Dolar 33,9989
%-0.18
Euro 38,0498
%0.38
Altın 2.830,590
%0.99
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kredi kartı dolandırıcılarına operasyon: 9 gözaltı

Kredi kartı dolandırıcılarına operasyon: 9 gözaltı

Antalya polisi tarafından kredi kartı dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, telefon bankacılığı aracılığıyla kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği, daha sonra bu bilgilerle mail order...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 12:00
Antalya polisi tarafından kredi kartı dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, telefon bankacılığı aracılığıyla kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği, daha sonra bu bilgilerle mail order (bir malın mağazaya gitmeden katalogdan ısmarlanması ve satın alınması) üzerinden alışveriş yaptıkları belirtildi.

Antalya Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine bir suç örgütünü takibe aldı. Beş ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından siber polisi, Antalya başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Van’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda, örgüt lideri olduğu iddia edilen N.S., Z.A., M.K., T.K., O.S., H.K., M.Ç., M.D. ve Y.G. gözaltına alınırken, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda kredi kartı, bilgisayar ve not defterlerine de el konuldu. Örgüt lideri N.S.’nin daha önce de aynı suçta 3 kez gözaltına alındığı belirlendi. Yine aynı operasyon sırasında bir kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu, ancak zanlının daha önce çalıştığı araç kiralama şirketinde müşterilerin kişisel bilgilerini örgüte verdiği gerekçesiyle tutuklandığı, halen cezaevinde olduğu öğrenildi. Emniyet'te sorguları devam eden zanlıların 5 aylık süreçte 11 ayrı olaya karıştığı, 50 bin liradan fazla haksız gelir elde ettikleri tespit edildi.

Zanlıların, kredi kartı sahibi kişilerin kişisel bilgilerini elde etmek için banka, GSM şirketleri, hastane gibi kurumları kart sahibi gibi aradığı, ikna ya da tehdit yöntemiyle bu bilgileri ele geçirdiği iddia edildi. Elde edilen bilgilerle kartın kullanım hakkını elde eden dolandırıcılar daha sonra mail order yöntemini kullanan şirketleri arayarak, buradan beyaz eşya, bilgisayar gibi elektronik cihazlar aldığı tespit edildi. Ürünlerin paraları mail order yöntemiyle ödendikten sonra örgüt içerisinden bir kişi giderek iş yerinden ürünleri teslim aldığı, daha sonra ikinci el ürün alan dükkanlara sattıkları belirlendi. Zanlıların, önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.