Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Torbalı, İzmir ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak istiyor'

'Torbalı, İzmir ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak istiyor'

Türkiye ve İzmir’in mobilya sanayi ve gıda imalatında önde gelen ilçelerinden olan Torbalı, şehir ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak istiyor. İzmir’de toplanan vergilerin yüzde 52’sini karşılayan ilçe, yatırımlardan yeterince pay...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 16:16
Türkiye ve İzmir’in mobilya sanayi ve gıda imalatında önde gelen ilçelerinden olan Torbalı, şehir ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak istiyor. İzmir’de toplanan vergilerin yüzde 52’sini karşılayan ilçe, yatırımlardan yeterince pay alamadığı görüşünde. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçenin mobilya ve gıda imalatı sanayinde hızlı bir gelişim içinde olduğunu belirterek, “Birçok mobilya markası üretimini Torbalı’da yapıyor. Mobilya yan sanayinde faaliyet gösteren şirketler de yatırımlarını buraya kaydırıyor. Dondurulmuş ve kurutulmuş gıda üretiminde söz sahibiyiz. Bunun yanı sıra ilçemizde tütün sanayinde de yatırımı olan dev şirketler var. Bu kadar büyük potansiyele sahip olmamıza rağmen ne ödediğimiz verginin karşılığını, ne de yatırımlardan yeterince pay alabiliyoruz.” dedi.

Bir süre önce Torbalı Ticaret Odası Başkanlığı’na seçilen Abdulvahap Olgun ve yönetim kurulu üyeleri Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı’nı ziyaret etti. Bölge Yayın Temsilcisi Vahit Yazgan’a projelerini anlatan Olgun, yeni dönemde İzmir ekonomisinde daha fazla söz sahibi olacaklarını söyledi. İzmir’de toplanan 20 milyon liralık verginin 13 milyonunun Torbalı’dan tahsil edildiğini aktaran Olgun, “Yani İzmir’in vergisinin yüzde 52’sini biz ödüyoruz. İstihdamın yükünü biz çekiyoruz. Vergi gelirlerinde önemli bir yere sahibiz. Ancak İzmir ekonomisinde yeterince söz sahibi değiliz. Bu nedenle yeni dönemde İzmir’de daha çok söz sahibi olmak istiyoruz.” diye konuştu. Bu kadar vergi ödemelerine rağmen İzmir’e gelen yatırımlardan yeterince pay alamadıklarını savunan Olgun, şunları kaydetti: “İzmir’e gelen yatırımlar daha havaalanında dağıtılıyor. Ancak Torbalı bu konuda gözardı ediliyor. Planlamalar yapılırken Torbalı sona bırakılıyor. Bizi unutmasınlar. Torbalı’da küçük bir kriz yaşansa İzmir ekonomisi olumsuz etkilenir. Torbalı’ya özel önem verilmesi lazım. Yeni dönemde İzmir’in yakasına yapışacağız. Hakkımızı da sonuna kadar savunacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Geçen dönemde epey bir lobi yaptık. Yeni dönemde İzmir’de etkili olacağız. Haftanın iki gününü İzmir’de geçireceğiz.” Oda Başkanı Olgun’un verdiği bilgilere göre İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan sonra üçüncü büyük oda Torbalı Ticaret Odası. Torbalı ekonomik açıdan büyük bir potansiyele sahip ilçede 500 fabrika var. Vergi sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli’den sonra beşinci sırada yer alıyor. Veri tahsilatında 65 vilayetten daha büyük."

350 KİŞİLK KONGRE MERKEZİ İNŞA EDİLİYOR
Başkan Abdulvahap Olgun, ilçede 350 kişilik bir kongre merkezi inşa ettiklerini de dile getirerek, “Kongre merkezimizin kaba inşaatı bitti. Havalimanına yakın bir yerde bulunuyor. İzmir’in bazı ekonomi toplantılarını burada yapmak istiyoruz. Ayrıca odamızın bütün birimlerini burada toplayacağız.” bilgisini verdi.

TORBALI MOBİLYA ÜSSÜ OLDU
Torbalı, mobilya ve yan sanayinin de bir üssü haline geldi. Birçok marka ilçede üretim yapıyor. Teşvikler ve sanayiye uygun geniş araziler, sanayicinin Torbalı’ya gelmesini sağladı. İlçede faaliyet gösteren 10 mobilya fabrikasında 3 binden fazla kişi çalışıyor. Mobilyayı daha da geliştirmek için organize sanayi çalışmalarının olduğunu dile getiren Olgun, “Mobilya fuarı düzenlemek için de girişimlerimiz devam ediyor. Mobilyada İnegöl’e rakibiz. Gıda imalatında da, özellikle dondurulmuş ve kurutulmuş gıda da önemli bir yere sahibiz. Avrupalının sofrasındaki kurutulmuş domates Torbalı’dan gidiyor. Bunun yanında organik gıda üretiminde de büyük potansiyele sahibiz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.