Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
7 yaşında aritmetik dehası

7 yaşında aritmetik dehası

Henüz 7 yaşında olmasına rağmen ‘Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonu’ ünvanını kazanan Bornovalı Emirhan Avcıoğlu, başarısının mutluluğunu Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile paylaştı. Sındır, sayılarla adeta akrobasi yapan Emirhan’ın iyi bir eğitim alması için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi

  • Ege Postası
  • 25.08.2013 - 10:04
İZMİR - Matamatik zekasıyla izleyenleri hayran bırakan karmaşık toplama işlemlerini bile zihninden kolayca yapan 7 yaşındaki Emirhan Avcıoğlu, Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonu ünvanını alarak Bornova’nın gururu oldu. Ankara’da düzenlenen ve her yaştan 350 katılımcının yeraldığı şampiyonada birinci olan minik matematik dehası, Antalya’da düzenlenen ‘Mental Aritmetik Dünya Şampiyonası’nda da 10’uncu oldu.

Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Emirhan Avcıoğlu, elde ettiği başarısının sevincini annesiyle birlikte ziyaret ettiği Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile paylaştı. Düzenlenen şampiyonalarda yaptığı aritmetik işlemlerini Başkan Sındır’ın yanında da yapan Avcıoğlu, tek, iki ve üç haneli rakamları saniyeler içinde zihinden toplayarak yeteneğini gösterdi.

Emirhan’ın büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Emirhan Bornovamızın gururu oldu. Zekasıyla mental aritmetikte dünya onuncusu, Türkiye şampiyonu oldu. Sadece zeki değil güleryüzlü, sosyal, çok yönlü bir evladımız. Ona başarılar diliyoruz. Bundan sonraki eğitim yaşamında bütün desteğimiz onun yanında olacak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.