Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir adaylarını açıklıyor

AK Parti İzmir adaylarını açıklıyor

AK Parti İzmir’de adaylarını 19 Ocak Pazar günü açıklayacağı öğrenildi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bugün ya da yarın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’la görüşerek, listesini sunup onay alacak.

  • Ege Postası
  • 11.01.2014 - 13:14

Onur Çakır / HABER SERVİSݠ– Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına 4 Ocak’ta resmen başladı. Partisinin İzmir İl Başkanlığı önünde mini bir miting yapan Yıldırım, daha sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Tire, Ödemiş, Bayındır, Selçuk, Bayındır, Beydağ’da esnaf ziyaretinde bulunup, vatandaşlarla sohbet etti.

ANKET SONUÇLARI GEDİ!

Yıldırım, bu arada da ilçe belediye başkanlarını belirlemek için kurmayları ile toplantılar yaptı. Yıldırım’ın 30 ilçeyle ilgili son yaptırdığı anket sonuçlarına göre listesine son şeklini verdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yurtdışı gezisinden dönmesini bekleyen Yıldırım, listeyi bugün ya da yarın Erdoğan’a sunacağı öğrenildi.

19 OCAK’TA

Başbakan Erdoğan’ın listeyi onaylamasının ardından Yıldırım, adayları 19 Ocak Pazar günü kamuoyuna açıklayacak. Program Karşıyaka Arena’da ya da Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Aday tanıtım toplantısına Erdoğan’ın katılmayacağı bildirildi.

LİSTESİNDE KİMLER VAR

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, listesini hazırladı ancak bunu en yakınında birkaç kişiyle paylaştığı öğrenildi. Yıldırım’ın Başbakan’la görüşmesinde Konak için milletvekili İlknur Denizli’yi önereceği öğrenildi. Erdoğan’ın, “Milletvekili aday yapmayın” demesi durumunda buradan Yıldırım Ulupınar ya da Necip Kalkan’ın aday gösterileceği belirtildi.

BÜYÜK İLÇELER

AK Parti’nin Bayraklı’daki adayı İsmail Sarı ya da Ali Aslan olacak. Ancak Sarı’nın isminin öne çıktığı belirtildi. Gaziemir’de İsmail Acar, Adnan Yüksel’den birinin tercih edileceği ifade edildi. Ulupınar’ın Konak’ta aday gösterilmemesi durumunda Narlıdere’ye kaydırılacağı belirtildi. Buca’da Cemil Şeboy, Seferihisar’da Hamit Nişancı partinin adayı olması bekleniyor. AK Parti’nin seçimi alacağına kesin gözüyle baktığı Karabağlar’da ise Nazmi Kalyoncu’nun ismi öne çıkarken, Bilal Doğan ve Osman Sakmanı’nın şansı bulunuyor. Güzelbahçe’de Vasfi Çakıroğlu, Karşıyaka’da Tanfer Kemerli’nin aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

DİĞER İSİMLER

AK Parti’nin Bayındır’da mevcut başkan Mehmet Kertiş, Çeşme’de Mustafa Cenger, Selçuk’ta DEÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Zeynel Bakıcı, Ödemiş’te Mahmut Badem, Menemen’de Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunan Uzm. Dr. Bilal Kaplangı ya da eski İlçe Başkanı Arif Kuran, Balçova’da Melek Eroğlu, Kınık’ta Başhekim Yardımcısı Sadık Doğruer'i, Menderes'te SGK Müdürü Bülent Soylu, Çiğli’de Adnan Yılmaz, Dikili’de 2009 yerel seçimlerinde MHP'nin adayı olan daha sonra AK Parti'ye geçen Zafer Afyon, Torbalı’da Adnan Yaşar Görmez, Bornova’da İlhan Kayaya da eski İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ı aday göstermesi bkleniyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.