Dolar 34,1763
%0.04
Euro 38,2359
%0.18
Altın 2.900,360
%-0.68
Bist-100 9.686,00
%-0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB Bakanı Bağış'tan Merkel yorumu: Yeni bir başlangıç temenni ediyorum

AB Bakanı Bağış'tan Merkel yorumu: Yeni bir başlangıç temenni ediyorum

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Angela Merkel’in Almanya’daki genel seçimlerden zaferle çıkmasını ‘‘Yeni ve hayırlı bir başlangıç olmasını temenni ediyorum’’ diyerek değerlendirdi.     Avrupa...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 15:38
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Angela Merkel’in Almanya’daki genel seçimlerden zaferle çıkmasını ‘‘Yeni ve hayırlı bir başlangıç olmasını temenni ediyorum’’ diyerek değerlendirdi.

    Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Mehmet Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Egemen Bağış, ‘‘Merkel’in bu performansı demokratik standartlar açısından takdire şayandır. Bu başarısının kendisi ve ülkesi için Almanya’da yaşayan Türk toplumu için Türk Alman ve Türk AB ilişkileri için hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ değerlendirmesinde bulundu.

    Avrupa’da 3 seçim üstüste oyunu artırarak seçilen iki lider olduğunu aktaran Bağış, bunların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel olduğunu ifade etti.

    ‘‘Sayın Merkel’in 22 Eylül seçimleri öncesi duruşuyla 22 Eylül sonrasında bir fark olabilir demiştim.’’ diyen Bağış, ‘‘Çünkü her seçim sonuçta yeni bir başlangıcının işaretidir. Bu seçimin de Türk Alman ilişkileri için Türkiye AB ilişkileri için de yeni ve hayırlı bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Türkiye ile Almanya arasında ayrıcalıklı ortaklığın istenen bir şey olduğunu ifade eden Bağış, bunun Türkiye-AB ilişkilerinde kabul edilemeyeceğini ‘‘İmzalanmış olan anlaşmalara bağlılık AB’nin en önemli kuralıdır.’’ şeklinde konuştu.

    Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların daha evvelki seçimlere nazaran daha duyarlı şekilde sandığa gitmiş olmasının kendisini sevindirdiğini aktaran Egemen Bağış, bu sayede Türk toplumunun Almanya’da önemli siyasi aktör grubu olduğunun anlaşıldığını anlattı.

    ‘BU KAZIĞI ÇIKARTMAMIZ 30 YIL SÜRMÜŞTÜR’

    ‘‘Başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkelere giderken almak zorunda kaldıkları vizeler 1980 darbesinin bu millete attığı en kötü kazıklarından biridir.’’ yorumunda bulunan Bağış, "1980 darbesi öncesi rahmetli İnönü’nün 1963’te imzaladığı Ankara Anlaşması gereğince bize vize uygulayamayan ülkeler o darbeci zihniyetin bu haktan feragat etmesiyle bize vize uygulamaya başlamışlar, bu kazığı çıkarmamız 30 yıl sürmüştür. Vize muafiyet müzakerelerinin başlanması yetkisinin geçtiğimiz temmuz ayında Avrupa Komisyonu’na verildiğini hatırlatan Bağış, birkaç ufak pürüzün kaldığını ancak sürecin doğal seyrinin engellenmemesi halinde 3-4 yıl süreceğini ifade etti." dedi.

    ‘SPOR GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA ÇORAP ÖRMEK İSTİYORLAR’

    Dünkü derbi karşılaşması sırasında çıkan olaylara da değinen Egemen Bağış, ‘‘Olimpiyat seçmelerinde finale kalmış bir şehre yakışmamıştır. Gerçekten beni çok üzdü. Spor, şiddetin unsuru ancak panzehiri olabilir.’’ dedi. Bir takım çevrelerin daha evvel çevreci görüntü altında bu ülkenin başına çorap örmek istediğini iddia eden Bağış, aynı çevrelerin bu kez sporcu bir görüntü altında aynı gayretin içine girdiklerini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.