Dolar 34,1230
%-0.04
Euro 38,1432
%0.6
Altın 2.912,260
%0.93
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
28 Şubat sürecinin kız öğrencileri, ikna odalarını anlattı

28 Şubat sürecinin kız öğrencileri, ikna odalarını anlattı

28 Şubat sürecinde başları kapalı olduğu için mağdur edilen öğrenciler, ikna odalarında yaşadıklarını anlattı. Bir müşteki, "Başörtüm o dönemde bombalı bir eylemle eş değer tutuldu. Bankaya bile alınmadım." ifadelerini kullandı....

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 17:51
28 Şubat sürecinde başları kapalı olduğu için mağdur edilen öğrenciler, ikna odalarında yaşadıklarını anlattı. Bir müşteki, "Başörtüm o dönemde bombalı bir eylemle eş değer tutuldu. Bankaya bile alınmadım." ifadelerini kullandı.

28 Şubat davası kapsamında, İstanbul'da bulunan müştekiler talimatla İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. O dönemde üniversitelerde okuyan başörtülü öğrenciler de 28 Şubat davasında yargılanan kişiler hakkında şikayetçi oldu. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan müştekilerden Deniz Kılınç, "Başörtüm o dönemde bombalı bir eylemle eş değer tutuldu. Bankaya bile alınmadım. Ailemin gönderdiği parayı içeri girip çekemedim. Terörist damgası vurarak, toplumdan dışlayarak bizi farklı bir konuma ittiler. Ancak sonuna kadar ülkemin birlik ve beraberliği için mücadele edeceğim. Dönemin yöneticilerinin ve yaptıkları zulmün hesabının sorulmasını istiyorum." diye konuştu.

Hanife Gökdemir de dava konusu dönemde İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) öğrenci olduğunu ve başörtüsü nedeniyle okula alınmadığını söyledi. İkna odalarında ya başlarını açmaları ya da okulu bırakmaları için baskı gördüklerini belirten Gökdemir, "Perukla okula gitmek zorunda kaldık. Okul duvarlarına 'ideolojik peruk takmak yasaktır' yazıları asıldı. Bu nedenle dönemin İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve Rektör yardımcısı Nur Serter’den şikayetçiyim." dedi. Gökdemir, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’dan 'Kendileri hakkında yarasalar ifadesini kullandığı' için, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den de 'Başlarını açmazlarca İran’a gidip okusunlar' dediği için şikayetçi olduğunu söyledi. Hazır bulunan müştekilerin hepsinin ifadesinin alınamadığı duruşma, 22 Kasım 2013 tarihine ertelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.