Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Evrenseki Belediyesi cemevi yaptırıyor

AK Partili Evrenseki Belediyesi cemevi yaptırıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde, belediye tarafından Aleviler için cemevi yapılacak. AK Partili Belediye Başkanı Recep Barut, Evrenseki Kültürevi'nde düzenlediği basın açıklamasında, beldelerinde Alevi-Bektaşi...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 13:34
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde, belediye tarafından Aleviler için cemevi yapılacak. AK Partili Belediye Başkanı Recep Barut, Evrenseki Kültürevi'nde düzenlediği basın açıklamasında, beldelerinde Alevi-Bektaşi kültürünün yoğun bir şekilde yaşandığı İncilipınar Mahallesi'ne cemevi yapacaklarını söyledi. İhalesine önümüzdeki günlerde çıkılacağını belirten Barut, 250 kişilik olacağını kaydetti.

Cemevini Selçuklu mimarisiyle inşa ederek Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini aktaran Başkan Barut, aynı zamanda Manavgat'ın da ilk cemevine sahip olacağını ifade etti. Barut, "Alevi kardeşlerimizin inanç değerlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için bir cemevi yaptıracağız. Planını çizdirdik, ihalesini de önümüzdeki günlerde yapacağız. Selçuklu mimari tarzında yapılacak olan cemevi, aynı zamanda Antalya bölgesinin en büyük cemevi olacak. Cemevini Alevi kardeşlerimizin yoğun bir şekilde yaşadığı ve günümüzde Yörük-Türkmen geleneğinin temsilcisi İncilipınar Mahallesi'ne yapacağız. Biz insanların inanç değerlerini hiç sorgulamadık, hiçbir zaman da sorgulamayacağız. Manavgat'ta bir cemevinin ihtiyaç olduğunu gördük ve bunu Evrenseki'de yapmaya karar verdik. Modern bir şekilde yapacağımız cemevinde, birçok kültürel hizmet de yapılabilecek." dedi.

Başkan Recep Barut, cemevinin yanısıra oteller bölgesine Anadolu Selçuklu mimarisinin bütün renklerini yansıtan modern bir cami yaptıracaklarını da söyledi. Cemevi ve cami inşaatlarını kısa sürede hayata geçirerek ibadete açacaklarını belirten Barut, Ramazan Bayramı'ndan önce Manavgatlılara inanç değerleri bakımından iki müjdeli haber vermekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.