Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de 1 Kasım öncesi fotoğraf netleşti

AK Parti İzmir'de 1 Kasım öncesi fotoğraf netleşti

AK Parti İzmir’de gözler Cuma günü son bulacak aday adaylığı başvurusuna çevrildi. Çeşme Kampı’nda İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a aday adaylığı düşündüğünü söyleyen 19 ilçe başkanından 14’ü başvuru yapacağını açıkladı. Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Bergama İlçe Başkanı Raşit Ülper, Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar İl Başkanlığı’ndan gelen ‘bekleyin’ talimatı nedeniyle başvuruda bulunmayacaklarını söylediler. Aday adaylığı başvurusunda bulunması beklenen Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar ise, yeni bir yapılanmanın startını verdikleri için başvuru yapmaktan vazgeçti.

  • Ege Postası
  • 31.10.2013 - 16:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Hafta sonu gerçekleşen temayülün ardından, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı da ağırlayan İzmir Teşkilatı’nda dikkatler Cuma gününe çevrildi. AK Parti'den belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyenler için son başvuru tarihi 1 Kasım’da bitiyor.AK Parti İzmir’de Çeşme Kampı’nda gerçekleşen istişare toplantısında 19 ilçe başkanı (Aliağa, Balçova, Narlıdere, Bayraklı, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Menderes, Menemen, Seferihisar, Tire, Torbalı, Bayındır, Konak, Kiraz, Kemalpaşa ve Bergama) İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunacağı iletmişti.


14 BAŞKAN BAŞVURUDA BULUNACAK
AK Parti İzmir’de 14 ilçe başkanı başvuru tarihinin son gününde hem aday adaylığı başvurusunda bulunacaklar hem de istifalarını sunacaklar. Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru,  Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan, Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Dikili İlçe Başkanı Mehmet Önder Akşengür, Menderes İlçe Başkanı Mustafa Bahar, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu, Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşargörmez ve Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz Ege Postası’na yaptıkları açıklamada başvuru dosyalarını hazırladıklarını İl Başkanlığı’na istifalarını sunup ilçe başkanlıklarında başvurularını yapacaklarını belirtti.

NARLIDERE SÜRPRİZİ
Çeşme Kampı’nda aday adaylığı düşündüğünü söyleyen ismi de uzun süredir istifa edip başvuru yapacak başkanlar arasında geçen Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Acar aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağını söyledi. Acar, "2014 seçimlerine partimin Narlıdere İlçe Başkanı olarak gireceğim. Yeni bir yapılanmanın startını verdik Narlıdere’de…Yeni bir yapılanma için çalışma yürütüyoruz. Seçimlere güçlü dinamik bir ilçe teşkilatı olarak gireceğiz” dedi.

4 İLÇE BAŞKANI BEKLEYECEK!
Aday adayı olmak istediklerini İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a Çeşme’de ileten Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Bergama İlçe Başkanı Raşit Ülper, Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar İl Başkanlığı’ndan gelen ‘bekleyin’ talimatı nedeniyle başvuruda bulunmayacaklarını söylediler. 

ÇAKAR VE BADEM BEKLEYECEK!
Bu arada gözler isimleri uzun süredir aday adayı olarak geçen ve 1 Kasım’da başvuru yapacakları dillendirilen İl Başkan Yardımcıları Mahmut Badem ve Kenan Çakar’a çevrildi.


ÇAKAR:GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili olan Kenan Çakar, aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağını söyledi. Çakar, Ege Postasına yaptığı açıklamada, “ Ben aday adaylığı müracaatı yapmayacağım. Şuanda yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısıyım: Süreç 1 Aralık’a kadar devam ediyor. Dolayısıyla bu süre içinde görevimin başında olacağım. Genel merkezin ve teşkilatın değerlendirmeleri sonucunda bize bir görev tebliğ edilirse o görevi yapacağız. Süreci takip ediyoruz. Genel merkez ve teşkilatın uygun göreceği şekilde davranacağız. Verilecek olan görev ne olursa olsun hakkıyla yerine getireceğim” açıklamasında bulundu. 

İSMİMİN GEÇMESİ ONUR VERİCİ
Şuanda süreci yönettiklerini bu yüzden de aday adayı olarak taraf olmayı doğru bulmadığını ifade eden Çakar, “ Benimle ilgili kararı teşkilaıtmız ve genel merkez verecek. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev yapan teşkilat mensubuyum…Süreç içinde 10 yıldır meclis üyeliği, grup başkanvekili ve il başkan yardımcısı olarak görev yapıyorum. Yaptığımız çalışmalar teşkilat tarafından görülüyor. Benim bu yönde herhangi bir beyanatım olmamasına rağmen teşkilat mensuplarının baştan Buca olmak üzere bazı ilçeler ve Büyükşehir için bizi de düşünmüş olmaları onur verici” dedi.

BİZDE GÖREV İSTENMEZ
Yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde olduğunun altını çizen Çakar, “ 1994 yılından bu yana belediyelerin çalışmaları içindeyim. Belediyeciliğin ne olduğunu yerel yönetimin ne olduğunu nasıl yapılması gerektiğini biliyorum. Birikimim var.Yönetmekle ilgili bir sıkıntım asla olmaz. Verilen görevi en iyi şekilde yaparım: Prensibim var. Siyasi terbiyemize göre bizde görev istenmez verilir anlayışındayım. Şunu istiyorum demek yerine birikimimize uygun ne görev verilirse verilsin bu görevi yaparım diyorum” diye konuştu.


BADEM: SÜRECİ BEKLEYECEĞİM
2009 seçimlerinde AK Parti’den Ödemiş Belediye Başkan adayı olan Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ise, “Başvuruda bulunmayacağım. Görev adamıyım. İl Başkan yardımcısıyım. 1043 nolu sandıkta da görevliyim. Ödemişte anketlerde ismim önde çıkıyor bir teveccüh var ama süreci takip edeceğim. Şuanda aday adaylığı sürecinde İl Başkan Yardımcısı olarak süreci yönetiyoruz. Buna odaklanmış durumdayım” dedi.

İl yönetiminde şuana kadar Osman Başterzi Selçuk Belediye Başkan aday adaylığı ve Nazmi Kalyoncu da Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.