Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adatepe'de kritik zirve: Uğraş'a büyük destek

Adatepe'de kritik zirve: Uğraş'a büyük destek

9 ilçe yöneticisinin aynı anda istifa etmesiyle kongre sürecine giren CHP Buca’da eski ilçe başkanı Bektaş Gül’e karşı duran yapıların büyük çoğunluğu İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş ismini destekleme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 04.02.2013 - 14:51
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Buca CHP’de eski İlçe Başkanı Bektaş Gül'le anlaşamayan 9 ilçe yöneticisinin istifa etmesi üzerine yönetim düşmüş Genel Merkez tarafından Kayyum Heyeti atanmıştı. 24 Şubat’taki kongre öncesi Buca’da başkanlığı düşen Gül koltuğa yeniden talip olduğunu dile getirmiş ve görevi Kayyum’a bırakırken ‘ döneceğim’ mesajı vermişti. İlçede en önemli merak konusu Gül’e karşı kimin/kimlerin aday olacağı.

GÜL ADAY ANCAK...
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve eski ilçe başkanı Hüseyin Yüzer’in desteğini alan Gül, mahallelerde delegelerle durum değerlendirmelerini sürdürüyor. Toplantılarda kendisine en büyük desteği veren isimlerse CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam ve Belediyenin iki numaralı ismi Hüsnü Kaya…Kulislerde bu yapı için konuşulan önemli bir iddia ise, Gül’ün yıprandığı düşünülerek Yüzer’in aday çıkarılabileceği...

UĞRAŞ’A BÜYÜK DESTEK

Diğer yandan Gül’e karşı yapılar temaslarını sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Adatepe’de eski ilçe yöneticisi Abidin’in Kahvesi’nde gerçekleşen zirvede son ilçe kongresinde aday olan ve Gül'ün 10 oy gerisinde kalan İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş ismi ön plana çıktı. Buca’nın siyasette etkin isimlerinden eski ilçe başkanı Mehmet Süne ve beraberindeki ekibin desteklediği Uğraş’a meclis üyeleri Veli Balyemez ve Güngör Kaya’yla birlikte Oktay Gökdemir ve Nebi Yaşar gibi isimlerde tam destek verdi.Toplantıda bir konuşma yapan Uğraş’ın, “ Beni Mehmet Süne’nin adamı gibi göstermeye çalışıyorlar. Kimsenin adamı değilim. Adamcılık yapmayacağım. Ortak yapının adayı olmak istiyorum” dediği öğrenildi. Toplantının en önemli detaylarından biride ilçe yönetiminden istifa eden ve kongre sürecini başlatan 9 yöneticinin de toplantıya katılması ve Uğraş’a destek vermesi oldu. Uğraş'a destek veren ekibin toplantıda bir komisyon kurulması kararını verdiği ve aralarında Oktay Gökdemir’le, ilçenin tecrübeli siyasetçisi Ali Haydar Aytaç’ında bulunduğu bir komisyon kurulduğu öğrenildi. Bu komisyon süreçte Uğraş’a sıcak bakmayan isimlerle birebir görüşmeler yapacak ve ‘ittifak’ arayışında olacak.

UĞRAŞ: BANA KARŞI BÜYÜK DESTEK VAR

Toplantıda yaşanan gelişmelerden sonra Ege Postası’na değerlendirme yapan Uğraş, “ Biz Buca’da huzur istiyoruz. Delegasyonun tamamını kucaklayacak bir kongre olmasını istiyorum. Delegasyonun büyük çoğunluğuyla görüşmeler yaptım. Beni destekleyeceklerini söylediler. Bende aday olmayı düşünüyorum. İlerleyen günlerde adaylık netleşir” dedi.

DAYATMA TEPKİDE GÖRDÜ
Bu arada Süne ve ekibinin Uğraş’ı aday göstermesi ve dayatmacı girişimi, bazı yapıların tepkisini çektiği belirtildi. Toplantılarda ‘siyasal çoğunluk bizde’ mantığının ağırlıkta olmasından rahatsız olan kesimin şu aşamada ‘ittifak’ yapmaktan geri adım attığı ve üçüncü bir adaya sıcak baktıkları öğrenildi. Bu yapıların isimden daha çok sıkıntıyı çözecek başkan ve yönetim modelinin nasıl olması gerektiğinin konuşulmasını savundukları öğrenildi. Başkanlık için Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan isimlerine sıcak bakan yapının içinde belediye meclis üyesi Osman Ergündoğar ve eski belediye başkan adaylarından Necati İmam gibi isimlerin olduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.