Dolar 34,1247
%0.05
Euro 38,2422
%0.2
Altın 2.916,320
%0.06
Bist-100 10.033,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
300 sporcu Nemrut Dağı'na bisikletle tırmanacak

300 sporcu Nemrut Dağı'na bisikletle tırmanacak

Malatya’da yürütülen 'Gündoğumuna Bisiklet ile Yolculuk' isimli proje çerçevesinde 26 farklı kentten gelen 6’sı yabancı 300 sporcu güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Nemrut Dağı’na bisikletleriyle...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:04
Malatya’da yürütülen 'Gündoğumuna Bisiklet ile Yolculuk' isimli proje çerçevesinde 26 farklı kentten gelen 6’sı yabancı 300 sporcu güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Nemrut Dağı’na bisikletleriyle tırmanacak. 30 Haziran’da son bulacak turda bisikletçiler toplam 12 saat pedal çevirerek 98 kilometre yol kat edecek.


Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, Sosyal Destek Programı(SODES) kapsamında Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ile birlikte ‘Gündoğumuna Bisikletle Yolculuk’ isimli projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Proje çerçevesinde maddi imkanları olmayan 100 çocuğun da bulunduğu 300 kişilik grupla Nemrut Dağı Milli Parkı'na çıkılacağını anlatan Tepe, “Proje ile bisiklet eğitimleri ve turları düzenleyerek bisiklet kültürünü Malatya'da olgunlaştırmak ve Nemrut Dağı ile birlikte Malatya'nın turistik ve tarihi yerlerini tanımak, tanıtmak hedeflenmektedir” dedi.

Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübü Başkanı Mustafa Ekici de kulüp olarak ilin tarihi, turistik mekanlarına turlar düzenleyerek hem gezme hem de spor yapma imkanı sunduklarını belirtti. Amatör ruhla başlattıkları bisiklet turlarının her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü anlatan Ekici, “Her hafta bir beldemize bir ilçemize veya bir köyümüze bisiklet turları düzenleyerek Malatya’mızı tanımak ve tanıtımını yapmaktayız. 2011 yılında kurulan derneğimize ilgi gün geçtikçe artıyor. Daha önce 4 kategoride yarışma düzenledik. Akçadağ ilçesindeki Levet Vadisine, Arapgir’e gittik. 3 yıldan bu yana da Nemrut’taki tarihi Komagene Krallığı kalıntılarının bulunduğu noktaya tur düzenliyoruz. 30 Haziran’da Nemrut’ta güneşin doğuşunu izledikten sonra turumuz sona erecek. Güneşin doğuşu ile batışının en güzel izlendiği yerdeki güzelliklerin de tadını çıkarmış olacağız” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.