Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’nin seçim broşürlerinde: Belediye projeleri

AK Parti’nin seçim broşürlerinde: Belediye projeleri

Seçime sayılı günler kala 501 adet projesini İzmirliler ile paylaşan AK Parti “Birlikte daha güçlü İzmir” sloganıyla bastırdığı kitapçıklar ve broşürler ile İzmir halkına seslenmeye devam ediyor. Hazırlanan kitapçıklarda belediye projelerinin fotoğraflarını kullanan AK Parti, yakın zamanda iptal edilen bazı yatırımları da seçim vaadi yaptı. AK Parti’nin seçim broşürlerinde

  • Ege Postası
  • 04.06.2015 - 14:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- AK Parti’nin seçime sayılı günler kala sokaklarda, caddelerde vatandaşlara dağıttığı yeni seçim broşürleri ve el ilanları yine tartışma konusu oldu. 2011 yılındaki genel seçimlerde AK Parti’nin İzmir’e vaat ettiği, ancak büyük kısmı tamamlanamayan 35 projenin tamamına yakını bir kez daha seçim vaatleri arasında yerini alırken, kitapçıklarda geçmişte defalarca eleştirilen İzmir Metrosu’na ait fotoğraflar kullanıldı.

AK PARTİ BROŞÜRLERİNDE BELEDİYENİN METROSU!

Spor ve stat yatırımlarından, tarım ve ekonomik yatımlara, sağlık ve kültür yatırımlarından kentsel dönüşüm ve turizm yatırımlarına kadar birçok vaadin yer aldığı seçim kitapçıklarında “Uzaklar artık yakın” sloganı ile paylaşılan ulaşım projeleri başı çekti. Raylı sistem yatırımlarına İZBAN’ı örnek gösteren AK Parti, seçim ilanlarında ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ancak inşaatı süresince yaşanan zorluklar nedeniyle muhalefetin eleştiri oklarının hedefi haline gelen İzmir Metrosu’nun fotoğraflarını kullandı.

YAT LİMANLARI YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Partinin İzmir’e yönelik yatırımlarının özetlendiği kitapçıklarda ayrıca, yat turizmine yönelik projeler de İzmirlilerin dikkatine sunuldu. Geçtiğimiz kış aylarında büyük tartışmalara yol açan ve Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı tarafından gelen iptal kararı sonrasında şok etkisi yaratan 18 yeni yat limanı projesi, bu seçimlerde bir kez daha vaatler arasında yerini aldı.

HEM İPTAL EDİLDİ, HEM DE SEÇİM VAADİ OLDU!

Diğer yandan, AK Parti tarafından halka dağıtılan kitapçıklarda dikkat çeken bir başka nokta ise Bergama İZBAN projesi oldu. Geçtiğimiz aylarda bakanlığın yatırım programından çıkartılan hattın yapılacağına dair seçim vaatleri kitapçıklarda yerini aldı. Ancak, “İZBAN’a yatırım sürüyor” sloganı ile duyurulan ve Selçuk ve Bergama hattını tamamlanacağına dair vaatle ilgili geçtiğimiz aylarda flaş bir gelişme yaşanmıştı. Daha önceden İZBAN genel protokolü içinde mutabık kalınan, projeleri yapılan ve yol güzergahları belirlenen hat, Çandarlı Limanı'na kadar getirildi ve Çandarlı-Bergama arası da yatırım programından çıkartılmıştı. Selçuk-Bergama arası uzanacak hatta yaşanan bu değişiklik sonrasında yerel yönetimden de çeşitli eleştiriler beraberinde gelmişti.

“İZMİR ARTIK SUSUZ KALMAYACAK”

Son günlerde kentin önemli gündem maddeleri arasında yer alan su konusu da kitapçıklarda yerini alan bir diğer proje oldu. İzmir’den adaylığı sonrasında su konusunda yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerine çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veyse Eroğlu’nun sözleri de seçim bildirgesinde yer aldı.  “İzmir bir daha içme suyu problemi yaşamayacak” başlığı altında paylaşılan projelerde Gördes Barajı ve isale hattı yer alırken, “İzmir’in en büyük içme suyu problemini çözdük, içme suyu temini için 508 milyon TL yatırım yaptık” ifadeleri yer aldı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.