Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Şengül’den Selçuk açıklaması

AK Parti İl Başkanı Şengül’den Selçuk açıklaması

Selçuk’ta genel merkez adayına karşı seçim kazanan, dün mazbatasını alıp görevine başlayarak, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı olan Osman Başterzi’nin AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e sunduğu istifası bu hafta işleme konacak. İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk’ta Sema Yeşilçimen, Osman Başterzi dışında üçüncü bir ismin atanabileceğini, sürecin bu hafta netleşeceğini belirtti. Selçuk krizinde yeni açıklama

  • Ege Postası
  • 27.03.2018 - 12:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir’in geçtiğimiz günlerde yapılan Selçuk İlçe Kongresi’nde genel merkezin yeniden aday olarak gösterdiği Sema Yeşilçimen’e karşı aday olan ve kongreyi kazanan Osman Başterzi, il binasına gelip kendisi ve 15 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin istifasını AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e teslim etti.

Osman Başterzi, seçim kurulundan dün mazbatasını alıp görevine başladı. İl Başkanı Aydın Şengül, Başterzi ile ilgili sürecin bu hafta netleşeceğini açıkladı.

ANKARA’DA GÖRÜŞECEĞİZ, ONDAN SONRA GEREKLİ İŞLEMİ YAPACAĞIZ

Ankara’da gerçekleşecek olan İl Başkanları Toplantısı’na katılacak olan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Selçuk’ta kimin başkan olarak atanacağının değerlendirileceğini, Başterzi’nin kendisine sunduğu istifayı da bu kararın ardından işleme sokacağını belirtti:

“Ankara’da görüşeceğiz ondan sonra gerekli işlemleri yapacağız.”

SELÇUK’TA MUHTEMEL AĞIRLIK ÜÇÜNCÜ BİR İSİMDİR

Egepostası’na konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yapılan değerlendirme sonunda genel merkezin atadığı Sema Yeşilçimen, kongreyi kazanan Osman Başterzi ya da üçüncü bir ismin ilçe başkanı olarak atanabileceğini kaydetti ve hemen ardından Selçuk’ta üçüncü bir ismin atanabileceğinin ağırlık kazanabileceğini açıkladı:

“Etrafında bazı aşağıda görev alanlar farklı açıklamalar yapabiliyor. Orada kongre olmuştur. Osman Başkan orada delegenin teveccühünü alıp orda kongreyi  kazanmış. Akabinde de gelip ile yönetim ve kendi istifasını vermiştir. İle verdiğinde de yaptığı açıklamada, ile ve genel merkeze karşı bir hareket olmadığını, Selçuk’taki sıkıntıya dikkat çekmek istediğini ve bunda da başarılı olduğunu söylemiştir. Bundan sonra Perşembe ve Cuma il başkanları toplantısındayım. Orada gerekli görüşmelerimizi yapıp, yeniden değerlendireceğiz.

O değerlendirme sonucunda bir atama yapacağız. Farklı bir isim, üçüncü bir isim de olabilir. Sema Hanım, Osman Bey olabilir. Muhtemel ağırlık üçüncü bir isimdir.”

OSMAN BAŞTERZİ TARAFTARLARI İLÇE BİNASINA ÇİLİNGİR GETİRİP…

Öte yandan dün mazbatasını alarak ilçe başkanı olan Osman Başterzi’nin yönetiminde bulunan isimlerin partilerinin ilçe binasına gelerek, kapı açık olup sekreter içeride olmasına karşın, kapıyı çilingir ile açtırdığı öğrenildi. İçeride bulunan sekreterin, kapının açık olduğunu belirtmesi ve oluşan tepki üzerine Osman Başterzi taraftarlarının geri adım atarak özür dilediği belirtildi.

BAŞTERZİ, ‘BANA SÖYLENEN MAZBATAYI ALDIKTAN SONRA DEVAM EDECEKSİNİZ’ ŞEKLİNDEYDİ

Öte yandan Osman Başterzi’nin, dün gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısının ardından bugün de görev dağılımını yapacağını öğrenildi. AK Parti Selçuk İlçe Başkanı seçilen Osman Başterzi, “İl başkanımızın talimatı çerçevesinde görevimize devam edeceğiz. İlerleyen günlerde il başkanımızın talimatıyla hareket edeceğiz. Benimle ilgili kararı il başkanı ne zaman verirse o zaman yürürlüğe girecek. Böyle bir süreç yok. Biz mazbatamızı alıp görevimize başlayacağız. Yeni bir oluşum oluncaya kadar biz ilçe başkanıyız. Bana söylenen tam tersi bu şekilde. Seçmenler üzerinde panik var. Ben kendimi düşünmüyorum şu anda. Beni seçen seçmenleri düşünüyorum şu anda. Aydın Beyin ileri günlerde vereceği talimata göre şekillenecek. Bana söylenen, mazbatayı aldıktan sonra devam edeceksiniz, daha sonra, ama bu karar bir ay sonra, iki ay sonra, üç ay sonra olur, daha sonra ne karar verilirse o karara uyulacak” açıklamasını yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.