Dolar 34,1422
%0.02
Euro 38,0749
%0.42
Altın 2.887,310
%0.07
Bist-100 10.061,00
%1.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
6 yıldır Ramazan ayında Elazığ'a pişmaniye satmaya geliyor

6 yıldır Ramazan ayında Elazığ'a pişmaniye satmaya geliyor

Elazığ’da kurulan Ramazan sokağında, en çok badem şekeri ve pişmaniye tercih ediliyor. Ramazan Sokağı'nda pişmaniye satan Oktay Gezer, “İzmit’ten geliyorum. 6 yıldır Elazığ’daki Ramazan şenliklerine katılıyorum.” dedi.         Pişmaniyenin...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 16:19
Elazığ’da kurulan Ramazan sokağında, en çok badem şekeri ve pişmaniye tercih ediliyor. Ramazan Sokağı'nda pişmaniye satan Oktay Gezer, “İzmit’ten geliyorum. 6 yıldır Elazığ’daki Ramazan şenliklerine katılıyorum.” dedi.

        Pişmaniyenin yapılışı ve ana maddeleri hakkında bilgi veren Gezer, ”Pişmaniye’nin ana maddesi un yağ ve şekerdir. Un ve yağ ayrı bir makinede pişerken, şeker ise farklı bir makinede pişer.” diye konuştu.

        Şekerin kaynayıp kıvamına gelince taşa döküldüğünü ifade eden Gezer, "Kıvamına gelen hamuru şekere katıp sonra harmanlıyoruz. Ekibimizle birlikle harmanlaşmış hamur ve şekeri çeke çeke halka oluşturup pişmaniye haline getiriyoruz.Yaptığımız pişmaniye vatandaşlar tarafından çok beğeniliyor. Ürünlerimiz taze taze vatandaşa sunuluyor." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.