Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den İzmir'e Kentkart çağrısı: 'Karara topluca itiraz edin'

AK Parti'den İzmir'e Kentkart çağrısı: 'Karara topluca itiraz edin'

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla 16 yıldır kullanımda olan toplu ulaşım kartlarında değişime gidilmesi krize yol açtı. 6 liralık değişim ücretine tüketici hakem heyetinden veto gelirken, AK Parti'den İzmirlilere toplu itiraz çağrısı geldi. AK Parti'den İzmir'e Kentkart çağrısı

  • Ege Postası
  • 02.11.2016 - 11:16

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Önceki hafta Duygu Demir Göksu adlı vatandaşın 6 liralık kart değişim ücretini tüketici hakem heyetine taşımasıyla başlayan süreçte muhalefetten flaş bir çağrı geldi.

BELEDİYENİN KARARINA HAKEM HEYETİ'NDEN VETO

Konak Kaymakamlığı'na bağlı Tüketici Hakem Heyeti'nin aldığı karar gereği hukuka aykırı bulunan kart değişim ücretleri ve zoraki geçiş süreciyle ilgili çıkmaz giderek artıyor. İzmir'de yaklaşık 16 yıldır kullanımda olan kentkartların, yapılan son ihalenin ardından sistemi işleten firmanın değişmesiyle birlikte kullanımdan kaldırılmasına karar verildi.

ZORAKİ DEĞİŞİMİN FATURASI 10 MİLYONA YAKLAŞIYOR

Önümüzdeki ay sonuna kadar İzmirlilere süre tanıyan Büyükşehir Belediyesi, yeni yıldan itibaren eski tipteki ulaşım kartlarını kullanıma kapatacak ve yeni "İzmirimkart"lar kullanılmaya başlayacak. Söz konusu geçiş sürecinde vatandaşlardan zorunlu olarak istenen 6 liralık değişim ücretleri krize yol açarken, İzmir'de milyonlarca kart da çöpe gidecek ve vatandaşlar toplamda 10 milyon liraya yakın ücret ödeyecek. Özellikle sosyal medya ve internet üzerinde imza kampanyalarına konu olan uygulamaya bir tepki de AK Parti'den geldi.

DOĞAN: KAYMAKAMLIKLARA GİDEREK İTİRAZ EDİN

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve İzmirlilere çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Bugün belediyenin aldığı bu karar ile yıllardır kullanılan milyonlarca eski kartın zorla değişimi istenmektedir. Bu konuyla ilgili şikayetleri gündeme taşıyarak defalarca çağrı yapmamıza karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konudaki ısrarını sürdürüyor. Sonuçta sistem değişmedi, aynen çalışıyor. Peki ulaşım kartlarında neden zorla değişime gidiliyo? Bu para İzmirlilerden zorla toplanmaktadır. Uygulamanın hukuka aykırı olduğunu defalarca dile getirdik. Nitekim haklı çıktık ve bu işleme isyan eden İzmirlilerin konuyu yargıya taşıdığını gördük. Geçtiğimiz hafta Tüketici Hakem Heyeti'nden emsal bir karar geldi. Bu ücretlerin alınmasının yasal olmadığı ve kart değişiminin ücretsiz yapılması gerektiğine hükmederek aldıkları bu emsal karar ile vatandaşları haklı gördü. Buradan İzmirlilere çağrı yapıyoruz, belediyenin aldığı bu ek ücrete itiraz edin. Toplu olarak ilçenizde bulunan tüketici hakem heyetlerine şikayetlerinizi bildirin, itiraz dilekçelerinizi sunun. İzmir Büyükşehir Belediyesi itiraz dahi etse, yapılan yanlış yargıdan dönecektir. Halkın çıkarını gözeten duyarlı siyasetçiler olarak bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Her yıl yapılan zamlarla vatandaşı mağdur eden belediyenin bu haksız uygulamadan acilen vazgeçmesi için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

KOCAOĞLU "ZORUNDAYIZ" DEMİŞTİ

Önceki ay gerçekleşen meclis oturumunda muhalefetin eleştirileri ve vatandaşların talepleri üzerine konuyla ilgili detaylı açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "ESHOT’ta kart konusunda bir problem yaşadık. İhalede bir sürü sorun yaşandı. Bu her kurumun başına gelebilir. Eski kartlar online olarak kullanılabiliyor. Sistemden ötürü offline olarak kullanılamıyor. Zaman zaman mağduriyet yaşanabiliyor. Biz de madem tüm sistemi yeniledik, bunları da değiştirelim dedik. Sıfırdan bir uygulamaya başladık. Bunun gerekçesi budur. Bu parayı almak zorundayız. Mevzuat açısından arızalı kartları değiştiriyoruz, ama bu kartları vatandaşlarımıza satacağız" demişti.

KARAR -1-

KARAR -2-

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.