Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi SAÜ'de yapıldı

4. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi SAÜ'de yapıldı

Her yıl farklı bir üniversitenin gıda mühendisliği bölümü tarafından organize edilen `Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi`nin 4’üncüsü Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) gerçekleştirildi.SAÜ Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 16:19
Her yıl farklı bir üniversitenin gıda mühendisliği bölümü tarafından organize edilen `Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi`nin 4’üncüsü Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) gerçekleştirildi.

SAÜ Gıda Mühendisliği Topluluğu tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongreye, 22 farklı üniversiteden 600’ü aşkın öğrenci katıldı. Kongrede bu yıl, temel olarak gıda güvenliği ile ilgili konular masaya yatırıldı. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, kongrede yaptığı konuşmada, gıda konusunun hiçbir zaman gündemden düşmeyecek bir konu olduğunu belirterek, "Gıda güvenliği insanın olduğu her yerde önemini koruyacaktır.” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ise Türkiye’de AB ülkelerine oranla en çok tüketilen ürünün unlu mamuller olduğunu dile getirdi. Boyacıoğlu, yetişen neslin çok daha dikkatli ve insan sağlığını önemsediğini kaydetti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman da ülkede doğru bilgiyi vatandaşa aktaramama problemi olduğunu ifade ederek, "Bazı ambalajlı ürünlerde yanlış maddeler çıkınca, halkımız bunu, hiçbir ambalajlı ürünü tüketmeyin olarak anlıyor. Bu sefer de kayıt dışı ürün satışı çoğalıyor.” diye konuştu. Ataman, televizyon programlarında her konuşan beslenme uzmanının da dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Temsilcisi İlknur Menlik de Türkiye’de 35 bin gıda işletmesi olduğu halde bu kuruluşlardaki istihdamın 345 bin olduğunu belirtti. Bunun, kayıt dışılığın en büyük kanıtı olduğunu anlatan Menlik, şunları kaydetti: "Tüketici satın aldığı ürünlerin fişini almıyor. 80’li yıllarda fiş almayla ilgili yayınlanan reklamlar, insanların fiş almayı küçümsemesine yol açtı. Halkımızda fiş alan basittir algısı oluştu. Kayıt dışılığın önüne geçebilirsek çok daha hızlı büyüyen bir ülke olacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.