Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
81 ilden 81 kadın projesi

81 ilden 81 kadın projesi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yaşayan 81 ilden 81 kadını Anneler Günü öncesinde bir araya getirdi, “Şiddetin ve ayrımcılığın her türüne hayır” mesajı veren Selvitopu, Karabağlar’ın renkli bir mozaik oluşturduğuna dikkat çekerek “Karabağlar Türkiye’dir” dedi. Proje kapsamında kadınlar, Ulu Önder Atatürk’ü, Anıtkabir’de ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 09.05.2015 - 11:09
İZMİR - Türkiye’nin dört bir yanından göç alan, İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar, “Anneler Günü” haftasında farklı ve sosyal içerikli bir projeyle dikkatleri üzerine çekti. Karabağlar’da yaşayan “81 ilden 81 kadın” bir araya gelerek, kendilerine seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Atatürk’ü, Anıtkabir’de ziyaret etti. TBMM’nin ilk binasına da giden kadınlar, hayatın her alanında kadın bakış açısına sahip bir ülke özlemini dile getirdi.

KADIN BAKIŞ AÇISI
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Türkiye, Karabağlar; Karabağlar, Türkiye’dir” mesajıyla örnek bir projeye imza attı. Başkan Selvitopu, “Anne olmuş kadınları, anne olmamış kadınlardan ayrı düşünemeyeceğimiz gibi, bu toplumda kadınların her türlü baskıya ve şiddete maruz kaldıklarını da görüyoruz. Bizler, kadın bakış açısına sahip bir Karabağlar yaratma gayesiyle yola çıktık. Kadınların katledilmediği, özgür ve mutlu olduğu bir ülkenin çabasındayız. Çünkü biliyoruz ki; Karabağlar, Türkiye; Türkiye, Karabağlar’dır” diye konuştu.



HEPİMİZ KADINIZ, BAZILARIMIZ ANNE
Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen projede 81 ilden 81 evli, bekar, eşinden ayrılmış ve eşi vefat etmiş kadın, “Hepimiz kadınız, bazılarımız anne” sloganıyla bir araya geldi. Kadınların, zekası ve aklıyla değil annelik, doğurganlık, cinsellik temalarıyla ön plana çıkartıldığı dönemde el ele veren kadınlar, “Her türlü şiddete ve ayrımcılığa hayır” dedi. Kadınlar, ” Bizler, farklı yaşam tarzı, siyasi görüş, etnik köken ve inançtan kadınız. Bu ülkede kadın cinsiyetimize saygı duyulmasını, bedenimiz ve aklımızın hiçbir kirli oyuna alet edilmemesini istiyoruz. Kadın bakış açısına sahip bir ülkede 7 bölge, 70 milyon renk olarak birlik, beraberlik içinde dört mevsimi yaşamak istiyoruz” mesajı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.