Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı, Karşıyaka ve Çiğli teşkilatın gururu oldu

Torbalı, Karşıyaka ve Çiğli teşkilatın gururu oldu

Üye sayısına büyük önem veren Ak Parti’de İzmir teşkilatları arasında önemli bir başarıya imza atarak Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında üye artışında birinci olan Torbalı, Karşıyaka ve Çiğli ilçe teşkilatlarının başarısının altında örnek çalışmalar yatıyor. Torbalı’da partiye oy verip de üye olmayan vatandaşlar tespit edilip birebir görüşmeler yapılırken,Temmuz–Ağustos ayları arası birinci olan Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın başarısının altında Ak Nokta standı yatıyor. İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan “ Beni hayal kırıklığına uğrattınız” fırçası yiyen Ak Parti Çiğli İlçeTeşkilatı 11.311 olan üye sayısını 15.233’e ulaştırarak dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 24.09.2012 - 13:50
  SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ege Bölgesi Koordinatörü Mehmet Sekmen’in de katıldığı Ak Parti İzmir İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı’nda son üç ay partiye en fazla üye kaydı yapan ilçeler açıklanmış, ilçe teşkilatlarına teşekkür belgesi verilmişti.

 9 Haziran-9 Temmuz arası Torbalı birinci olurken Ödemiş ikinci, Selçuk üçüncü oldu. Temmuz-9 Ağustos arası Karşıyaka birinci olurken Selçuk ikinci ve Konak ilçe teşkilatı da üçüncü oldu. 9 Ağustos-18 Eylül arası ise Çiğli birinci olurken Ödemiş ikinci, Menderes ilçe teşkilatı da üçüncü oldu.

 Üye sayısına büyük önem veren Ak Parti’de İzmir teşkilatları arasında önemli bir başarıya imza atarak Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında üye artışında birinci olan ilçelerin başarısının altında örnek çalışmalar yatıyor.

 GÖRMEZ: PARTİYE OY VERİP ÜYE OLMAYANLARI TESPİT ETTİK

 9 Haziran’da 10.966 olan üye sayısını 9 Temmuz’da 13.496’ya çıkararak yüzde 23’lük bir artış yaşayarak Haziran-Temmuz arası birinci olan Torbalı’da İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ekip olarak çok çalıştıklarını söyledi. Başarılarının altında bilimsel çalışmalarının yattığını söyleyen Görmez, “ Önümüze konan üye hedef sayısına sürekli ulaşıyoruz. Bu eksende mahallelerimizi teker teker taradık. Partimize oy verip de üye olmayan vatandaşlarımızı tespit ettik ve birebir görüşmeler yaparak onları partimize üye yaptık” dedi.

 SÜREKLİ: AK NOKTA İLE BİREBİR İLETİŞİM KURDUK

 9 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arası ipi göğüsleyen Karşıyaka’da ise örnek bir çalışma yapılmakta.9 Temmuz’da 16.386 olan üye sayısını bir ay içinde 18.257’ye çıkaran Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın başarısının altında Ak Nokta standı yatıyor.Bir çok ilde olan ancak İzmir’de sadece Karşıyaka İlçe Teşkilatı tarafından uygulanan Ak Nokta standı ile bölge halkıyla ilçe başkan yardımcıları, teşkilat üyeleri ve mahalle başkanları bir araya geliyor. Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli Ak Nokta sayesinde partiye üye olmak isteyen vatandaş ile birebir iletişim kurduklarını belirtti. Partiye üye kazandırmada bilimsel, kurumsal bir teşkilat çalışması yaptıklarını ifade eden Sürekli, “ Yaz sıcağına aldırmadan çok çalıştık.Üye sayımızdaki artışı teşkilatımıza borçluyuz. Özellikle Ak Nokta önemli oldu.  AK Nokta çalışmaları ile vatandaşlarımızla birebir sohbet ederek ve çalışmalarımızı anlatarak, partimize bir üye daha kazandırma fırsatını buluyoruz. Bu çalışmaların sonucunda geldiğimiz nokta, vatandaşımızın yanımıza gelerek üye olmak istemesidir. Ayrıca vatandaşın sorunlarını dinliyor sorularına ise anında cevap veriyoruz” dedi.

 FIRÇA YEDİLER BİRİNCİ OLDULAR

Ak Parti İzmir’de takdir edilecek en önemli artış Çiğli İlçe Teşkilatı’nda yaşandı. 9 Ağustos’ta 11.311 üyesi olan Çiğli’de 18 Eylül tarihinde bu rakam 15.233’e ulaştı. Partiye üye kazandırmada geçtiğimiz ayın en başarılı ilçesi olan Çiğli’nin başarısının altında ise ilçe başkanları ile toplantı yapan İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Çiğli İlçe Teşkilatı için “partiye üye kazandırmada beni hayal kırıklığına uğrattığınız” demesi yatıyor.

 İl Başkanı Akay’ın Çiğli için söylediklerini ilçe teşkilatı ile toplantı yaparak anlatan Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, “ İl Başkanımız üye artışında biraz geride olduğumuzu ve bizden çok daha fazla çalışmamızı istedi. Bende teşkilatım ile bunu paylaştım. İlçe yönetimi, mahalle temsilcileri ve meclis üyelerimiz bana söz verdiler ve yaklaşık 15 günlük zaman zarfında çok istekli çalıştılar. Canla başla partiye üye kazandırmak için yoğun mesai harcadılar. Bunun sonucunda da partimize bu zaman zarfında 4 bin kişi kazandırdık” dedi. Çiğli İlçe Başkanı Yılmaz, Salı ve Perşembe günleri düzenledikleri ‘halk günleri’nin de partiye katılımda önemli rol oynadığının altını çizdi.

 YÜZDE 15 HEDEFİNE 15 İLÇE ULAŞTI

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti teşkilatları için koyduğu toplam seçmen sayısının yüzde 15’inin üye yapılması hedefine Kiraz, Tire, Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa, Beydağ, Güzelbahçe, Bayındır Kınık, Bayraklı, Menderes, Aliağa, Foça, Çeşme ilçe teşkilatlarının ulaştığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde basında ilçe başkanları görevden alınacaklarına dair haberler çıkan ancak İl Başkanı Akay tarafından anında ‘revizyon yok’ yanıtı ile rahatlayan Konak, Buca, Seferihisar ve Gaziemir’in seçmen sayısının yüzde 15’inin üye yapılması hedefine ulaşamamaları dikkat çekti.

 YENİ HEDEF 400 BİN

 İzmir’de üye sayısında 350 bin rakamını geçen ancak Konya’nın gerisinde kalarak Türkiye genelinde dördüncü sırada yer alan  İzmir’de Ak PArti İl Başkanı Ömer Cihat Akay 2013 yılının sonuna kadar 400 bin 2014 yerel seçimlerine kadar da 500 bin hedefini teşkilatın önüne koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.