Dolar 34,1759
%0.12
Euro 38,2049
%-0.1
Altın 2.935,220
%0.06
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'den 42. zirve

AK Parti İzmir'den 42. zirve

AK Parti İzmir 42. İl Danışma Meclis Toplantısı Balçova Kaya Termal’de gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar teşkilata İzmir’de algı ve algı yönetiminin çok önemli olduğunu kentte taksiyle yaptığı bir yolculukta yaşadıklarıyla anlattı. Milletvekilleri adına konuşma yapan Aydın Şengül, Cumartesi günü Menemen’de Ulukent Köprülü Kavşağı açılışında konuşan ve projelerin hükümet tarafından geciktirildiğini söyleyen Kocaoğlu’nu hedef aldı. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise yerel yönetimlere yüklendi, CHP’ye de “Gaflet içinde olan kişiler geçen zamanda ağustos böceği gibi yatarken bizler karınca gibi çalıştık” diyerek gönderme yaptı.

  • Ege Postası
  • 31.03.2013 - 16:40
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı 42. İl Danışma Meclis Toplantısı Balçova Kaya Termal’de gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Koordinatörü, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Dr. Erol Kaya, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Aydın Şengül, Rıfat Sait, Ali Aşlık, Mehmet Tekelioğlu, Nesrin Ulema, İlhan İşbilen, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Ak Parti eski İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Tevfik Ensari, Taha Aksoy, il yöneticileri, ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

TEMA ‘İZMİR’
Toplantının teması “İzmir” oldu. Konuşmalara geçilmeden önce Dario Moreno’nun İzmir şarkıları çalınırken, İzmir görüntüleri izlettirildi. Konuşmacılar kürsüdeyken de ekranlarda İzmir görüntüleri izlettirildi.Toplantının basına kapalı bölümünde seçim kazanmak için yapılacak teşkilat ve sandık çalışmaları belirlendi.



HOTAR TRAFİKTE YAŞADIKLARINI ANLATTI MESAJ VERDİ!
Konuşmasına İzmir’de algı ve algı yönetiminin çok önemli olduğunun altını çizerek başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar,bu doğrultuda yaşadığı bir örneği anlattı, şunları söyledi; “ Geçen geldiğimde Alsancak Garı’nın oradan taksiye bindim. Trafik vardı. Adım adım gidiyoruz. Taksici beni tanımadı. ‘Şu şehrin çok beceriksiz bir başkanı’ var dedi. Bir süre sonra da ‘Ama ne yapsın hükümet onu çalıştırmıyormuş’ dedi. Muhalefet edenlere ‘niye böyle algı yaratıyorlar’ deme lüksümüz yok. Görevimiz bu algıyı çürütmek. Gerçeklerle bu algıyı buluşturmak. Hepimizin sırtında önemli bir yükümlülük var. Bıkmadan usanmadan bu ülke ve İzmir için hizmetlerimizi anlatmamız gerek…İzmir’de farkındalık oluşturursak İzmirliler AK Parti belediyeciliğinin farkını şehirlere nasıl katkı verdiğini anlamış olacak”

MİKROFON BOZULDU KOCAOĞLU’NA YÜKLENDİ

Milletvekilleri adına konuşma yapan Aydın Şengül, kentsel dönüşüm projeleri bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Şengül konuşmasına başladığı sırada mikrofonun bozulması üzerine “ Aziz Kocaoğlu bize oyun oynadı galiba mikrofon bozuldu” dedi. Cumartesi günü Ulukent Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde Kocaoğlu’nun başkanlıktaki 9 yılının değerlendirmesini yaptığını basından takip ettiğini söyleyen Şengül, “ Kocaoğlu ‘Hükümet bütün projeleri geciktiriyor’ demiş… Tek projesi bu...'planlar gecikti' diyor...Ne kadar gecikmiş 7 ay 9 ay... 9 yıldır iktidardasın. Kendisini soruyorum. Büyükşehir’de işiniz olsa aylarca değil yıllarca beklersiniz. Büyükşehir bürokrasisini aşamazsınız…Çoğu vaadini yerine getirememiş. Savunma mekanizması içine giriyor” dedi.



YENİ KORKU POLİTİKALARI KENTSEL DÖNÜŞÜM VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Muhalefetin korku siyaseti yaptığını ve her seçimde eski korkuya yeni bir korku eklediklerini ifade eden Şengül, “Yeni korkular üretmeye başladılar. ‘Bunlar yerel yönetimde iktidara gelirse evlerinizi yıkacaklar yandaşlarına rant sağlayacaklar’ diyorlar. Bizim kendi insanımızı bile inandırdılar. Önümüzdeki seçimde kullanacakları korkutma politikası kentsel dönüşüm ve başkanlık sistemi…”dedi.

“DÖNÜŞÜMDE EN ÖNEMLİ ÖNCELİK…”
“Kentsel dönüşümde ‘Evlerinizi yıkacaklar’ diyorlar ama ‘yeniden daha çağdaş daha modern yapacaklar’ demiyorlar. Biz bunu söyleyeceğiz” diyen Şengül, dönüşümdeki politikalarını şöyle anlattı, “ Kentsel dönüşüm ilk olarak deprem riski olan yerlerden başlayacak. Dönüşümde en önemli öncelik yerinde dönüşümü sağlamak olacak. Yerinde dönüşüm imkansız olduğu durumlarda en yakında bulunan rezerv alanlar değerlendirilecek. Bu işin içinde Bakanlık olacak Büyükşehir Belediyesi olacak ilçe belediyesi olacak inşaat firmaları olacak vatandaş olacak. Rant ve değer artışı olacak ama bu vatandaşın olacak. Ranttan korkmamak lazım. Şehir plancıları ve mimarlar odası da değerlendirmelerde bulunacaklar. Yasanın özü yaşama hakkını güvence altına almaktadır. Kanun uyarınca verilecek krediler uzun vadeli ve düşük maliyetli olacak”



AKAY’DAN AĞUSTOS BÖCEĞİ GÖNDERMESİ
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay konuşmasına İzmir’in faklı kültürleri bir araya getiren güzel bir şehir olduğunu dile getirerek başladı. “İzmir değişiyor, gelişiyor, büyüyor ,zenginleşiyor, güçleniyor” diyebiliyor muyu? diye soran Akay şöyle devam etti, “ Bunun cevabı ‘evet’ ise işimiz kolay. Daha nitelikli bir ‘evet’ nasıl sağlarız bunu düşünmeliyiz. Bu soruya vereceğimiz cevap ‘hayır’ ise o zaman İzmir’de çok işimiz var demektir. Elimizi taşın altına koyup sokakların sesini algılamamız gerek. İzmir için neler yapabiliriz uğraşı vermemiz gerek. Gaflet içinde olan kişiler geçen zamanda ağustos böceği gibi yatarken bizler karınca gibi çalıştık. İzmir’e olan aşkımızı göstereceğiz, hizmetlerle borcumuzu ödeyeceğiz.Yerel yönetimlerin beceriksizliğiyle bitmeyen metrosu her yağmurda sokakları Venedik’e dönen İzmir’de inşallah seneye bugün İzmir’de yeni bir hayat başlayacak. Metro tıkır tıkır çalışacak. Kordon’da İzmirliler burunlarını kapatmadan boyozlarını yiyecek. AK Parti İzmir’de önyargıları tek tek ortadan kaldırdı. İzmir’de siyasi partilerin ürettiği korku siyasetini boşa çıkartıyor. AK Parti İzmir’de hizmet siyasetinin millete hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor. Güven kat sayısını arttırıyor. Ozan’ın dedi gibi ‘uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ Biliyoruz çoğu gitti azı kaldı. Bu heyecanı İzmir’de görüyor. İzmirliler biz gerilim siyaseti üreten bir parti değiliz. Biz özü başka sözü başka bir parti değiliz. Sadece hizmet siyaseti yapıyoruz. Millete hizmet sevdalısıyız. CHP ve MHP korku ve sanal tehdit siyaseti ortaya koymaktadır ”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.