Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Konak'tan Kılıçdaroğlu'na 'kan'lı proresto

AK Parti Konak'tan Kılıçdaroğlu'na 'kan'lı proresto

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz" sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kızılay dışında kimseye kan vermeyiz" demesi üzerine AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimi Kızılay'a kan verdi. Bir tepki de Milletvekili Dağ'dan geldi. AK Parti Konak'tan

  • Ege Postası
  • 13.05.2016 - 13:47

Yıldırım, Çukurca'da çıkan çatışmada 8 askerin şehit olduğunu hatırlatarak, "CHP'nin geldiği nokta, genel başkanları kan çağrısı yaptı cevap Kandil'den geldi, Kandil'den karşılık buldu. Kast ettiğiniz bu mudu? Kast ettiğiniz ülkenin birlik ve beraberliğinine yönelik sabotajlar ve terör eylemleri midir'" dedi.


AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte parti binasının önünde Kızılay'ın kan bağış aracına girmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Biz Kızılay dışında kimseye kan vermeyiz" yazılı pankart açtı. Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, iktidar olamayan muhalefet liderlerinin koltuklarını kaybetmemek için başkanlık sistemine karşı çıktıklarını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Bir siyasetçiye, genel başkana yakışmayan düzeydeki, 'başkanlık sistemi kansız gelmez' açıklamasına yönelik olarak Cumhurbaşkanımız dün 'biz sadece Kızılay'a kan veririz' dedi. Bu açıklama üzerine bizler de teşkilatlar olarak madem birileri kan istiyor biz de en doğru yere kanımızı Kızılay'a veririz diyerek bir kampanya başlattık. İlçe teşkilatı olarak Kılzılay'a kan bağışında bulunacağız."

 


'SİVRİSİNEKLER ORTAYA ÇIKMADAN KANIMIZI KIZILAY'A VERELİM'
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Çukurca'da çıkan çatışmada sekiz askerin şehit olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Şehitlerimiz var. Çukurca'da hain saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu gün ülkemizin milli birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bugün kandan söz edilecek en son gündür. Hele bir siyasetçinin bir siyasi parti genel başkanının 'kansız gelmez' ifadeleri adeta bir hezeyanın göstergesidir. Bu siyasetçinin İzmir'den seçilmiş olması İzmir seçmeni için de hoş bir durum değil. Bugün CHP'nin geldiği nokta genel başkanları kan çağrısı yaptı cevap Kandil'den geldi. Kandil'den karşılık buldu. Kast ettiğiniz bu mudu? Kan verilecekse sadece Kızılay'a kan veririz. Önümüz yaz, İzmir'de yerel yönetimlerinin çalışmamasından kaynaklanan sivrisinek dönemi olacak. Sivrisinekler ortaya çıkmadan kanımızı Kızılay'a kan ihtiyacımızı gideren kuruma bağışlayalım. Kanlarımız bu millete feda olsun. Biz şehitlik için kan veririz bir de hastalara can olsun diye Kızılay'a veririz."

Yıldırım ve yönetimi, açıklamanın ardından Kızılay'a kan bağışında bulundu.

DAĞ'DAN SERT TEPKİ

Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz' sözlerine sert tepki göstererek, "Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle kalkınmasını istemeyenler Kılıçdaroğlu gibi piyonları kullanıyor" dedi. 
TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile katıldığı Uzak Doğu seyahatinde Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Dağ, yurt dışı seyahatlerinde Türkiye'nin önemini bir kez daha anladığını ifade etti. Dağ, "Bu seyahat programı Türkiye üzerinde oynanan oyunları bir kez daha görmeme vesile oldu. Uzak Doğu'da dış güçlerin kurdukları idarelerle birlikte yönetimini ele geçirdiğini görüyoruz. Türkiye'nin yeni yönetim sistemiyle kalkınmasını istemeyenler Kılıçdaroğlu gibi piyonları kullanıyor" dedi. 

'KILIÇDAROĞLU TALİMAT ALDI' İDDİASI
Dağ, Kılıçdaroğlu'nu eleştirisini şöyle sürdürdü:

"Herhalde bir yerlerde düğmeye basıldı ki Kılıçdaroğlu bu tarz ifadeler kullanması yönünde talimat aldı. Bir siyasi parti genel başkanına yakışır bir üslup değil. Biz milletimizle birlikte el ele yönetebileceğimiz bir sistem oluşturacağız. Biz kimsenin piyonu olmayacağız. Egemen güçler, Türkiye'nin kalkınmasını istemiyor. Türkiye tehditlere rağmen kalkınmaya devam edecek." DHA-İHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.