Dolar 33,9917
%-0.21
Euro 38,0034
%0.26
Altın 2.829,400
%0.95
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de dengeleri değiştirecek tarih! O isimler genel başkanlığı belirleyebilir

AK Parti'de dengeleri değiştirecek tarih! O isimler genel başkanlığı belirleyebilir

AK Parti’nin kongre süreci sıradan bir değişimden çok öteye geçiyor. Delegeler, partinin geleceği üzerinde hiç olmadığı kadar etkili olacak. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bu sürecin sonuçlarını Erdoğan’ın genel başkanlığını da belirleyebilir şeklinde değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2024 - 09:36

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, köşesinde AK Parti’nin yaklaşan kongre sürecinin önemine dikkat çekti. Babacan "Bu kongre, partinin kaderini belirleyecek" diye yazdı. Babacan, AKP’nin delege yapısının 2028 seçimlerine dönük kararları doğrudan etkileyeceğini vurguladı. İlçe ve illerde yenilenecek kadroların, partinin genel başkanını dahi değiştirebileceğini belirtti.

KADER OYLAMASI

Babacan, Erdoğan’ın partisi üzerinde mutlak bir kontrol sahibi olduğunu düşünenlerin yanıldığını söyledi. "Siyasette 24 saat bile uzun bir süredir" dedi ve AKP’nin bu kongrede oluşacak kadrolarının, Erdoğan’ın partideki geleceği açısından kritik olduğunu aktardı. Kongrenin sonuçlarının, partinin kaderini farklı bir yola sokabileceğine işaret etti.

SÖZ SAHİBİ OLACAKLAR

Babacan, "6 ay sonra yapılacak bu kongrede belirlenecek kadrolar, AK Parti’nin geleceğinde söz sahibi olacak" ifadelerini kullandı. Yeni yüzler, yeni bir yol haritası ya da partiyi eski hataları tekrarlamaya iten bir yapı mı belirlenecek? Babacan, bu soruların yanıtlarının gelecek kongrenin psikolojisini belirleyeceğini vurguladı.

TAKVİM AÇIKLANDI

AK Parti’nin kongre takvimi 21 Eylül’de başlıyor. Bu süreç 28 Aralık 2024’e kadar ilçe ve il kongreleriyle devam edecek. "Mart 2025’e kadar tüm kadrolar belirlenecek" diye aktardı Babacan. Büyük kongre içinse net bir tarih henüz açıklanmadı.

PARTİDEKİ TARTIŞMALAR

Babacan, kongre tarihinin ertelenmesinin parti içinde tepkilere yol açtığını da hatırlattı. "Birçok isim kongrenin 2025’e ertelenmesine tepki gösterdi" dedi. Parti yönetiminin, kongrenin daha erken yapılmasını isteyenlerin eleştirilerine rağmen bu kararı savunduğunu belirtti.

YÖNETİMİN SAVUNMASI

AK Parti yönetiminin eleştirileri nasıl yanıtladığını da köşesinde ele alan Babacan, "Kongreyi 2025’e ertelemenin, partiyi 2028 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlamak için stratejik bir hamle olduğunu savunuyorlar" ifadelerini kullandı. Yönetim, kongreyi seçim öncesinde bitirip önlerine bakmaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Babacan "Bu kongre, partinin yol ayrımına gelip gelmeyeceğini gösterecek" diye yazdı. (HALK)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.