Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,0766
%0.43
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.989,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'PKK ile aynı yatağa giriyor'

'PKK ile aynı yatağa giriyor'

MHP, Erdoğan'ın Kızılcahamam'da yönelttiği suçlamalara çok sert yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 09:37
ANKARA – MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof.Dr.E. Semih Yalçın “Akil İnsanlar” heyetine “AKP’nin havarileri” dedi. Yalçın, Başbakan Erdoğan’ın, MHP’yi sert eleştirdiği Kızılcahamam konuşmasına yanıt verirken, “Sayın Başbakan düştüğü çukurdan kurtulma adına MHP’yi mesnetsiz ve gülünç iddialarla suçlamaktan vazgeçmelidir. 
Erdoğan’ın bir taraftan partimizi suçlayıp diğer taraftan PKK ile aynı yatağa girdiğini millet görmüştür. O halde Başbakan ve ekibi PKK’dan nemalanmayı terk etmelidir” dedi. Yalçın, illerde meydana gelen tepkilerin, Başbakan ve zihniyetine bir reddiye olduğunun görülmesi gerektiğini kaydederek, “Başbakan’ın rakamlarla küçümsemeye çalıştığı bu tepkiler, esasında millet ekseriyetinin sessiz çığlığıdır. Türk milleti; AKP’nin havarilerine, yedi sülalelerine miras kalacak işbirlikçi damgası vuracaktır. Birazcık akılları varsa, bunlar Apo’nun projesine alet olmamalıdır. 63’lüklere tavsiyemiz, milletin toplanıp sigaya çekmesinden önce akıllarını başlarına almalarıdır” görüşünü savundu. 
-KIZILCAHAMAM KONUŞMASINA YAZILI YANIT- 
MHP Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın “Başbakan Erdoğan’ın MHP’yi suçlayan Kızılcahamam konuşması” üzerine yazılı açıklama yaptı. 
AKP iktidarının gözden kaçırdığı ve milletten sakladığı en önemli meselenin, “İmralı sürecinin tamamlanmasından sonra ne olacağı” şeklinde ortada bulunduğunu belirten Yalçın, şöyle dedi:
“İmralı süreci sosyal barışı ve kardeşliği getirmeyecek, aksine yeni sorunlara kapı aralayacaktır. Bölücü örgüt tamamen siyasileşecek ve elde ettiği meşruiyeti kullanarak Türk Devleti’nin karşısına yeni taleplerle çıkacaktır. 
PKK, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların haklarını savunuyormuş gibi görünerek devletin başına inanılmaz gaileler açacaktır. Uluslararası alanda Türkiye‘nin önüne sürekli yeni dosyalar konacaktır. Ardından Ermeni talepleri ve öteki öngörülmek istenmeyen etnik talepler gündeme getirilecektir. Bu türden sorunlar ise global aktörlerin Türkiye’ye müdahale etmesine zemin hazırlayacaktır. O zaman Türkiye bugünleri bile arar hale gelecektir.” 
Semih Yalçın AK Parti hükümetinin iktidar yıllarında halka gerçek niyetini göstermediğini, asıl fikirlerini kamuoyundan gizlediğini, önceleri, “Türk Milleti” tabirinin Türkiye’de yaşayanları temsil eden kucaklayıcı, kapsayıcı bir kavram olduğunu Başbakan Erdoğan’ın da söylediğini ancak İmralı sürecine girdikten sonra bundan vazgeçildiğini bildirdi. Yalçın, “Çünkü bölücü örgüt, al takke ver külah pazarlığı için bazı hassas konuların dillendirilmemesini istemiştir” iddiasında bulundu. 
-“AKİL ADAMLARDA MÜZMİN TÜRKLÜK DÜŞMANLARI VAR”- 
AK Parti zihniyetinin siyasi hesap ve getiriler için fikirlerden, inançlardan bile vazgeçmek üzerine bina edildiğini öne sürerek, “İktidar partisi için hedefe ulaştıran her fikir meşrudur, her yol mubahtır. Sonunda talepleri yerine getirilen PKK olsa bile bu böyledir” dedi. Yalçın şu iddialarda bulundu: 
“Bu süreçte milleti bölünüp ayrışmaya ikna edecek bir de Âkil Adamlar Heyeti oluşturulmuştur. Heyete seçilenler arasında sicilli PKK’lılarla müzmin Türklük düşmanları vardır. Söz konusu heyetin bu yüzden kamuoyunda uğradığı yoğun eleştiriler, halk nezdinde kabul görmeyeceğine dair iktidarın duyduğu endişeleri doruk noktasına ulaştırmıştır. Çünkü bu heyetin kirli hesaplar için maske olarak kullanıldığına dair bir kanaat, halk arasında yayılmıştır. Vatandaşlarımız, söz konusu heyetin icra ettiği işlevden rahatsızdır. Bunun üzerine, toplum nezdinde ortaya çıkabilecek tepkilere iktidar ve yandaşları tarafından sorumlu arama girişimleri başlatılmış, akıllarına derhal MHP gelmiştir. 
Nitekim Başbakan’ın ‘MHP, İşçi Partisi ile kucaklaşıyor’ tarzındaki akıl almaz iddiası, bu hususu doğrulayan yeni bir yalandan ibarettir. MHP’nin hiçbir şekilde İP ile fikri ve siyasi birlikteliği olmamış ve olmayacaktır. Bu iddiayı şuursuzca ortaya atan Erdoğan için artık ‘Yalancının mumu Kandil’de yanıyor’ tabiri galatımeşhur haline gelecektir.” 
-“ERDOĞAN BİR TARAFTAN PARTİMİZİ SUÇLAYIP DİĞER TARAFTAN PKK İLE AYNI YATAĞA GİRİYOR”- 
Erdoğan ve yandaşlarının; MHP’ye çamur atmaya ne kadar meraklı olduklarının, kendi zihniyetlerini yüceltmek için rakiplerine iftira etmekten çekinmediklerinin daha önce de görüldüğünü kaydeden Yalçın, “Sayın Başbakan düştüğü çukurdan kurtulma adına MHP’yi mesnetsiz ve gülünç iddialarla suçlamaktan vazgeçmelidir. Erdoğan’ın bir taraftan partimizi suçlayıp diğer taraftan PKK ile aynı yatağa girdiğini millet görmüştür. O halde Başbakan ve ekibi PKK’dan nemalanmayı terk etmelidir” dedi. 
Semih Yalçın iktidarın ve şakşakçılarının umut bağladığı Âkil Adamlar Projesinden beklenen verimin alınamayacağının görüldüğünü, Başbakan Erdoğan ve bölücü başı Apo’nun 63’lükler figürasyonuna “akil” demesi ve onları methetmesinin yetmeyeceğini bildirdi. 
-“AKP’NİN HAVARİLERİ...”- 
İllerde meydana gelen tepkilerin, Başbakan ve zihniyetine bir reddiye olduğunun görülmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Başbakan’ın rakamlarla küçümsemeye çalıştığı bu tepkiler, esasında millet ekseriyetinin sessiz çığlığıdır. Türk milleti; AKP’nin havarilerine, yedi sülalelerine miras kalacak işbirlikçi damgası vuracaktır. Birazcık akılları varsa, bunlar Apo’nun projesine alet olmamalıdır. 63’lüklere tavsiyemiz, milletin toplanıp sigaya çekmesinden önce akıllarını başlarına almalarıdır. 
Anaların gözyaşını istismar edip bölücülerin değirmenine su taşıdıkları takdirde, millet nezdinde değerleri olmayacaktır. Türk milleti, bölücü örgütün talepleri doğrultusunda Türkiye’nin dönüştürülmesine ve sahip olduğu değerlerin ortadan kaldırılmasına asla göz yummayacaktır” dedi. (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.