Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'O'nun hayatını okuyup umre kazandılar

'O'nun hayatını okuyup umre kazandılar

Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Osmaniye O'nu (sav) Okuyor’ kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.7 Ocak Stadyumu’nda gerçekleştirilen ödül programında, yetişkinler, üniversite,...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 14:36
Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen ‘Osmaniye O'nu (sav) Okuyor’ kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

7 Ocak Stadyumu’nda gerçekleştirilen ödül programında, yetişkinler, üniversite, lise ve ortaokul öğrencileri kategorilerinde yarışmaya katılarak birinci olanlar umreye gönderilecek. Ayrıca ilk 10'a girenler dizüstü bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinesi, altın, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.

Hafız Rıza Günay tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealinin okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya yaptı.

Başkaya, "Hepimiz çok iyi biliyoruz ki insanlık alemi günümüzde Hz. Peygamber (sav)’in miras bıraktığı esaslara her zamankinden daha çok muhtaçtır. Maalesef biz Peygamber’imizin altın mirasını hak sahibi nesillere gereği gibi ulaştıramadık. Ondan uzaklaşan toplumlar kendilerini bir buhran denizinde buldular. Bu sebeple İnsanlığın İftihar Tablosu Efendiler Efendisini hak ettiği ölçüde tanıtma ve sevdirme amacıyla bir kitap okuma yarışması düzenledik. “ dedi.

Yarışmanın sınavının 83 okulda 820 gönüllü öğretmenin katılımıyla il genelinde yapıldığını hatırlatan Başkaya, "Bu yarışma Peygamber Efendimiz (sav)’i her yaştan, her kesimden herkese okutma-tanıtma ve O’nu tanıma yolunda gayret gösterenleri hediyelerle pekiştirerek insanların yüreklerinde peygamber sevgisinin oluşması ya da pekişmesi yolunda bir tohum olması amacıyla düzenlenmiştir. 4 kategoride düzenlenen yarışmaya 35 bin kişi katıldı." şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir ise Türkiye’nin dünyanın en az okuyan ülkeleri arasında olduğunu hatırlattı. Özdemir, "Avrupa'da insanlar trende, otobüste, park yerinde, kısaca hayatın her yerinde okurlar. Okumazsak kalkınmamış ülkeler statüsünden kurtulamayacağız. Okumaya ara vermeden devam edelim inşallah. Millet olarak Allah'ın yüce emrini getirmemiş olmanın gazabını ve azabını da yaşamayalım. Bu güzel işi başlatanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılarak dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Yarışmada yetişkinler kategorisinde Mükerrem Katar, üniversite öğrencileri kategorisinde Sefa Mert, lise öğrencileri kategorisinde Oğuzhan Doğan birinci olarak umre ziyareti kazanırken ortaokul öğrencileri kategorisinde birinci olan Yusuf Savtan’a bilgisayar hediye edildi.

Yetişkinler kategorisinde birinci olan Mükerrem Katar, “Bu yarışmaya katılmadan önce, ısrarla, istekli bir şekilde eşime umreye gideceğimi, gitmek istediğimi söylemiştim. Eşim de bana ‘nasıl gideceksin, maddi imkanımız şu an elvermiyor.’ diyordu. Ben Allah’tan istiyorum, inşallah Allah verir. Çünkü Allah için bir kişiyi umreye göndermek çok basittir. Bütün samimiyetimle Allah’a güvendim, Allah’a şükürler olsun kazandım. Çok mutluyum. Allah inşallah herkese nasip eder.” diye konuştu.

Üniversite kategorisinde birinci olan Sefa Mert de “Kitabı bir kere ayrıntılı okudum, altını çizerek. İki üç kere okuduğum yerler oldu. Kendim soru çıkararak güzel bir şekilde hazırlandım. Umre kazandığım için çok mutluyum. Efendimizin hayatı için de bir vesileydi, hayatını öğrenmiş oldum. Mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Lise kategorisinde birinci olan Oğuzhan Doğan ise genç yaşta umreye gidecek olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Yarışmaya okulda hocaların söylemesi üzerine katıldığını belirten Doğan şunları söyledi: “Kitabı aldım bir kere okudum. Yarışmaya 5 gün kala sabah namazdan sonra çalıştım, okuldan sonra çalıştım. Allah herkese nasip etsin. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Program, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Ertuğrul Erkişi’nin, konseriyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.