Dolar 34,0546
%-0.13
Euro 38,0674
%-0.07
Altın 2.875,250
%0.01
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AFAD, afet bilinci için kamu spotu hazırladı

AFAD, afet bilinci için kamu spotu hazırladı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, 14 yıl önce 17 Ağustos günü Türkiye’yi sarsan Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle 'Afete Hazır Türkiye Eğitim Kampanyası' için kamu spotu hazırladı. İnsanlarda afete...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 17:39
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, 14 yıl önce 17 Ağustos günü Türkiye’yi sarsan Marmara depreminin yıldönümü nedeniyle 'Afete Hazır Türkiye Eğitim Kampanyası' için kamu spotu hazırladı.

İnsanlarda afete karşı hazırlıklı olma bilinci aşılamak amacıyla hazırlanan 45 saniyelik video görüntüler eşliğinde, "İyi bir gelecek için iyi bir eğitim aldınız. Gece gündüz demeden çalıştırınız. Aşık oldunuz, yuvanızı kurdunuz. Şimdi çocuklarınızın geleceği için çalışıyorsunuz." ifadelerinin ardından depremin yıkıcılığı ve can alıcılığını vurgulayan görüntüler görünüyor. Spot filmi, "Siz de afet bilinci eğitimlerine katılın afetlere hazırlıksız yakalanmayın. Aileler afete hazır Türkiye afete hazır.” cümlesiyle sona eriyor.

FARKINDALIK VE DUYARLILIK HEDEFİ

AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay da yaptığı açıklamada, 14 yıl önce Türkiye’yi sarsan Marmara depreminin, Türkiye'yi afet yönetimi anlayışında ve halkın bu konudaki duyarlılığında bir milat oluşturduğunu belirtti.

Dr. Fuat Oktay, "Yaklaşık 20 bin insanımızın canını alan, milyonlarcasının da sevdiklerini çalan bu trajik felaketin ardından afet yönetimi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) kurulmasıyla tek elde toplanmış, modern afet yönetimi uygulanmaya başlanmıştır. Modern afet yönetiminin temel ilkelerinden biri olan risk yönetimi, ülke kaynaklarının, afetlerin henüz gerçekleşmeden önlenmesine yönelik olarak kullanılmasını ve afetlere hazırlık amacıyla, halkın bilinçlendirilmesini; eğitimler ile birey, kurum, kent ve toplumun afetlere hazır ve dirençli hale getirilmesini ifade eder. Başkanlığımız bu amaçla, 2013 yılını, afet farkındalığı ve duyarlılığının artırılması adına eğitim seferberliği yılı olarak ilan edilmiş ve çalışmalara başlanmıştır." dedi.

AFAD başkanı, 'Afete Hazır Türkiye' adıyla başlatılan kampanyanın toplum tabanlı, medya destekli, afet yönetiminin temelini atacakları; 'Afete Hazır Aile', öğrencilerin afet bilinci ve becerisiyle yetişmesini hedefledikleri; 'Afete Hazır Okul', afetlerin ekonomik zararlarını azaltacak olan; 'Afete Hazır İşyeri' ve gençlerin afet yönetiminde aktif sorumluluk almasının amaçlandığı 'Afete Hazır Gönüllü Gençler' projelerinden oluştuğunu açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.