Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,0766
%0.43
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.989,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici: Çözüm süreci PKK'yı Avrupa ve dünya da meşrulaştırdı

Destici: Çözüm süreci PKK'yı Avrupa ve dünya da meşrulaştırdı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'yı Avrupa'nın terör listesine yazdırmak için göbeği çatlayan Türkiye'nin bugün çözüm süreci ile birlikte PKK'yı hem Avrupa hem de dünya kamuoyunda meşrulaştırdığını...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 14:47
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'yı Avrupa'nın terör listesine yazdırmak için göbeği çatlayan Türkiye'nin bugün çözüm süreci ile birlikte PKK'yı hem Avrupa hem de dünya kamuoyunda meşrulaştırdığını söyledi. Destici, "Eskiden dağa çıkışlar zordu ve korkulurdu. Şimdi gelinen noktada insanların dağa 'bayrama gider' gibi gittiğinden bahsediliyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de partisinin il binasının açılışına katıldı. Parti önünde Eskişehir’in simgesi olan zeybeklerle karşılanan Destici, esnafı da ziyaret etti.

İl binasının açılışında konuşan Genel Başkan Destici, çözüm süreci konusunda PKK’nın muhatap alınmasını doğru bulmadıklarını söyledi. “Çünkü PKK’yı muhatap aldığınız anda hem içerde hem de dışarıda meşrulaştırıyorsunuz.” diyen BBP lideri, Eskişehir'de yaptığı ziyaretlerde halkın ve esnafın da görüşünün bu yönde olduğunu belirtti. Destici, “PKK’nın muhatap alınması orada PKK ve siyasi uzantılarını azdırmış vaziyette. Dağa çıkışlar eskiden zor ya da korkarak olurken, bugün bayrama gider gibi gidildiğinden bahsediliyor. Bunun için biz yıllarca PKK’yı dünya kamuoyunda, Avrupa’da terör örgütü listesine sokana kadar göbeğimiz çatladı. Ama bugün Avrupa’da artık aktivist olarak, özgürlükçü gerilla olarak tanımlandırılıyorlar. Bu noktaya geldik.” ifadelerini kullandı.

KİMSEYİ VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLAMIYORUZ

Çözüm sürecinde yürütülen yol hartasını eleştiren Destici, BBP olarak önerdikleri Muhataplık Heyeti’nin de dikkate alınmadığını dile getirdi. “Bunun yerine bir muhataplık heyeti kurulsun, bölgedeki bütün kesimler bunun içerisinde olsun ve bunlarla bu iş konuşulsun. Biz çözümden yanayız. Biz her zaman kanın durmasını, barışın gelmesini istiyoruz. Bu sürecin çözüm olmadığını söylüyoruz.” diyen Genel Başkan Destici, bu süreçte kimseyi vatan hainliği ve ya vatan satmakla da siyasi ahlakın dışında bir dille de karalamadıklarını kaydetti.

Destici şöyle devam etti: “Birilerinin dediği gibi sürece karşıysanız ve ya desteklemiyorsanız ‘siz kan istiyorsunuz, barış istemiyorsunuz.’ sözlerinin çirkin bir demagoji olduğunu düşünüyorum. İkisini de doğru bulmuyorum. Biz sağduyunun sesiyiz. Ne onu destekliyoruz, ne onu tavsif ediyoruz. Doğru ne ise onu söylüyoruz ve uyarıyoruz. Çünkü biz uyarmak zorundayız. Bizim vasfımız bu meclisin dışında bir muhalefet partisi olarak.”

Konuşmanın ardından BBP Eskişehir il binasının açılışı dualarla yapıldı. Binayı gezen Genel Başkan Destici, partililerle de sohbet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.