Dolar 34,1045
%0.26
Euro 38,1552
%0.26
Altın 2.860,260
%1.09
Bist-100 9.962,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kalfaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: Şirinyer Pazaryeri'nde usulsüzlük iddiaları!

AK Partili Kalfaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: Şirinyer Pazaryeri'nde usulsüzlük iddiaları!

AK Parti Buca Meclis Üyesi Hakan Kalfaoğlu, Şirinyer Pazaryeri'ne ilişkin, "Esnafın tezgahları küçültüldü. Burada 750-800 olan tezgah sayısı bin 100’e çıkarıldı. Duman bilerek ya da bilmeyerek usulsüzlük yapılmasına sebebiyet verdi" dedi. Öte yandan Buca Tınaztepe'de imar krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Kalfaoğlu, "İzmir’de rastlayamadığımız bir durum oldu ve Büyükşehir Buca’nın yaptığı usulsüzlüğe dava açtı. Şu an CHP’li iki belediye davalık" ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2024 - 17:44
  • Güncelleme: 28.08.2024 - 20:01

EGEPOSTASI- AK Parti Buca Meclis Üyesi Hakan Kalfaoğlu,  TR35’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa programına konuk oldu.

ŞİRİNYER PAZARYERİNDE USULSÜZLÜK İDDİALARI

Şirinyer Pazaryerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Partili Hakan Kalfaoğlu, “Buca Metrosu inşaatı devam ediyor. Buca’da doğmuş biri olarak bu zihniyetin Buca Metrosu’nun bitireceğine inancım yok. Buca Metrosu’ndan kaynaklanan inşaatlardan dolayı Şirinyer Pazaryerinin taşınması söz konusuydu. Pazaryerinin taşınacağı 3 yıl öncesinden bilinen bir gerçekti. Ne Erhan Kılıç döneminde ne de yeni Başkan Görkem Duman döneminde pazaryeri ile ilgili sağlıklı çalışma yapılmadı. Pazaryeri konusu meclis gündemine geldiğinde komisyonlara sevk edilmedi ve oyçokluğu ile meclisten geçti. Sonrasında baktık ki pazaryeri yan taraftaki araziye kaydırılmış ancak burada ne elektrik, su, tuvalet yapılmamış. Esnafımız burada zor duruma düştü. Esnafın tezgahları küçültüldü. Burada 750-800 olan tezgah sayısı bin 100’e çıkarıldı. Duman bilerek ya da bilmeyerek usulsüzlük yapılmasına sebebiyet verdi. Ben bizzat savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu şikayet sonucunda kanunun önünde bu işin ilgilileri hesap verecek. Savcılık soruşturmasında buradaki maliklerin geçmişe yönelik oda kayıtları ve işgaliye ödemeleri ortaya çıktığında o fazladan 200- 300 tezgahın kimlere nasıl verildiği ortaya çıkacak. Bu şu an bir iddia ve elimizde doneler var. Biz yasal başvurumuzu yaptık ve iddiamızı ortaya koyduk ve adaletin neticelenmesini bekleyeceğiz” dedi.

 

Tezgah kuralarına ilişkin çıkan tartışmanın arka planını anlatan Kalfaoğlu, “ Esnafımız yüz ölçümlerinden dolayı, elektrik, su, tuvalet olmamasından dolayı, 2024 Türkiye’sinde böyle bir kepazelik olmasından dolayı ve özellikle de yabancı şahısların katılmasından dolayı ciddi bir mücadele verdiler. Başkan ise faşizan bir tutum içerisinde pazarın açılmasını engelledi.  İki hafta Buca’da pazaryeri açılmadı. Ekmeğinden olan esnaf bu işi kabullenmek zorunda kaldı” ifadelerine yer verdi.

CHP’Lİ KAYA’YA TEPKİ: KINIYORUM!

CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın, ‘AKP’nin kuklaları kura çekiminde görev başında’ açıklamasına tepki gösteren Kalfaoğlu, “ Çok talihsiz bir açıklama. Kendisini kınıyorum. ‘AKP’nin kuklaları’ derken kimi kast etti daha açık söylemesi gerekiyor. Arkadaşlarımız ekmeği peşinde olan esnafın sesi oldu. Pazaryerindeki boruları başkan önceden getirtmiş ve vatandaş eski yerlerini kullanmasın diye koymuşlar. Biz bunları dile getiriyoruz, bizim vazifemiz bu” diye konuştu.

BENZİN İSTASYONLARI DEVRİ İPTAL EDİLSİN!

Benzin istasyonlarının devrine tepki gösteren Kalfaoğlu, “Üzümkent şirketinde kaç kişi çalışıyor, ne iş yapıyor, ne kadar borcu ve alacağı var biz denetleyemiyoruz. Belediye şirketlerinden bihaberiz. Başkanımız ise benzin istasyonlarını Üzümkent şirketine devrini sağladı. Biz seni nasıl kontrol edeceğiz. Bu süreç hukuksuz ve usulsüz. Ben yine iptali için dava açtım. Şu an yargılama devam ediyor. Bu usulsüz işlem hukuk önünde iptal edilsin diye bekliyoruz. Benzin istasyonlarına sahip çıkacağız. Benzinlikler açılmayacak, devri sağlandıktan sonra ne işler yapacaklar bilmiyoruz” dedi.

“İKİ CHP’Lİ BELEDİYE DAVALIK!”

Buca Belediyesi, özelleştirme sonrası Tınaztepe Mahallesi'nde başlanan ticaret merkezi için 15 katlık ruhsat izni verdi. Büyükşehir Belediyesi ise usulsüz verilen imarın iptaql edilmesi için dava açtı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Kalfaoğlu, “ İmar konusu Buca’nın kanayan yarası. Geçen dönem de böyleydi. 15 yıldır imar konusunda yapılan usulsüzlüklerin hesabını CHP zihniyeti veremiyor. Tınaztepe giriş yolu üzerinde yapılan usulsüz imar var. Özel bir şahsın kamudan aldığı bir arazi var. 2 sene önce imar durumunda serbestlik verilmiş. 400 daire ve 100 civarında bir dükkan çıkıyor. Yani Buca’da gizli bir AVM yapılaşması var. Bu konuda Büyükşehir yapılan usulsüzlüğü tespit etti. Buca’ya ‘bunu iptal et’ dedi ama başkan kulak tıkadı. Sonrasında İzmir’de rastlayamadığımız bir durum oldu ve Büyükşehir Buca’nın yaptığı usulsüzlüğe dava açtı. Şu an CHP’li iki belediye davalık. Bunların yönetim anlayışı bu seviyeye geldi. İmar iptal edilecek orada bir düzenleme yapılacak. O proje zaten bitmiş durumda. Orada mal sahibinin ve vatandaşların mağduriyeti var. Buca’nın otoban girişinde yolun ortasında AVM çalışması CHP döneminde yapıldı. Bunlara dur diyeceği” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.