Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Turhan'dan Ege Postası'na özel açıklamalar; İzmir'de siyaset dili...

AK Partili Turhan'dan Ege Postası'na özel açıklamalar; İzmir'de siyaset dili...

AK Parti İzmir 2. bölge 1.sıra Milletvekili Adayı İbrahim Turhan seçime kısa bir zaman kala gündemi değerlendirdi. Ege Postasına önemli açıklamalarda bulunan Turhan İzmir’de siyasi atmosferin yanlış kurgulandığını belirterek CHP’nin İzmir’de kimlik siyaseti yaparak ayrıştırıcı bir tutum sergilediğini dile getirdi. AK Partili Turhan'dan Ege Postası'na özel açıklamalar;

  • Ege Postası
  • 20.05.2015 - 11:38
Emirhan Ergen/ Haber Servisi- Öte yandan İzmir’in en büyük probleminin kentsel yapılanma olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ile uyumlu ve ortaklaşa çalışarak kentsel dönüşüm konusunda ciddi adımların atılması gerektiğini sözlerine ekledi. 
‘’İZMİR’DE SİYASET DİLİ AYRIŞTIRICI OLMAMALI ‘ ‘
İzmir’de siyasi yapının ve atmosferin en başından yanlış kurgulandığını belirten Turhan : ‘’ İzmir’de siyasi yapının baştan yanlış kurgulandığını düşünüyorum. Siyaset toplumun refahı için toplumun sorunlarına ortaklaşa çözüm yolları aramak için yapılır. İzmir’deki siyasi atmosfere baktığımızda ortaklaşa yaşamak için bir araya gelmiş insanların sorunlarına çözüm bulmak için değil de ideolojik ve kimlik üzerinden yürütülen ayrıştırıcı bir siyaset anlayışı görüyoruz. Siyasetin dilinin ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerekiyor. Toplumun bir kısmını ötekileştirerek öcü gibi göstererek bir yere varılamaz ‘’ diye konuştu. 

‘’AZİZ KOCAOĞLU’DA BU BİLİNÇTE OLMALI ‘’
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı ,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun son zamanlarda karşılıklı demeçlerine de değinen Turhan Aziz Kocaoğlu’nun daha duyarlı olması gerektiğini ifade ederek : ‘’  Seçimin başından beri Aziz Kocaoğlu aleyhine en ufak bir şey söylemedim. Çünkü biz İzmir’in sorunlarını çözmek için onunla birlikte çalışacağız. O da bizimle çalışacak. Onun da bu bilinçte olmasını bekliyorum. İzmir’e yatırım yapmak İzmir’in sorunlarını çözmek için kim canla başla mücadele etmek istiyorsa ideoloji gözetmeksizin herkesle omuz omuza yan yana çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Umuyorum ki uzattığımız dostluk eli bu kez havada kalmasın, ‘’ dedi.
‘’EN BÜYÜK SORUN KENTSEL YAPILANMA ‘’ 
İzmir’in en büyük sorununun kentsel yapılanma olduğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan : ‘’ Kentsel dönüşüm çok acil halledilmesi gereken bir şey. İzmir’i bilmeyen dışarıdan gelen insanlarla konuştuğumuzda havaalanından girerken gördükleri manzara karşısında şaşırdıklarını dile getiriyorlar. Tarih boyunca medeniyetin merkezlerinden biri olmuş bir kente bu görüntü yakışmıyor’’ Dedi. Turhan bu noktada yerel yönetimlerin de anlayış göstererek  TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile ortak çalışarak çözüm üretmeleri gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra İzmir’in ekonomik olarak da bazı sıkıntılarının olduğu sözlerine ekleyen İbrahim Turhan : ‘’ İzmir’de maalesef ekonomik anlamda da bazı problemler olduğunu görüyoruz. İzmir’de baktığımızda merkezi yine İzmir olan şirketler yok denecek kadar az. Merkezi İzmir olan şirketler de büyüdükten sonra merkezlerini başka yerlere taşıyorlar. Burada şunu sormamız gerekiyor bu şirketler İzmir’den neden kaçıyo? İzmir’i yatırım anlamında cazip kılınır hale getirmemiz gerekiyor. Bu noktada projelerimizi seçimlerden sonra hayata geçirmeye başlayacağız ‘’ diye konuştu.

‘’CHP LİSTESİNDE NEDEN 4 MİLYONLUK İZMİR’DE 4  TANE İZMİRLİ ADAY İLK SIRALARDA YOK ‘’
İzmir CHP’nin kalesidir söylemine katılmadığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan konuşmasına şöyle devam etti : ‘’ Madem bu görüşteler ben şunu sormak istiyorum. İzmir CHP’nin kalesiyse 4 milyonluk İzmir’de CHP’nin milletvekili adaylarının ilk sıralarında neden 4 tane İzmirli aday yo? Bakın ben İzmir’de doğmuş burada yetişmiş üç nesildir İzmir’de yaşayan birisiyim. İzmir’in her karış toprağını çok iyi bilirim. Sorunlarını çok iyi bilirim. Hayatım boyunca gittiğim her yerde İzmir’i temsil ettim. Şimdi diğer siyasi partilere soruyorum neden milletvekili listelerinin ilk sıralarında İzmirli adayları göremiyoru? İzmir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybedenlerin rehabilite edileceği yer değil. ‘’ diye konuştu. 
 ‘’HDP MİLLETİN GÖNLÜNDE BARAJIN ALTINDA KALDI ‘’
Son olarak Halkların Demokratik Partisi’nin barajı geçip geçmemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İbrahim Turhan HDP’nin milletin gönlünde barajın altında kaldığını belirterek : ‘’ HDP başından beri izlediği ayrıştırıcı ve ötekileştirici tutum ile toplumun dini değerlerine gösterdiği saygısızlık ile milletin gönlünde barajın altında kalmıştır.’’ Dedi. Bunun yanı sıra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın’’ Gülen Cemaati AK Partiye oy verirken helal bize oy verince mi haram oluyor ‘’ açıklamalarına değinen Turhan : ‘’ Ne zaman ki bu paralel yapı Türkiye’nin istihbarat teşkilatına kumpas kurup Türkiye’yi uluslar arası arenada zor duruma düşürmeye çalıştı ne zaman ki bu paralel yapı ülkenin gizli görüşmelerini kamuoyuna servis ederek hukuksuz dinlemeler yaparak montajlayarak Türkiye’ye prestij kaybettirmeye çalıştı işte o zaman bu Gülen Cemaatinin oyları haram oldu. Bunu anlayamadıysa Sayın Demirtaş kendisine vatanseverlik eğiti almasını öneririm. ‘’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.