Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nakçı ve Umutoğulları’ndan AK Parti değerlendirmesi

Nakçı ve Umutoğulları’ndan AK Parti değerlendirmesi

Gün Ortası’nda programında gündemi değerlendiren Gazeteciler Adem Nakçı ve Mithat Umutoğulları, AK Parti’de rakip adayların çıkması nedeniyle Aliağa ve Çeşme’de kongrelerin iptal edilmesi, AK Parti’deki sürecin nasıl ilerleyeceği, AK Partili ve CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde açılan çukurların kapatılmaması, CHP milletvekillerinin ülke gündemine yönelik siyaset üretmek yerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu öne çıkaran ve öven konuşmalar yapması konuları ele alındı. Nakçı ve Umutoğulları’ndan AK Parti değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 27.03.2018 - 10:48

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, AK Parti’de genel merkezin aday gösterdiği isimlerin karşısına Bayraklı, Kemalpaşa ve Buca’da rakip aday çıkmasının ardından aynı durumun sözkonusu olduğu Aliağa, Çeşme’de ilçe kongrelerinin iptal edileceğini belirterek, memnuniyetsizliklerin seçimlerde sandığa da yansıyacağını savundu.

NAKÇI: İPTALLER SEÇİM SÜRECİNDE SANDIĞA DA YANSIR

Adem Nakçı, “İsa Önal’ı tanıyorum, atom karınca gibi bir yapı. Bayraklı ve Buca’da iptal etmediler. İlçe delegesini kendi yazanları iptal etmediler. İlker Etike delege yazımında yoktu. Aliağa’da Kazım Sayın da delege listesini hazırlamadı. Bu nedenle karşı tarafın kazanma ihtimali yüksekti. Çeşme’deki aday kadın kolları başkanı. İlker Etike’ye ciddi tepki var. Urla kongresini 11.00’e aldılar saatini. Eski ilçe başkanı kazanır diye bakıyor. Orda da ciddi tepki var. 15-20 delege kongrede olalım, Önder Şengüler kazanır, hiçbir güç etkili olamaz. İkna etmeye çalışacaklar. Şimdilik 28 ilçe. Selçuk mazbatayı aldı, orda da her an her şey olabilir. AK Parti’de bu iptaller kaos ortamı yaratır. Sen çıkma etme. İptaller seçim sürecinde sandığa da yansır. Bir yıl üç gün var şu an seçime. Belli başlı isimleri ile alsan ne olur. İstediğin kadar toplamaya çalış. Cumhurbaşkanı referandum sürecinden en pişman olan isim. Şimdi yüzde elli artı bir oyun farkına varıldı. Ölümüne Reisçiyiz diyor senin yanında. Ama seni tanımadığın ortamda bu nasıl adalet, bu partinin adında adalet var diye tepki veriyor. Oy kabinine girdiğinde sen ve Allah’tan başka kimse kalmadığında iş değişiyor. Eşinin oyuna bile kimse kefil olamıyor” değerlendirmesini yaptı. 

NAKÇI: BU PİLAV DAHA ÇOK SU ÇEKER, SIKINTILI BİR SÜREÇ BEKLİYOR  

Adem Nakçı, dışarıda birçok ismin ekibinin bulunduğuna işaret ederek, AK Parti’yi sıkıntılı bir süreç beklediğini savundu:

“Dışarıda bir sürü ekip var. Ali Aşlık’ın ekibinden de bir sürü isim dışarıda. Selçuk’taki kavganın içinde bir tarafta Ali Aşlık da var. Ömer Cihat Akay’ın ekibi yok m? Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Atila Kaya, Hamza Dağ. Birçok yerde atamaları bu isimlerin yaptığı söyleniyor. Bu kadar ekip dışarıda iken. İktidarın fırsatının sonsuz olduğunu görenler ekipleşmeyi daha çok sevdi. Bu pilav daha çok su çeker. Ciddi kavga da bekliyorum, siyasi çekişme anlamında AK Part’de. Sıkıntılı bir süreç bekliyor AK Parti’yi.”

UMUTOĞULLARI: GÜZEL BİR İL YÖNETİMİ KURULMAZSA SIKINTI OLUR

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları da, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün iyi bir yönetim kurmaması durumunda sıkıntı yaşayacağı uyarısında bulundu: “AK Parti’de her şeyi konuşmak için erken. Güzel bir il yönetimi kurulmazsa sıkıntı olur.”

UMUTOĞULLARI: AK PARTİ’NİN TÜM SAVUNMASI BÜYÜKŞEHİR ÜZERİNE

Gazeteci Mithat Umutoğulları, CHP ve AK Partili belediyelerin olduğu ilçelerde açılan çukurların kapatılmama sorunu olduğunu kaydederek, “CHP’li belediyelerin olduğu yerleri de gezdim. Seçime bir yıl kala nasıl bu işler kapanaca? Aziz bey ne yapacak bu konuda. AK Partililer konuşuyor. Sayın Başkan ideolojik açıklamayla, çukurları kendileri kazıyorlar dedi. AK Partililer bunu yapıyor diyelim, niye kapanmıyor. Torbalı, Bayraklı, Karşıyaka, Karabağlar her yer çukur. Belediye başkanlarının çukurları var. Kendimiz kapatalım, ona da müsaade etmiyor. Torbalı dört kez yazı gönderiyor. AK Partili başkanlarla konuştum. Vatandaş beni ilgilendirmez, git büyükşehir belediye başkanına halletsin diyor. AK Parti’ye bakıyorsun. Tüm siyasi argümanını büyükşehir belediyesi üzerine kurmuş. Tüm savunması büyükşehir üzerine. Büyükşehir şu anda CHP’nin zayıf karnı” ifadelerini kullandı.

UMUTOĞULLARI: SAHNEYE ÇIKAN AZİZ KOCAOĞLU’NU ÖVÜYOR..

CHP’li bazı milletvekillerinin ülke gündemine dair sıkıntıları dile getirmek yerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu övmekle meşgul olduğunu söyledi:

“CHP’li belediye başkanları Aziz Başkan efsane diyor. Milletvekilleri de İzmir için büyük bir şans diyor. Ali Yiğit diyor ki, Başkan Aziz Bey sevmek ve beğenmek durumunda değilsiniz. Bir milletvekili ya da belediye başkanı düşünün. Atila Sertel ile yanına yanaştı. PM’ye girmek istiyordu. Sen önseçimden geliyorsun. Durman gereken tabana oynaman lazım. Sen tabanı bırakmışsın, Balçova’ya belediye başkan adayı olmak için, Aziz Beye yanaşmışsın, beni belediye başkanı ya da yeniden milletvekili yapar diye. Senin görevin başkanı övmek değil, parti politikalarına yön vermek. Hamza Dağ çıkıyor seni PKK’lı ilan ediyor. Ali Yiğit, Pazar yeri krizi, pazarcıları genel başkanla görüştürmek, Aziz Kocaoğlu’nu övmek. Arkadaş taşeron sıkıntısı var. Niye bir taneniz bunu konuşmuyorsunuz. Kocaoğlu’nun pofpoflanması çok mu değerl? Pazaryeriyle ilgili çok mücadele ettik, belediye başkanı yapmadı mı diyece? Ben milletvekili olsam utanırım. Sahneye çıkan Aziz Kocaoğlu’nu övüyor. Senin ne alakan var Kocaoğlu ile. Senin görevin bu değil k? Biz bunları deşifre edelim. Bırak abi, bu kentin sorunları var.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları:  AK Parti’de kongreler başladığından beri çift aday çıkacak ifadelerin doğru çıktı. Kongrelerini iptal edecek.

Adem Nakçı: Aliağa ve Çeşme’de iptal edilecek deniyor. Kesin net bir şey yok. Yüzde 90 iptal edilecek. Buca iptal edilmişti Delican döneminde. Şu an görünürde 28 ilçe var. Atama yapıldı zaten Çeşme ve Aliağa’ya. İlker Etike ve Kazım Sayın.

Mithat Umutoğulları: İzmir demokrat kimliğini koruyor. Konya’da, Kayseri’de bunu göremiyoruz. Bunun önüne geçemedi il. Böyle bir tedbir aldı.

Adem Nakçı: İsa Önal’ı tanıyorum, atom karınca gibi bir yapı. Bayraklı ve Buca’da iptal etmediler. İlçe delegesini kendi yazanları iptal etmediler. İlker Etike delege yazımında yoktu. Aliağa’da Kazım Sayın da delege listesini hazırlamadı. Bu nedenle karşı tarafın kazanma ihtimali yüksekti. Çeşme’deki aday kadın kolları başkanı. İlker Etike’ye ciddi tepki var. Urla kongresini 11’e aldılar saati. Orada da eski ilçe başkanı kazanır yapısıyla bakıyor. Orda da ciddi tepki var. 15-20 delege kongrede olalım, Önder Şengüler kazanır, hiçbir güç etkili olamaz. İkna etmeye çalışacaklar. Şimdilik 28 ilçe. Selçuk mazbatayı aldı, orda da her an her şey olabilir. AK Parti’de bu iptaller kaos ortamı yaratır. Sen çıkma etme. İptaller seçim sürecinde sandığa da yansır. Bir yıl üç gün var şu an seçime. Belli başlı isimleri ile alsan ne olur. İstediğin kadar toplamaya çalış. Cumhurbaşkanı referandum sürecinden en pişman olan isim. Şimdi yüzde elli artı bir oyun farkına varıldı. Ölümüne Reisçiyiz diyor senin yanında. Ama seni tanımadığın ortamda bu nasıl adalet, bu partinin adında adalet var diye tepki veriyor. Oy kabinine girdiğinde sen ve Allah’tan başka kimse kalmadığında iş değişiyor. Eşinin oyuna bile kimse kefil olamıyor.

Mithat Umutoğulları: AK Parti’de her şeyi konuşmak için erken. Güzel bir il yönetimi kurulmazsa sıkıntı olur. Nazmi Yılmaz kimsenin düşünmediği bir isimdi ama ilçe başkanı oldu. Bornova yönetimine giren isimler ve ilçe başkanıyla ilgili doğru aday olmadığı söylendi.

Adem Nakçı: Bornova’da eğitim seviyesi düşük diye tepki var. Üniversite kenti Bornova. İl yönetiminde pandomim kopar..

Mithat Umutoğulları: Abdurrahman Tosun, Hüsnü Boztepe gibi. Temel’in yönetime girme ihtimalinin olması gibi. Birçok şey sayabiliriz.

Adem Nakçı: Bornova’daki eleştiri bulunduğunda kendine yakın ekipten oluşturuyor demiştin. Bu işte sıkıntının olduğu nokta. Kendine yakın ekip kurarsan.

Mithat Umutoğulları: Ekibini kuramadı değil miydi Bülent Delican’a yönelik eleştiri.

Adem Nakçı: Ama bu mantalite de kurtarmıyor. Şimdiki dönemde kendi ekibim olmuyor, çünkü dışarıda bir sürü ekip var. Ali Aşlık’ın ekibinden de bir sürü isim dışarıda. Selçuk’taki kavganın içinde bir tarafta Ali Aşlık da var. Ömer Cihat Akay’ın ekibi yok m? Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Atila Kaya, Hamza Dağ. Birçok yerde atamaları bu isimlerin yaptığı söyleniyor. Bu kadar ekip dışarıda iken. İktidarın fırsatının sonsuz olduğunu görenler ekipleşmeyi daha çok sevdi. Bu pilav daha çok su çeker. Ciddi kavga da bekliyorum, siyasi çekişme anlamında AK Part’de. Sıkıntılı bir süreç bekliyor AK Parti’yi.

Mithat Umutoğulları: İl yönetimine girecek isimler önemli. AK Parti’de tek taraflı düşünmemek lazım.

Adem Nakçı: İGC Genel Kurulu var. Şu ana kadar seçim havası görmedik. Bir önceki seçimlerde rekabet ve çekişme vardı. Atılan açıklamalarda kendi açıklamalarının üzerine bir açıklama gelebiliyor. Gazete cemiyete ciddi bir katkı sağladı. Hatta karşı listede olan bir isim bile o gazetede iş başı yaptı. AB fonlarından yararlanıldı. En büyük projemiz daha özgün, daha demokrat, adil habercilik yapıp daha çok insana istihdam yaratmak, çözüm odaklı çalışmak diye yola çıkmıştık. Bugün dananın kuyruğu kopacak. İki dönem kuralı var. Misket Hanım’ın ikinci dönemi olacak. Sonra yol haritası çizilecek.

Mithat Umutoğulları: Bir kaç ilçeyi gezip dolaştım. İlçelerde en büyük sıkıntı açılıp kapanmayan çukurlar. CHP’li belediyelerin olduğu yerleri de gezdim. Seçime bir yıl kala nasıl bu işler kapanaca? Aziz bey ne yapacak bu konuda. AK Partililer konuşuyor. Sayın Başkan ideolojik açıklamayla, çukurları kendileri kazıyorlar dedi. AK Partililer bunu yapıyor diyelim, niye kapanmıyor. Torbalı, Bayraklı, Karşıyaka, Karabağlar her yer çukur. Belediye başkanlarının çukurları var. Kendimiz kapatalım, ona da müsaade etmiyor. Torbalı dört kez yazı gönderiyor. AK Partili başkanlarla konuştum. Vatandaş beni ilgilendirmez, git büyükşehir belediye başkanına halletsin diyor. AK Parti’ye bakıyorsun. Tüm siyasi argümanını büyükşehir belediyesi üzerine kurmuş. Tüm savunması büyükşehir üzerine. Büyükşehir şu anda CHP’nin zayıf karnı. CHP’li belediye başkanları Aziz Başkan efsane diyor. Milletvekilleri de İzmir için büyük bir şans diyor. Ali Yiğit diyor ki, Başkan Aziz Bey sevmek ve beğenmek durumunda değilsiniz. Bir milletvekili ya da belediye başkanı düşünün. Atila Sertel ile yanına yanaştı. PM’ye girmek istiyordu. Sen önseçimden geliyorsun. Durman gereken tabana oynaman lazım. Sen tabanı bırakmışsın, Balçova’ya belediye başkan adayı olmak için, Aziz Beye yanaşmışsın, beni belediye başkanı ya da yeniden milletvekili yapar diye. Senin görevin başkanı övmek değil, parti politikalarına yön vermek. Hamza Dağ çıkıyor seni PKK’lı ilan ediyor. Ali Yiğit, Pazar yeri krizi, pazarcıları genel başkanla görüştürmek, Aziz Kocaoğlu’nu övmek. Arkadaş taşeron sıkıntısı var. Niye bir taneniz bunu konuşmuyorsunuz. Kocaoğlu’nun pofpoflanması çok mu değerl? Pazaryeriyle ilgili çok mücadele ettik, belediye başkanı yapmadı mı diyece? Ben milletvekili olsam utanırım. Sahneye çıkan Aziz Kocaoğlu’nu övüyor. Senin ne alakan var Kocaoğlu ile. Senin görevin bu değil k? Biz bunları deşifre edelim. Bırak abi, bu kentin sorunları var. Geçtiğimiz aylarda borcu yoktur kağıdı istedi basın ilan. Vergi ve SSK borcu olmayan var m? İktidar kendine yakın gazeteleri zaten besliyor. Hangisinin ekonomik sıkıntısı var'

Adem Nakçı: Barış Yarkadaş, Atila Sertel yaptı. Gerek AK Parti gerek CHP’nin milletvekili profilinde yetersizlik had safhada. Savunmaya geçip eleştirilere göğüs vermeyin dedik CHP’lilere. Rakibin senin yaslandığını görürse sağlı sollu yüklenir. Sen savunma yapıyorsun. CHP savunma yapacak bir parti değil. Politika üretecek ve iktidar buna cevap verecek. Kendi içinde kavga edersen sonu yok kardeşim.

Mithat Umutoğulları: HDP ile ittifak yapmayacağız diyor Ali Yiğit. MHP bunu yaparsa anlarım. CHP’nin içinde yıllarca siyaset yapmış HDP’li yok m? HDP’nin içinde Alevi, Kürt, Türk, Süryani yok m? Her türlü milletten var. Kalkıyorsun ittifak yapmayız. Niy? Hamza Dağ’ın söylemleri var ya, yarattığı algının altında kalmamak için bunu söylüyor. Yarın CHP yüzde 30, Erdoğan yüzde 40 aldı, İYİ Parti ve HDP’de on puan var. Sen red mi edeceksi? 7 Haziran seçimlerinde HDP ile görüşmedin m? MHP kabul etseydi, MHP-HDP-CHP ittifakı olmayacak mıyd? Ali Yiğit tirübüne oynuyor. Populist siyasetle, bilmem neyle siyaset olmuyor. Halk o yüzden size inanmıyor. Ali Yiğit7in çevresinden de köyünden de bir sürü HDP’li vardır. Süreci bilmiyorum, genel merkez yetkili dersin. Bunu desen topu taca atıp zaman kazansan. HDP öcü. Sen Kocaoğlu’nu övmeye devam et.

Adem Nakçı: İstanbul’da CHP’den beslenen medya anket başlatmış. Şimdiden İstanbul için parçalıyorsun. Şeker fabrikaları satılıyor kimseden ses çıkmıyor. Alpullu’da 50 bin kişiyi getiremiyorsan. 40, 50, 100 bin kişiyi sokağa çıkar. İzmir’de 200 kişi sokağa çıkıyor. Biz  diyoruz ki kendin politika üretirsen, sürekli hücumda olursa, atakta olursan adamlara karşı, belgeli-bilgili, sokakta bu adamlar rahat gezemez. Karşında kim vars? Bir proje söyleyin ya. Oyun yüzde 5 düşmüş. E sonra, çıkacaksın. Milletvekillerine susun denilmedi mi ab? Konuşun o zaman abi. Niğde Milletvekili Ömer Faruk sürekli açıklama geliyordu bize. Kurultay’da bilim-kültür platformunda adaydı, bıçakla kesildi. Şeker fabrikalarına hayır diye masa kurmuşsun Kıbrıs Şehitleri’nde. Dört bayanın yaş ortalaması 65. Greenpeace’ciler var karşısında yakana yapışıyor. Gençlik kollarına dersin ki bu görev sizin. Konak’ın sağlam gençlik kolları var. En azından aklına soru koyar. CHP savunma yaptığı sürece gol yemeğe mahkumdur.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.