Dolar 34,2282
%0.06
Euro 37,9164
%0.38
Altın 2.917,550
%-0.41
Bist-100 9.190,00
%-1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti anketi tartışma yarattı

AK Parti anketi tartışma yarattı

AK Parti Genel Merkezi'nin İzmir için yaptırdığı anketteki 3.5 puanlık fark CHP'lileri memnun etmezken, Şengül, "Sokağa inerlerse bu sonucu görürler" dedi

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 00:35

İZMİR-Yeni Asır’dan Onur Çakır’ın haberine göre AK Parti Genel Merkezi'nin, Pollmark Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı ve CHP'nin 43.5, AK Parti'nin ise yüzde 40 çıktığı anket, kent siyasetinde geniş yankı buldu. CHP'liler, anket sonucunun gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, "Bunun doğru olduğunu varsaysak bile yüzde 40'ın karşısında yüzde 60 var. Bu anket demokrasiye bağlı İzmir seçmeninde ters etki yaratacaktır" dediler. AK Partililer ise, "CHP'liler sokağa inerse sonucun doğru olduğunu görürler" dediler.

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Anket paylaşılmaz. Kamuoyunu yönlendirmek için yapılmıştır" dedi. CHP İl Başkanı Ali Engin, anketi bilimsel bulmadığını belirterek, "Seçime bir yıl kala 'yerel seçimlerde kime oy vereceksiniz' gibi bir sorunun gerçekçi olduğuna inanmıyorum" diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, anket sonucunun gerçekçi olmadığını belirtirken, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, anketin teşkilata moral verme ve kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığını iddia etti. CHP'liler son dönemdeki pek çok gelişmenin AK Parti'nin oy oranını düşürdüğünü, iktidar partisinin oyunu artıracak sebep olmadığını savundular.

"SİYASETLERİ HALKTAN KOPUK"

AK Parti cephesinden İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Polemiği girmeye gerek yok. CHP halktan kopuk siyaset yapıyor. Sokağa indiklerinde bu sonucu zaten görecekler" derken AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Ben sürekli sahadayım. CHP'ye ciddi bir tepki var. Farkın kapandığı doğru. Gidilmesi gereken çok yer var. 'Vatandaş biz sizi yanımızda görürsek size oy veririz' diyor. Ben ümitliyim. Birtakım şeylerin değiştiği gözüküyor" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Anket sonucu yürüyecek çok yolumuz olduğunu gösterdi. Bundan sonra daha fazla çalışmamız gerekiyor. Sonuçlar bunu gösteriyor" derken, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Bize düşen, seçim gününe kadar İzmirli seçmenlere ulaşıp amacımızın ve niyetimizin hizmet yana olduğunu onlara söylemek" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.