Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
28 Şubat mağduru öğretmenler: Haklarımız tam olarak iade edilsin

28 Şubat mağduru öğretmenler: Haklarımız tam olarak iade edilsin

28 Şubat davası kapsamında müşteki olarak ifadeye çağrılan öğretmenler, 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesini, aktörlerinin yargılanmasını ve mağdurlara haklarının tam olarak iade edilmesini istedi.Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 12:02
28 Şubat davası kapsamında müşteki olarak ifadeye çağrılan öğretmenler, 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesini, aktörlerinin yargılanmasını ve mağdurlara haklarının tam olarak iade edilmesini istedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 28 Şubat davasında müşteki olarak ifadeleri istenen dönemin görevden ihraç edilen öğretmenleri basın açıklaması yaptı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade vermek için adliyeye gelen öğretmenler, 28 Şubat sürecini en ağır biçimde öğretmenlerin yaşadığını belirtti. Grup adına açıklamayı okuyan 28 Şubat Öğretmenleri Platformu Temsilcisi Fatma Parmaksız Hışıroğlu, bugünkü derslerini sınıflarda değil adliye sarayı önünde yaptıklarını söyledi. Bunun nedeninin 28 Şubat ve aktörlerine karşı yürüttükleri hukuk mücadelesi olduğunu ifade eden Hışıroğlu, “Unutmadığımız ve unutturmayacağımız 28 Şubat sürecinde toplumun her kesiminden birçok insan İslami kimliğinden dolayı suçlanmış, cezalandırılmış, hedef gösterilmiştir.” dedi.

28 Şubatçıların adeta düşman kabul ettiği insanların başında öğretmenlerin oluşunun dikkat çekici olduğunu vurgulayan Hışıroğlu, verdikleri mücadeleler sonucu bazı kazanımlarının olduğunu kaydetti. Hışıroğlu, “28 Şubat’la gerçek manada hesaplaşmak için bu hukuksuzluklara imza atanlar cezalandırılmalı, mağdurların hakları tam olarak iade edilmeli. Bunun için 28 Şubat yargı kararları iptal edilmeli. Milli Eğitim Bakanlığı ’28 Şubat Hakların İadesini Takip Komisyonu’ kurmalı.” şeklinde konuştu.

ÖZGÜR-DER de basın açıklaması yaparak 28 Şubat aktörlerinin cezalandırılmasını istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.