Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti örengesini yırtan Türker: Biz böyle yırtar atarız

AK Parti örengesini yırtan Türker: Biz böyle yırtar atarız

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Gezi Parkı protestolarına destek verdiğini belirterek, AK Parti’nin konuya ilişkin araştırma önergesini yırtıp attı. DSP’nin 9. Olağan Genel Kurultay’ı, Ankara Selim Sırrı Tarcan Kapalı Spor...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 16:03
DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Gezi Parkı protestolarına destek verdiğini belirterek, AK Parti’nin konuya ilişkin araştırma önergesini yırtıp attı.

DSP’nin 9. Olağan Genel Kurultay’ı, Ankara Selim Sırrı Tarcan Kapalı Spor Salonu’na yapılıyor. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in yanı sıra DP, İP, BBP ve SP’den de temsilciler katıldı. Kongrenin başında teknik bir hatadan dolayı İstiklal Marşı ikinci kıtasından itibaren okundu. Delegelerden de gelen uyarılarla durumun fark edilmesi üzerine İstiklal Marşı ikinci kez tekrarlandı. Ayrıca kongrenin başında, bazı kişiler arasında yumruklaşmaya varan kısa süreli bir arbede yaşandı. Diğer partililerin araya girmesi ile gerginlik sona erdi. Kongrede, Masum Türker’in yanısıra, Gençlik Kolları Eski Başkanı Emrah Konuralp da genel başkan adayı oldu.
Açılış konuşmasını yapan DSP Genel Başkanı Masum Türker, Gezi Parkı protestolarını desteklediklerini belirterek, salondakilere "Bu protestolar amacına ulaşıncaya kadar destek vermeye var mısınız'” diye sordu. Göstericilerin arasında dolaşarak onları dinlediğini kaydeden Türker, bu sırada kendisine verildiğini belirtiği mavi boncuğu göstererek, “Bu boncuk hepinize verilmiş nazar boncuğudur." dedi.

"ECEVİT İÇİN NO TİŞÖRTÜ GİYENLER, BUGÜN DSP GENEL BAŞKANI İÇİN GİYİYORLAR"

Genel Başkanın aynı zamanda tüm partinin aynası olduğunu dile getiren Türker, “Şu anda bu partini aynası olan Genel Başkan, maalesef Bülent Ecevit ile aynı kaderi paylaşıyor. 1987 yılında Ecevit için NO tişörtü giyenler şimdi DSP Genel Başkanı için giyiyor.” diye konuştu. Üzerinde NO yazılı tişörtleri giyen partililere dikkat çeken Türker, “Can kurbanlarım, bakın NO yazıyor. Ecevit’e de NO dediler, geldi başlarına balyoz gibi indi. Birazdan önemli belgeyi açıklayacağım hiç merak etmeyin. NO’cular sizi NO yapacağım.” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini aktaran Türker, "Bu önemli süreçte Allah bana nasip etsin, burada beni destekleyen ya da desteklemeyenlerle birlikte Parlamento’da Tayyip’in paçasını aldığımızı Türk halkına ilan edelim. Bunu tek başıma yalnız destekleyenlerle yapacağım demiyorum, bana karşı duranlarla yapacağımı söylüyorum." diye konuştu.

"KANIM ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİDİR"

Genel Başkanlığı süresince 4. kurultayın hayata geçirildiğine dikkat çeken Türker, “Her seneye bir kurultay. Her bir kurultayda delegenin oyu ile seçiliyorum. Diyorlar ki, delegeyi sen yaptın. Peki, 2009’daki delegeyi ben mi yaptım'" diye sordu. Faşizm ile mücadele ederek bu noktaya geldiğini kaydeden Türker, "Delegenin oyları ile gelen bir adama işgalci diyorsak pes doğrusu. Getirin bıçağı kesin. Kanım, Atatürk milliyetçiliğidir. Tayyip Erdoğan dedi ki, ‘Türk milliyetçiliğini çiğneriz’. Allah onun ağzını kilitlesin. Masum Türker’in cesedini çiğnemedikçe üzerine kapaklanacağı Türk milliyetçiliğini yedi ceddi gelse çiğneyemez." şeklinde konuştu.

"BELEŞÇİ MİLLETVEKİLLERİ NEREDE'"

Türker şunları dile getirdi: "Başbakan Sayın Ecevit, 12 bakan, birisi ben, birisi selefim. Sayın Hikmet Sami Türk... Yani parti bölündükten sonra partiyi toparlamak için kalanlar. ABD emperyalizmine hayır deyip karşı koyanlar… Ben o gün de yanında oldum Ecevit’in, bugün de mezarının her gün yanındayım. Ama Masum Türker seçildi, parti Ecevit çizgisinden ayrıldı deyip, Kurucu Genel Başkanımız da ikna edip ayrılan üç milletvekilimiz nered? Beleşçi milletvekilleri nered? Siz ter akıttınız, onlar geldiler paraşütle milletvekili oldular. Birisi şimdi AKP de, birisi CHP’de… Üçüncüsü de ortalıkta geziyor. Koruma iken şikayet etmediği Mehmet Haberal’ı şimdi ihbar ediyor. Sen koruma iken kime rapor yazdın. Yazmadıysan neden yazmadın'"

Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a da yüklenen Türker, "İnsanlara inançsız demek diktatörlerin haddine. Şimdi soruyorum, ben Erdoğan’ın karşısına dikilirsem, onun adamları beni vurmaya gelince beni koruyacak mısını? Demokratik solcu musunu? Ah ah, aranızda sesi çıkmayanlar… Adam CHP’de kayıtlı, geliyor burada NO diyor. CHP Genel Başkanı, vekilini göndermiş bizimle beraber otursun diye, siz gelip bana NO diyorsunuz." dedi.

AK PARTİ’NİN GEZİ OLAYLARINI ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

AK Parti’nin Gezi Parkı araştırma önergesini salondakilere gösteren Türker, "Sayın Adnan Keskin. Sizin şahsınızda TBMM’deki tüm milletvekillerinden , söyleyeceğim araştırma önergesi için, bu ülkede özgürlüğe baskı yapmak isteyenlere karşı, özgürlüğün sesi için Allah aşkına bir gün Meclis’te oturum yapın. Oturum grevi yapın, işgalci olun. Bana diyorlar işgalci, size de desinler…. Önerge ile protestocuları araştıralım, bunlar işgalcidirler, ihtilal yapmak istediler, deniyor. Bu önergeye imza atmak züldür." diye konuştu.

"BEN BU ÜLKEYİ GÖBEKLE DEĞİL BU BEYİNLE İDARE EDECEĞİM"

Türker şöyle devam etti: "Kurultay varmış, seçim kaybedermişiz, delegeler onu şişman buluyormuş, oy vermeyebilirlermiş… Ben buyum. Ama ben bu ülkeyi bu göbekle değil bu beyinle idare edeceğim. Bunların hiçbirisi umurumda değil. Bu araştırma önergesi Türkiye Cumhuriyeti adına milletvekilliği yapanların yüz karasıdır. Hadi bana hepiniz dava açın. Yemin ediyorum bu sefer ödemeyeceğim, hapse götürün. Bana ekmek getirirsiniz değil m? Eh o tenkit edenler de şükredin, hazır stok olduğu için biraz idare eder. Ama bu ülkede engelliye de şişmana da gözlüklüye de görmeyene yoksula da evinde ağlayan kadına da yer var. Bu parti sesini çıkaramayan, ezilen, horlanan herkese sahip çıkar, herkesi baş tacı yapar…"

Bu önerge için belki eylem yapacaklarını kaydeden Türker, “Biz böyle yırtar atarız. Bizde bu yürek var.” diyerek elindeki araştırma önergesini yırtıp attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.