Dolar 34,2591
%0.27
Euro 37,4902
%-0.09
Altın 2.896,550
%0.25
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanı Yeşil Yeşil oldu

2. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanı Yeşil Yeşil oldu

Antalya 2. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Ankara Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Bu sene yeni yaptırılan Atatürk Stadyumu'nda ikincisi yapılan Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde...

  • Ege Postası
  • 29.09.2013 - 22:00
Antalya 2. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Ankara Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil oldu.

Bu sene yeni yaptırılan Atatürk Stadyumu'nda ikincisi yapılan Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde değişik boyda 600 güreşçi kıran kırana mücadele etti. Başpehlivan güreşlerinde ise 60 başpehlivan birinci gelmek için kıyasıya mücadele etti. 1. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin birincisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin pehlivanı Recep Kara çeyrek finalde Kumluca Belediyesi'nin pehlivanı Orhan Okulu'ya yenildi.

Bu seneki Manavgat Belelediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin süpriz ismi Korkutelili Salih Dorum oldu. Yarı finalde Fatih Atlı'yı yenen 2009-2010 yılları Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, yarı finalde Orhan Okulu'yu yenen Korkutelili Salih Dorum'la karşılaştı. Finalde Dorum ile Yeşil Yeşil kıran kırana mücadele etmesine karşı bir türlü yenişemedi. Puanlamaya kalan 2 pehlivan puanlamada da birbirine karşı üstünlüğü sağlayamadı. Hakem heyeti Dorum'a güreş süresince pasif güreştiği gerekçesiyle belirli aralıklarla 2 ihtar verdi. Üçüncü ihtarı alan Dorum, güreş kuralları gereğince yenik kabul edildi.

Güreş bitiminde Dorum ve Yeşil Yeşil birbirine sarılarak yağlı güreşte centilmenlik örneği sergiledi.

Yeşil Yeşil, birinciliğini uzun süre yoğun bakımda kalan ve ardından sağlığına kavuşan annesine ithat etti. Yeşil Yeşil, "Zorlu bir mücadelenin ardından birinci gelmenin sevinci içindeyim. Yarım finalde rakibim Fatih Atlı'yı finalde de Salih Dorum'u yenerek birinci oldum. Birinci olduğum için mutluyum. Annemin sağlına kavuşma sürecinde zor günler yaşadık. Allah'a şükür annem sağlına kavuştu. Birinci gelmemi anneme ithaf ediyorum." diye konuştu.

Güreş bitiminde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Güreş Ağası Hasan Özden ve CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk birinci gelen Mehmet Yeşil Yeşil, ikinci gelen Salih Dorum, üçüncü gelen Fatih Atlı ve dördüncü Orhan Okulu'ya madalya ve kupalarını verdi.

Başaltı güreşlerinde ise birinci Orhan Okulu'nun kardeşi Mustafa Okulu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.