Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Uşak O'nu okuyor' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

'Uşak O'nu okuyor' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Uşak Öğretmenler ve Yardımlaşma Derneği ile Bahar Etüt Merkezi'nin Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde ortaklaşa organize ettiği 'Uşak O’nu okuyor' yarışmasının ödül töreni Uşak Huzurpark Amfi Tiyatro sahnesinde yapıldı....

  • Ege Postası
  • 19.05.2013 - 12:06
Uşak Öğretmenler ve Yardımlaşma Derneği ile Bahar Etüt Merkezi'nin Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde ortaklaşa organize ettiği 'Uşak O’nu okuyor' yarışmasının ödül töreni Uşak Huzurpark Amfi Tiyatro sahnesinde yapıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Mısırlı hafız Dr. Ahmed Naina Kur'an ziyafeti sundu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ödül töreninde 200 kişiye umre, notebook, tablet, MP4 player, iPad, cep telefonu, fotoğraf makinesi, Körfez Akademi indirim çeki gibi ödüller takdim edildi. Gecenin en anlamlı ödülü, gözleri görmediği için sınava annesi ile hazırlanan Beyza Nur Aygören’e verildi.

            Törende konuşan Bahar Etüd Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tanış , “Amacımız öğrencilerimiz ve yetişkinlerimizin dikkatini kitaba çekerek okuma alışkanlığı kazandırmak. Bununla beraber örnek şahsiyetlerin, örnek anlayışlarını tanımak, kedimizi ve düşüncemizi temsil etme gücünü kazandırmaktır. Malesef yakın zaman kadar ülkemizde kitap okuma konusunda alışkanlığımız zayıftı. Projemiz ileriki yıllarda 7’den 70’e kadar daha çok insanımız ile devam edecektir.” dedi.

            Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Bugün peygamberimiz (sav.)”i anlamak ve onun hayatını okumak adına düzenlenmiş çok anlamlı bir konuşmanın sonuçlarını değerlendirmek ve yarışan dostlarımızı ödüllendirmek için buradayız. Efendimizin hayatını öğrenerek ilke edinen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

            Milletvekili İsmail Güneş ise “Bahar Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneğimiz çok güzel bir program hazırlamış. Ben kendilerini şimdiden kutluyorum. Ülkemizde okuma yazma oranı gerçekten çok düşük. Peygamber efendimiz hem çocuk, hem baba, hem lider, hem de komutan olarak örnek alınabilecek tek liderdi.” ifadelerini kullandı.

            Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş, şunları söyledi: “3 ayların içerisindeyiz. Böyle güzel bir akşam vaktinde güzel bir program için buradayız. İnsanlığın varlığından bu yana Cenab-ı Hak, insanlara doğru yolu göstermek için onlara emirlerini iletmek için peygamberler seçip göndermiştir. Hazreti Adem’den itibaren son peygamber de bizim peygamberimiz efendimizdir. Peygamber efendimize biz ümmetinin uyması, O'nu örnek alması ayet-i kerime ile emredilmiştir. “

            Ödül törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Müftüsü Fuat Altıntaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Yılmaz, Uşak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Kılınç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eskişehir İl Müdürü Ramazan Kaya, Gökkuşağı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Balcı ve yaklaşık 5 bine yakın kişi katıldı.

             12 bin kişinin katıldığı yarışma, 4 kategoride (üniversiteliler, liseliler, ortaokul ve halk) gerçekleştirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.