Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'a yüklendi

CHP'li Aytun Çıray, Başbakan Erdoğan'a yüklendi

Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı basın açıklamasında; Bir AKP milletvekili desteksiz konuşmuş. "Bazı siyasi partilerin ‘etnik kimlik’ siyaseti yaptığını" dile getirmiş. Elhak doğru söylemiş. Sadece etnik siyaset yapmakla kalmıyor AKP, aynı zamanda mezhepleri de siyasete alet ediyor. Nitekim Başbakan'ın, "Reyhan'lıda 53 Sünni öldü" demesi bal gibi bölücülüktür. Köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi Alevi yurttaşlarımıza göndermedir. Beyan sahibi bunu bilmiyor m? Siyaset ciddi bir faaliyettir, siyasetçi de bu ciddiyetin gereği olarak beyanlarında dikkatli olmalıdır. dedi.

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 10:35
İZMİR - Çıray açıklamasında Muş Mitingi'nden başlayarak tam yedi mitingde Başbakan, “Biliyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu Alevilik kültürüyle yetişmiş bir insandır, Alevidir,” dediğinde meydan “Yuuuuuuhhh!” diye bağırıyordu. Başbakan'ın bu tutumu AKP'nin Alevilere bakışını ortaya koyuyordu. Bugün Alevileri CHP'den kurtulmaya davet eden bu AKP milletvekili acaba Başbakan'ı uyardı m? "Sayın Başbakan Alevilere ayıp ediyorsunuz,"dedi mi'

Yine aynı AKP milletvekili, “Keşke AK Parti’de siyaset yapan alevi vatandaşlarımız daha çok olsa. Keşke alevi milletvekillerimiz olsa. Keşke Alevi vatandaşlarımız CHP’den kurtulsalar. CHP’nin derdi alevi vatandaşlarımızın sorununu çözmek değil. Çözülmeyince oradan beslenecek,"demiş.

Ben de diyorum ki; Genel Başkanınız Alevi yurttaşlarımızı AKP milletvekili listesine yazdı da siz mi sildini? dedi.

"AKP İLE APO NEDENSE ALEVİLERİ AYNI ANDA HATIRLADILAR"
Çıray ayrıca; "Aleviler CHP'den kurtulsalar" diyor vekil, APO'da benzer bir beyanda bulunmuştu. Nedense AKP ile PKK Alevi yurttaşları aynı anda hatırladılar. Bilmiyorlar ki Alevilerin "eline, beline, diline sahip olmayan ve insanları sırf insan oldukları için sevmeyenlerle" işi olmaz. Bunun siyasetle de ilgisi yoktur, bu inancında samimi olmayla, takiyye yapmamayla ilgilidir. İncinseler de incinmemeyi ilke edinen Aleviler doğru için ölürler, onlar için doğru Atatürk'tür. Onları hiç kimse bölücü amaçlarına alet edemez. Kimse merak etmesin millet AKP'den ve onun bölücü siyasetinden önümüzdeki mahalli seçimde kurtulacak. diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.