Dolar 34,1247
%0.05
Euro 38,2422
%0.2
Altın 2.916,320
%0.06
Bist-100 10.033,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan kadın cinayetlerine protesto

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan kadın cinayetlerine protesto

Bursa'da 50 yaşındaki eşi Kadriye Menkeş'i, başına baltayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Menkeş’in (55) Bursa Adliyesi’ndeki yargılaması sürüyor. Menkeş, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.Duruşma öncesinde...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:04
Bursa'da 50 yaşındaki eşi Kadriye Menkeş'i, başına baltayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Menkeş’in (55) Bursa Adliyesi’ndeki yargılaması sürüyor. Menkeş, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşma öncesinde Bursa Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti. ‘Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin’ pankartı önünde konuşan platformun Bursa temsilcisi Elif Kara, kadın cinayetlerinin önlenmesini istedi.
Kadriye Menkeş’in kocasından defalarca şiddet görmesine rağmen boşanamadığının dile getiren Elif Kara, “Kocası Mehmet Menkeş’in şiddeti karşısında onu korumayan devlet, onu ölümle burun buruna 30 yıl geçirmeye mahkum eden erkek egemen düzen, Kadriye Menkeş’in ölümünden bizzat sorumludur.” dedi.

Diğer kadınlarda olduğu gibi Kadriye Menkeş’in alisini de yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Kara, şunları söyledi: “Birazdan Kadriye Menkeş davasının üçüncü duruşması başlayacak. Muhtemelen ‘akli dengesi yerinde değildir’ diye bir rapor gelecek. Biz de biliyoruz, hakikaten hasta ve tıbbi yardıma ihtiyacı olan erkek ve kadınların sağlık hizmeti alması gerekiyor ve bu suçlardan ceza almaması gerekiyor. Ama Kadriye Menkeş’in ölümü, bununla ilgili gerekli önlemler alınmadığı için gerçekleşti. Bunun hesabını soruyoruz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan. Kadriye Menkeş’in ölümünün hesabını bütün diğer kadınlar gibi soruyoruz, sormaya devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.