Dolar 34,0483
%-0.04
Euro 38,0051
%0.26
Altın 2.824,290
%0.76
Bist-100 9.949,00
%1.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Milletvekili Aydemir: Camiler ilim ve irfan ocaklarıdır

AK Parti Milletvekili Aydemir: Camiler ilim ve irfan ocaklarıdır

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, camilerin birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan mekanlar olduğunu bildirdi. Kürsülerinden yapılan vaaz ve minberlerinden okunan hutbelerle camilerin edep, terbiye, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 12:18
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, camilerin birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan mekanlar olduğunu bildirdi. Kürsülerinden yapılan vaaz ve minberlerinden okunan hutbelerle camilerin edep, terbiye, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının kazandırıldığı ilim ve irfan ocakları olduğunu kaydetti.

Milletvekili Aydemir, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Camilerde toplanan müminler, Allah’ın huzurunda birlikte kıyama durur, secdelere kapanır ve gerçek kardeşlik duygusunun tadına varırlar. Camilerden çıkışlarında da birbirleriyle görüşür, sevinçlerini paylaşır, dertlerine ortak olur ve problemlerine karşılıklı olarak çözüm bulmaya çalışırlar. Kalplerimize nur, gönüllerimize huzur ve mutluluk bahşeden yüce dinimiz İslam, müminler arasında sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışma bilincinin gelişmesi için evrensel prensipler getirmiş, bu konuda çeşitli müesseselerin oluşturulmasını öngörmüştür. Bu müesseselerin başında da camilerimiz gelmektedir. Camileri yaşatmanın en güzel yolu, bu mübarek mekanları cemaatsiz bırakmamaktır. Unutmayalım ki müminlerden uzak kalan camiler, Efendimiz (SAV)'den uzak kalan hurma kütüğünün inlediği gibi inlerler, keder ve mateme boğulurlar. Cami görevlilerimizse Peygamber Efendimiz (SAV)'in ve Bilal-i Habeşi (RA)’nin emanetlerini yerine getirebilme sorumluluğu içerisindedirler. Ayrıca Allah’ın evlerine hizmet etmenin şerefiyle doludurlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.