Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili aday adayından CHP’li meclis üyesi hakkında şok iddia!

AK Partili aday adayından CHP’li meclis üyesi hakkında şok iddia!

Çiğli’de Gediz Üniversitesi’ne bağışladığı 80 milyon TL değerinde arsa ile gündeme gelen Hatice Bahriye Yağcı’nın varisleri ile AK Parti Çiğli eski İlçe Başkanı Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz arasındaki miras davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara varisler tarafından yapılan itirazı reddetti. Tamamen aklandığını söyleyen Yılmaz, CHP’li Meclis Üyesi Önder Özdemir’in kendisine komplo girişiminde bulunduğunu iddia etti.

  • Ege Postası
  • 29.11.2013 - 16:35
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çiğli’de Gediz Üniversitesi’ne bağışladığı 80 milyon TL değerinde arsa ile gündeme gelen Hatice Bahriye Yağcı’nın varisleri ile AK Parti Çiğli eski İlçe Başkanı Adnan Yılmaz arasındaki miras davasında önemli gelişmeler yaşanıyor. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara varisler tarafından yapılan itirazı reddetti. Tamamen aklandığını söyleyen Yılmaz, CHP’li Meclis Üyesi Önder Özdemir’in kendisine komplo girişiminde bulunduğunu iddia etti.

VARİSLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Çiğli’de Gediz Üniversitesi’ne bağışladığı 80 milyon TL değerinde arsa ile gündeme gelen Hatice Bahriye Yağcı’nın varisleri  Yılmaz’ın 90 yaşındaki Yağcı'yı kullandığını ve mallarına el koyduğunu iddia etti.Varisler Yağcı’nın sahibi olduğu gayrimenkulleri Yılmaz’ın kendisine ait Erişen İnşaat’ın üzerine geçirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken, savcılık AK Parti Çiğli eski İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ve şirketi hakkında takipsizlik kararı verdi. Varisler tarafından Karşıyaka 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan “vasi tayini davası”nda da ret kararı çıktı.Varisler itirazda bulundu.  İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair karara varisler tarafından yapılan itirazı reddetti.



YILMAZ: AKLANDIM!
Geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığı görevinden istifa eden ve partisinden Çiğli'de belediye başkan aday adayı olan Yılmaz, “ Kazanmış olduğumuz davaya itiraz etmişlerdi.  Mahkemede yapılan itirazı reddetti.Tamamen aklandım. Siyasi hayatımda dürüstlüğümden ve kişiliğimden ödün vermedim. Güçsüz ve beceriksiz kişilerin atmaya çalıştıkları iftiralara en iyi cevap mahkemenin kararı” dedi.



"ÖZDEMİR’İN KOMPLOSU"
Kendisine bir komplo girişiminde bulunulduğunu söyleyen Yılmaz, “ Bu işin baş kaynağı Çiğli Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Önder Özdemir’dir. Bu iş tamamen onun komplosudur. Konu hakkında Facebook sayfasında defalarca paylaşım yapmaktadır.  Benimle ilgili yapmış olduğu tehditler nedeniyle mahkeme tarafından para cezası aldı. Ancak kişisel haklarıma saldırmaya devam ediyor. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açacağım” diye konuştu.

ÖZDEMİR: MECLİS ÜYESİYİM TAKİPÇİ OLDUM
Yılmaz'ın iddialarına Özdemir'den tepki geldi. Konu hakkında çıkan haberleri sosyal medyadan paylaştığını söyleyen Özdemir, " Konuyu internet ortamında çıkan haberler sonrası öğrendim. Önemli iddialar var. Çiğli'de meclis üyeliği yapan biri olarak konuyu yakından takip ettim. Varislerin avukatıyla görüştüm. Ciddi iddialar var. Komplo iddiaları çok komik. Ben, 'Yılmaz yaptı' demedim. Yolsuzluk varsa bunun ortaya çıkması gerek. Ben paylaşımlarla konuyu gündeme getirdim" dedi. 



SÜREÇ NASIL GELİŞTİ
Yağcı’nın varisleri Ahmet Yağcı, Mehmet Ali Yağcı, Hasan Zihni Yağcı, Münir Davut Yağcı, Mehmet Yağcı, Yaşar Hüseyin Eyice, Metin Sadık Yağcı, Mustafa Doğan Yağcı ve İbrahim Saim Yağcı, AK Parti Çiğli eski İlçe Başkanı Adnan Yılmaz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.Varisler, Yağcı’nın 90 yaşında olduğunu, hiç çocuğunun bulunmadığını 80 milyon TL’lik arazisini AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın aracı olarak Gediz Üniversitesi’ne hastane ve okul yapmak için bağışladığını ifade etmişti. Varisler Yağcı’nın sahibi olduğu gayrimenkulleri Yılmaz’a ait Erişen İnşaat’ın üzerine geçirdiğini de iddia ederken yaşlı kadının hukuki tasarruf ehliyetinin olmadığını söylemişti. Savcılık AK Yılmaz ve şirketi hakkında takipsizlik kararı verirken, varisler tarafından Karşıyaka 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan “vasi tayini davası” da reddedilmişti.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.