Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Türkiye'de 10 bin gözü yaşlı aile kayıp yakınlarını arıyor'

"Türkiye'de 10 bin gözü yaşlı aile kayıp yakınlarını arıyor"

Türkiye genelinde 2013 yılı itibari ile 10 bin gözü yaşlı aile kaybolan yakınlarını arıyor. Kaybolan vatandaşlarının kiminin kaçırıldığı, kiminin de psikolojik nedenlerden evi terk ettiği, kiminin ise kaçırılarak dilendirildiği belirtiliyor....

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 15:20
Türkiye genelinde 2013 yılı itibari ile 10 bin gözü yaşlı aile kaybolan yakınlarını arıyor. Kaybolan vatandaşlarının kiminin kaçırıldığı, kiminin de psikolojik nedenlerden evi terk ettiği, kiminin ise kaçırılarak dilendirildiği belirtiliyor. 1995 yılında kardeşini kaybeden ve 3 yıl önce de Kayıp Aileler Dayanışma Derneği'ni kuran Mustafa Çetin Türkiye'de 10 binden fazla yakınlarını kaybetmiş ailenin olduğunu ifade ediyor.

Bazı örgütlerin çocukları kaçırdığını ve dilendirdiğini iddia eden Çetin, kayıplar için çalışmalarının sürdüğü ve ayrı ilde şube açacaklarını dile getirdi. Ülke genelinde çok sayıda kayıp vatandaşın olduğuna değinen Çetin, kaçırılan vatandaşların yüzde 45’inin engelli olduğunu aktardı. Çetin şöyle devam etti: ''Türkiye'de mafyalar var çocuklarımızı kaçırıp dilendiriyorlar. Ben bu dernek ile 5 TL’ye kaybolan vatandaşlarımızı buluyorum. Broşürler bastırıyoruz ve illerde bunları dağıtıyoruz. Biz bu alanda çok sayıda kaybolan vatandaşımıza ulaştık. Onların aileleri ile buluşmaları gerçekten bizi çok mutlu ediyor. Ben devletten bu konuda yetki istedim. Hani bana bazı yetkiler verirseniz kaybolan vatandaşlara daha kolay ulaşırım diye haber bekliyorum.'' dedi.

    KAYBOLAN YAKINLARINI BULMAK İÇİN SERVET HARCIYORLAR

    Türkiye'de kaybolan aileler yakınlarını bulmak için bu uğurda servet harcadıklarını belirten Çetin, onlarca gözü yaşlı ailenin olduğunu ve devletin bu alanda ki çalışmalarını eksik bulduğunu dile getirdi. Kaybolan zihinsel engellilerin evlerini bulamadığını ve devlet tarafından bakıldığını da belirten Çetin ''Ülkemizde kaybolma alanında en çok zihinsel engelli kardeşlerimiz zarar görüyor. Yollarını bulamıyor ve tarif de edemeyince mecburen devlet bakmak zorunda kalıyor bu insanlara, çok büyük acılar çeken aileler var ve bu soruna bir çözüm tam anlamıyla üretilemedi.'' şeklinde konuştu. İş adamlarından istedikleri desteği göremediklerine de değinen Mustafa Çetin, kentteki yetki mercilerinin kendilerine randevu dahi vermediklerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

    Yakınını kaybeden Miyase Cemek ise 8 yıldır kaybolan oğlunu arıyor. Amasya’da ikamet eden Cemek, 14 yaşındayken oğlunun kaybolduğunu ve bir daha da bulunamadığı belirtiyor. Tek umudunun Kayıp Aileler Derneği olduğunu dile getiren Cemek, bu sorunun çözülmesini istiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.