Dolar 34,2588
%-0.04
Euro 37,3842
%-0.3
Altın 2.915,190
%-0.44
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
47 yıl sonra sokak tabelası okuyabildiği için sevindi

47 yıl sonra sokak tabelası okuyabildiği için sevindi

Ankara Keçiören Belediyesi’nin kurslarında okuma-yazmayı öğrenen kadınlar, duygularını ifade eden mektup yazdı.Kadınlar arasında yer alan 47 yaşındaki Yurdagül Köse, “Yıllardır okuma yazma hayaliyle yaşadım. Artık sokaktaki tabelaları...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 10:54
Ankara Keçiören Belediyesi’nin kurslarında okuma-yazmayı öğrenen kadınlar, duygularını ifade eden mektup yazdı.

Kadınlar arasında yer alan 47 yaşındaki Yurdagül Köse, “Yıllardır okuma yazma hayaliyle yaşadım. Artık sokaktaki tabelaları okuyorum. Kendime güvenim geldi.” diye yazdı. Bir harfle başladıkları yolculukta önce kelimeler, ardından cümlelerle tanışan yüzlerce kadın için iki aylık kurs, ardından Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki okuma-yazma bayramı düzenlendi. Okuma yazma sevinci yaşayanlardan Fatma Doğan, Zeliha Sunaca, Yurdagül Köse, Döndü Koçak ve Halime Dönmez yazdıkları mektupları sahneye çıkarak okudu.

"YILLARDIR BU HAYALLE YAŞADIM"

Mektubunu okurken gözyaşlarını tutamayan 47 yaşındaki Yurdagül Köse ise kursa bir akrabasının tavsiyesiyle kaydolduğunu anlattı. Köse duygularını şu cümlelerle dile getirdi: “Yıllardır okuma yazma hayaliyle yaşadım. Okumayı öğrenmeyi çok istememe rağmen ailem beni okutmadı. Benden çok daha yaşlı kişiler ile birlikte bu kursta okuma yazmayı öğrendim. Kendime güvenim geldi. Artık sokaktaki tabelaları okuyorum. 2 ay gibi kısa bir sürede okuma yazmayı öğrenmek beni çok mutlu etti. Başkanım Mustafa Ak’a bizleri de düşünüp böyle hayırlı hizmetler yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Bu tarz hizmetlerin devamını bekliyoruz.”

Kadın kursiyerlere daha sonra sertifikaları verildi. Ardından halk oyunları topluluğu gösterisi, okur-yazarlık konusunu işleyen bir Hacivat- Karagöz oyunu sunuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.