlar için bugüne dek merkezi hükümetten bugüne dek bir kuruş para verilmedi. Lafla olmuyor... 11 senedir ne yaptıysan, bundan sonra onu yapacaksın. Ben de on senedir ne yapıyorsam, bundan sonra da belediye başkanlarımla birlikte onu yapacağım” ifadelerini kullandı.


 “MİLLET BUNUN HESABINI SORACAK…”

Başkan Kocoağlu, geçtiğimiz gün İl Özel İdaresi’ni mal varlıklarının kaderini tayin edecek olan paylaşım komisyonu toplantısı ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında sert tepki göstererek İzmir Valisi Mustafa Toprak’a sert şekilde yüklendi ve, “Biz bu mal varlıkları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hakkıdır, yerel sermayedir dedik. İl Özel İdaresi kapanınca tüm görevlerini biz üstleneceğiz, bu malın İzmir’de kalması lazım diye devamlı söylüyoruz. İl Özel İdaresi’nin malı İzmir’in malıdır. Yerelin servetidir. Ayrıca bizim bir özelliğimiz var, bugüne kadar bir kuruşluk mal satmadık. Biz bu malı koruruz. Gelecek kuşaklara hizmet etsin diye kullanırız. Biz satıp da borç kapatmayız. Sağa sola peşkeş çekmeyiz. Satıp da ham yapmayız. Valilikten bize bir yazı geldi. Bayındır’da çok küçük bir arazi sağlık merkezi için tahsis edilecek. Biz toplantıya gitmeye hazırlanırken, iptal oldu dediler. Sonra öğreniyoruz ki, bu toplantı yapılmış. Bizi toplantıya çağırmamak için “İptal ettik” denmiş. Gelmemize gerek yok denmiş. Ben neyin ne olduğunu, devlet usulünü bilirim. Bugün belli görevlerde olanlardan 50 misli daha iyi bilirim. Bunun açıklamasını İzmir’in en büyük mülki amiri yapmak zorundadır. Kaç defa söyledim, ben kararnameler ile, imzalarla bu göreve gelmedim. Ben İzmirlinin yüzde 56’sının yani, 1 milyon 120 bin seçmenin oyu ile geldim. Madem ki demokrasi, bana da demokrasi. Madem ki özgürlük, bana da özgürlük. Madem ki hukuk, kendine göre değil, Ankara’ya göre değil, bana da hukuk. Hukuk devleti istiyoruz. Adalet istiyoruz. Sayın Vali, bunun hesabını verecek. Yapmazsa millet bunun hesabını soracak. İl Özel İdaresi’nin malının hesabını da, Mavişehir’de TOKİ’nin yaptıklarının da hesabını soracak. Karayolları’na ait arazilerinin gece nasıl satıldığının hesabını da soracak. Örnekköy’deki arazilerin nasıl planlandığının da soracak… Bu millet canını, malını koruyacak. İzmirli hesabını soracak. Öyle şey yok...” dedi.

“BUNU SÖYLEMEK ACİZLİKTİR”

Kocaoğlu adaylık süreci ile ilgili olarak dile gelen dedikodulara sert şekilde tepki göstererek, “Geçen eski bakanlardan birisi bir yazı yazmış. Cevap verme gereğini duymadım. Sonra bir siyasetçi yine bir şeyler demiş,ben yine cevap vermedim. Sonra bu konu hakkında birçok konuşan oldu. “Aziz Kocaoğlu’nun kafasında yargı süreci sallanıyor. Aziz Kocaoğlu korktuğu için konuşamıyor” demişler. Benim aday olmamam lazım denmiş. Bizim korkmadığımızı herkes biliyor. Bizim beklediğimiz şeyler var. Süreci izliyoruz. Bizim korkmadığımızı, nasıl belediye başkanlığı yaptığımızı çok iyi biliyorlar. Bunu söylemek acizliktir. Başkalarına mesaj vermek acizliktir. Hukuk sürecini söz konusu yaparak bunları söylemek acizliktir. Bunlar karşıdan yapılırsa, cevabı daha kolay verilir. Ama içeriden yapılırsa cevabı daha zor verilir. Olmaz böyle şey… Hiçbir siyasetçinin gücü yoktur. Herkes gücünü halktan alır. En büyük güç halktan alınır. Biz gücümüzü halktan aldığımız müddetçe yolumuza devam ederiz. Halk yeter derse evimize gitmesinin de biliriz. Bizim koltuk hırsımız değil, görev bilincimiz var” dedi.



“İNSANA SAYGINIZ YOKSA, MİLLETE SAYGINIZ OLSUN”

Sözlerinin sonunda Ergenekon Davası kapsamında tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay için Anayasa Mahkemesi’nin verdiği tazminat kararını yorumlayan Kocaoğlu, “Anayasa Mahkemesi Mustafa Balbay için karar verdi, “Kardeşim bu adamı bırakın özgürlüğüne kavuşsun. Bu adam haksız yere yatmış diyor. Onu bu millet seçmiş göreve getirmiş diyor. İnsana saygınız yoksa millete saygınız olsun diyor. Buradan ona özgürlük diliyorum” diye konuştu.  

 “SELÇUK OLARAK “YENİDEN AZİZ KOCAOĞLU” DİYORUZ”

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise ilçedeki yatırımlarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak şunları kaydetti; “Bu coğrafyada sadece Alevilerin, Kürtlerin, İzmirlilerin sorunları yok. Bu coğrafyada faşizm uygulanıyor. Bu ülkede adalet sorunu var,hukuk sorunu var, özgürlük sorunu var. Biz bu bölücü oyunlara izin verirsek, bizi istedikleri gibi bölüp yönetirler. İlçenin ve ilimizin politik duruşunun ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. 5 yıl önce kaynaklarımızın eksik olacağını gördük ve tedbirler alarak önemli projeler hazırladık. İller Bankası’ndan çıkan 10 milyon kredimiz siyasi sebeplerle iptal edildi. Selçuk’ta işsizliği gidermek için projeler üretiyoruz. Hizmet sektörünün ayakta kalması için projeler yapmak istiyoruz. “Bunlara kaynak lazım, bütçemiz yeterli değil” diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na gittik. Kendisi de bizi kırmadı ve 40 milyon TL’lik bir yardım sundu. Sokaklarda “İktidarın gücünü buraya getireceğiz” diye gezenler var. Evet, bir şeyler yapacakları doğru. Ama Sayın Kocaoğlu’nun da dediği gibi, Selçuk’u ham yapacaklar. Biz Selçuklular olarak “Yine, yeniden Aziz Kocaoğlu” diyoruz.”

MART 2014’TE HİZMETE GİRECEK

2 milyon 336 bin TL’ye mal olması planlanan 3 katlı kültür merkezi Cumhuriyet Mahallesi’nde 1473 metrekarelik alan üzerinde yer alacak ve 2014 yılı Nisan ayında bölge halkına hizmet vermeye başlayacak. 2004 yılından bu yana Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZSU Genel Müdürlüğü olarak Selçuk’a 27 milyon liralık yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi , “Toptan Çözüm Projesi” kapsamında 14 Mayıs, Atatürk, Cumhuriyet, Zafer ve İsabey mahallerinde 4 kilometrelik 12 adet yol, 2 adet park, 600 metre mezarlık yolu ve mezarlık içini düzenledi. Selçuk İtfaiye binası yapıldı. Meyve İşletme ve Soğuk Hava Deposu ile eğitim tesisine 2.5 milyon liralık nakdi yardımla proje desteği verdi. İZSU Genel Müdürlüğü de Selçuk’ta 1 milyon 250 bin liralık yatırımın altına imza atarak, 15 kilometre uzunluğunda içme suyu, 5 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.