Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Zalimler aynı zamanda korkaktır'

'Zalimler aynı zamanda korkaktır'

Polisin orantısız güç kullanması için 'meşru' diyen Erdoğan Mısır'daki darbeyi eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 09:00

ANKARA – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’daki darbe karşısında Türkiye’nin sessiz kalmayacağını söyleyerek, “Mısır’da seçilmiş hükümeti yok sayanlar, halkın seçtiği hükümeti devirenler bununla kalmadılar.

 Halkı da katletmeye başladılar. Önce milli iradeyi katlettiler, şimdi milleti katlediyorlar. Çünkü şuna inanıyoruz; zalimler aynı zamanda korkaktırlar, zalimler mazlumlardan korkarlar. Mazlumun ahından korkarlar.

 Yetim bıraktıkları çocukların, dul bıraktıkları eşlerin ahlarından korkarlar. Ne yazık ki zalimler korktukça daha da zalimleşir, daha da gaddarlaşır, kendi halklarına karşı mazlumlara karşı daha fazla baskı uygular böylece yok olup giderler” dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) iftarına katıldı.

 Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, Ramazan ayına başta Suriye ve Mısır’da olmak üzere İslam dünyasında yaşanan kötü olaylarla ve acı haberlerle girildiğini belirtti. Bazı ülkelerde Ramazan’a rağmen kalplerin yumuşamadığını ve vahşetin hiç hız kesmeden devam ettiğine şahit olunduğunu kaydeden Erdoğan, “İşte bugün İslam dünyası sahura hazırlanırken, Müslümanlar oruç için niyet ederlerken, Mısır’da bir katliam başlatıldı. Şuana kadar 200’ün üzerinde Mısırlı şehit edildi. 4 bine yakın Mısırlı yaralandı.

 

Öncelikle Mısır’da şehit edilen kardeşlerime rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Rabbim şahadetlerini mübarek eylesin diyorum. Mısır’daki şehitlerin tüm yakınlarına, dostlarına, kardeşlerine, Mısırlı kardeşlerimize baş sağlığı dileğimi yolluyorum. Mısır’da seçilmiş hükümeti yok sayanlar, halkın seçtiği hükümeti devirenler bununla kalmadılar. Halkı da katletmeye başladılar.

 

Önce milli iradeyi katlettiler, şimdi milleti katlediyorlar. Çünkü şuna inanıyoruz; zalimler aynı zamanda korkaktırlar, zalimler mazlumlardan korkarlar. Mazlumun ahından korkarlar. Yetim bıraktıkları çocukların, dul bıraktıkları eşlerin ahlarından korkarlar. Ne yazık ki zalimler korktukça daha da zalimleşir, daha da gaddarlaşır, kendi halklarına karşı mazlumlara karşı daha fazla baskı uygular böylece yok olup giderler” değerlendirmesinde bulundu.

 

-“BİZİM ÜLKEMİZDE OLANLARIN HİÇBİRİSİ ADAVİYYE’DE YOKTU”-

 

Hayatları boyunca ülkelerinin düşmanları karşısında onurlu bir duruş sergileyememiş olan kişilerin kendi halklarına karşı “kahraman” kesilmesini zalimlik olarak nitelendiren Erdoğan, “İşte bunların gücü, düşmana yetmez. Bunların gücü sadece kendi halklarına yeter. Bunlar sadece ve sadece kendi halklarına kükrer, kahramanlık taslar, sadece kendi halklarını katlederler” diye konuştu.

 

Mısır’daki muhalif kesimlerin, haklı bir duruş sergilediğini kaydeden Erdoğan, oradaki muhaliflerin ellerinde molotof kokteyli olmadığını ve şiddete başvurmadığını söyledi.

 

Barbarlığı ve yağmacılığa oradaki muhaliflerin müsaade etmediğini belirten Erdoğan, “Bizim ülkemizde olanların hiçbirisi Adaviyye’de yoktu. Bizim ülkemizde olanların hiçbir uygulaması Kahire’de yoktu, İskenderiye’de yoktu.

 

Ama bütün bunlara rağmen, son derece vakur ağırbaşlı, sağduyulu bir protestosu vardı” şeklinde konuştu.

 

Mısır'da milli irade ortadan kaldırılırken susanların, şu anda millet katledilirken de sustuğunu belirten Erdoğan, “Hani nerede Avrupa, nerede AB, hani nerede Avrupa değerleri, sağa sola demokrasi dersi verenle? Hani nerede demokrasi, nerede demokratik değerle? Birleşmiş Milletler nered? Türkiye'de polisin son derece haklı, son derece meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır'daki darbe karşısında Mısır'daki katliam karşısında neredeler'" diye sordu.

 

Gazetelere ilan vererek Türkiye’ye en ağır şekilde hakaret edenlerin Mısır’da yaşanan olayları neden görmediğini sordu. CNN ve BBC gibi medya kuruluşlarını da eleştiren Erdoğan, İstanbul’da yapılan gösterilerin saatlerce canlı yayında gösterildiğini fakat Mısır’da yapılan darbeyi görmezden gelmekle suçladı.

 

İslam dünyasına da seslenen Erdoğan, “Ey İslam dünyası, Mısır'da kardeşleriniz katlediliyor. Mısır'da adalet, hak, vicdan katlediliyor. Peki siz bunu ne zaman duyacaksını? Ne zaman göreceksini? Kardeşlerinizin kanı akıtılırken siz bu zulmü ne zaman fark edeceksini? Suriye'de de fark etmediniz.

 

100 bin insan orada öldürüldü sesiniz çıkmadı. Hala susuyorsunuz. Nereye kadar susacaksınız, ne zamana kada? Ama şunu unutmayın ki yarın aynı şey sizin de başınıza gelebilir" dedi.

 

-“AMAN BOYKOT ETTİNİZ TÜRKİYE BATTI”-

 

Mısır’da bir vahşet olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak bu vahşetin karşısında duracaklarını belirtti.

 

Türkiye’nin açıklamalarından birilerinin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hain Erdoğan, üzerinde çapraz resimler olan Erdoğan. ‘Türkiye’nin mallarına boykot edin.’ Aman boykot ettiniz Türkiye battı. Böyle bir şey mi var y? Bu yaklaşım yaklaşım m? Sen önce Türkiye ile olan tarihi bağlarını gözden geçir. Bunlar gafillerin cahillerin yaklaşım turudur. Biz böyle bir yaklaşım içerisinde olamayız. Biz emin adımlarla yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Mısır'da darbe yapanların "Hüsnü Mübarek’in yaptığı uygulamaları arattığını kaydeden Erdoğan, Mısır’da biran önce halk iradesine saygı duyulmasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, Darbenin arka planında olanları iyi bildiklerini ve onların da kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiği uyarısında bulundu. Mısır halkını bir bütün olarak selamladıklarını söyleyen Erdoğan, Mısır’da askeri darbe karşıtı olanlara İstanbul’dan selam gönderdiklerini söyledi.

 

“Ama benim bu gece en büyük üzüntüm neydi biliyor musunuz'” diyen Erdoğan, Adaviyye Meydanı’nda 200 kişiye yakın insanın öldürülürken, Tahrir Meydanı’nda havai fişek atarak eğlenenler olduğunu söyledi.

 

-“ORADAKİ KARDEŞLERİNE HİZMET GETİRDİĞİ İÇİN”-

 

Somali’de Türkiye Büyükelçiliği’nin ek binasına düzenlenen saldırı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Saldırıda 1 polisimiz şehit oldu. 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Kime yapıyor bun? Türkiye Büyükelçiliği’ne.

 

Neden yapıyor, Mogadişu’ya Somali’ye oradaki kardeşlerine hizmet getirdiği için. Buradan şehit polisimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Tüm ailesine, milletimize, emniyet teşkilatımıza sabırlar diliyorum, baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum ambulans uçağımızı da gönderdik, gerek şehidimizi gerekse yaralılarımızı alıp dönecek” diye konuştu.

 

-“DÜŞMANI ÇİÇEKLERLE KARŞILAYACAK, BAĞRINA BASACAK KADAR, GÖZÜ DÖNMÜŞ OLANLAR VAR”-

 

Nisan ve Mayıs ayında Türkiye’nin ekonomik alında önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Erdoğan, bu aylarda Türkiye’ye çok büyük saldırıların gerçekleştirildiğini vurguladı. Otomobil ve elektronik eşya satışları ile turizm alanında geçen yıla göre önemli artışlar gerçekleştirildiğini söyleyen Erdoğan, “Bakın bu içerdeki olaylar turizmi doğrudan doğruya hedef almıştı. Türkiye’ye turist gelmemesi için bu gösterileri yapanlar, çok büyük çaba sarf etmişlerdi. Ama başarılı olamadılar Tüketimi azaltmak için çağrı yapanlar, ‘6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi batıralım’ diye alçakça çağrı yapanlar olmuştu. Bunu da başaramadılar.

 

Bazı medya kuruluşları uluslararası yatırımcıları ürkütmek, çok farklı bir Türkiye fotoğrafı sunmak için çok çaba gösterdiler. Hükümete olan kin ve öfkelerini öyle bir boyuta taşıyorlar ki Türkiye’yi çökertirsek, hükümeti de çökertmiş oluruz anlayışıyla ihanet boyutuna varan girişimlerin içine giriyorlar. Bakın açık açık ifade ediyorum. Allah vermesin, Türkiye’yi düşman işgal etse, ‘sizi bu hükümetten, bu partiden kurtaracağız’ diye bu topraklara düşman girse, düşmanı çiçeklerle karşılayacak, bağrına basacak kadar, gözü dönmüş olanlar var. Maalesef işgal altındaki mütareke basını neyse bazı medya kuruluşlarının durumu da bu” dedi.

 

Yurt dışında bazı kesimleri kandırarak, Türkiye’ye saldırı yapıldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin böyle saldırıların karşısında, sarsılacak, zarar görecek kadar küçük bir ülke olmadığını söyledi. “Türkiye gazete manşetleri ile yönetilen bir ülke değildir” diyen Erdoğan, “Türkiye kendi kararlarını kendisi veren. Kendi tarafından idare edilen, gündemi belirlenen değil, gündemini belirleyen bir ülkedir. Güneşi hiç kimse balçıkça sıvayamaz” diye konuştu.

 

Erdoğan, tutuklu gazeteciler ile ilgili olarak CHP’nin politikalarını eleştirdi. Tutuklu gazetecilerin gazetecilik mesleği nedeniyle hapiste olmadığını belirten Erdoğan, CHP’nin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “tutuklu gazeteciler bahanesiyle” Türkiye’yi yurt dışında karalamakla suçladı. (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.