Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahinbey’deki kentsel dönüşüm ‘örnek çalışma’ olarak incelendi

Şahinbey’deki kentsel dönüşüm ‘örnek çalışma’ olarak incelendi

Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Merkezi uzmanları tarafından incelendi.Gaziantep’in pilot bölge olarak...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 14:25
Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan ve Türkiye’ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmaları Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yerel Yönetimler Merkezi uzmanları tarafından incelendi.

Gaziantep’in pilot bölge olarak seçildiği ‘Türkiye’de Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm Yönetim Süreci Araştırması Projesi’ kapsamında gelen heyete, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkanlık makamında yapılan sunuma Yerel Yönetimler Merkezi Müdürü TODAİE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Akay, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Dr. Hasan Hüseyin Can, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Yavuz Selim Akkoç ve TODAİE Öğretim Üye Yardımcısı Fatma Kaldırım katıldı.

Proje hakkında bilgiler veren yönetimler Merkezi Müdürü TODAİE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Akay, “TODAİE yerel yönetimler merkezi olarak Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile proje üretiyoruz. Bu projemiz 1999 yılında başlayan yerel yönetimler için eğitim malzemesi geliştirme projesidir. Bu projemiz kapsamında her yıl yerel yönetimlerin sorun yaşadığı konular üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Bu yılki konumuz kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Bu bağlamda Gaziantep pilot bölge olarak seçildi. Burada Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarını araştırıyoruz.” dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmasının Türkiye’ye örnek gösterildiğini ifade eden Tahmazoğlu da “Kentsel dönüşüm vatandaşın gönül rızası olmadan yapılamaz. Bu nedenle kentsel dönüşüme başlarken, vatandaşımıza çeşitli alternatiflerle gittik. İsteyen vatandaşımıza parasını verdik. İsteyene daha önce yaptığımız konutlardan konut önerdik. İsteyene kendi yerinde konut vermek için anlaşma önerisinde bulunduk. Böylelikle vatandaşlarımız kendilerine uyan alternatifi değerlendirdi. Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu Şahinbey ilçemizde belirlediğimiz 5 bölgede başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmasında bu güne kadar sorunsuz bir şekilde vatandaşımızın gönül rızası ile 2 bin 200’e yakın evin yıkımlarını gerçekleştirdik. Son 4 yılda ilçemizde 96 bin 700 kişilik bir nüfus artışı oldu. Bu artışın iyi yönetilmesi ve modern yaşam alanlarının oluşturulması için 550 bin kişinin yaşayacağı yeni yaşam alanları oluşturduk. Belediye olarak 5 bin konut çalışmamız devam ediyor.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.