Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Son seçimler şaibelidir soruşturulmalıdır”

“Son seçimler şaibelidir soruşturulmalıdır”

MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından Bornova Öğretmenevi’nde düzenlenen muhtarların buluştuğu toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, muhtarların hemen her gün çalıştığına dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 03.02.2013 - 15:58
EGE POSTASI- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, son yıllarda yapılan seçimleri eleştirerek “Türkiye’de son 10 yılda yapılan seçimlerde ölmüş insanın bile oy kullandığı ortaya çıktı, çuval çuval oy yakıldı. Dolayısıyla son 10 yılda yapılan seçimler şaibelidir ve soruşturulmaya muhtaçtır. Oysa ki muhtarların teknik imkanları kuvvetlendirilseydi kimse kimsenin yerine oy kullanamazdı” dedi. Vatandaşların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan muhtarların ciddi özlük sorunları olduğunu ve sosyal hayatın merkezini muhtarların oluşturduğunu vurgulayan Tanrıkulu, “Böyle olmasına rağmen hak ettiği karşılığı almazlar. Özlük hakları ve sorunlara ilişkin 2010 yılında verdiğim kanun teklifine ortada bir şey yok. Bizi kara propaganda yapmakla suçluyorlar” diye konuştu.

MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı tarafından Bornova Öğretmenevi’nde düzenlenen muhtarların buluştuğu toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, muhtarların hemen her gün çalıştığına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Evinde suyu kesilen, çocuğunu okutmak için burs arayan, toplumun her kesiminden insanın derdini dinlerler. Sosyal hayatın merkezi muhtarlardır. Aldıkları maaş da yaptıkları işin karşılığı değildir. Bu yüzden birçok muhtar maddi ve manevi sıkıntı içerisindedir. Biz İzmir’in olduğu kadar muhtarların da tüm sorunlarının farkındayız. Muhtarların sıkıntıları için bir şeyler yapılmalı diye düşünüyor ve bunu somutlaştırarak kanun teklifleri veriyoruz. Meclise muhtarların özlük hakları ve sorunları ile ilgili iki kanun teklifi verdim. Bu teklifleri 2010 yılında vermemize rağmen ortada bir sonuç yok”. 

“Büyükşehir yasasının gizli amacı var”

Büyükşehir Belediyesi Yasası'nda yapılan değişiklikle 13 ilin büyükşehir yapıldığını, bu yapılırken de köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliklerinin kapatıldığını öne süren Ahmet Kenan Tanrıkulu, yasa değişikliğinin altında farklı amaçlar olduğunu ifade etti. “Büyükşehir yasasının çıkarılmasının gizli bir amacının da bazı belediyeleri muhalefetin elinden almak” olarak niteleyen Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yasa ile birlikte muhtarlıkların özlük hakları düzeltilecekti ama görüyoruz ki hala aynı. Hatta zamanla muhtarlıklar da kaldırılacak. Hükümet muhtarlıkları kaldırmak için de girişimde bulundu ama baktı ki önümüzde yerel seçimler var; şimdilik vazgeçti. Coğrafya insan için çok önemlidir. Doğmakla, doymakla iş bitmiyor; insanlar yaşadıkları yere aidiyet duygusu da besliyor ve hükümetin bu kanunlarıyla yerellik unsuru, aidiyet duygusu kayboluyor".

 “Yerel seçimlerde söz sahibi olacağız”

 MHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, Bayraklı İlçe Başkanı Taşkın Işık, Karşıyaka ve Buca Muhtarlar Derneği Başkanlarının katıldığı toplantıda İl Başkanı Necat Karataş, yaklaşan yerel seçimlerde İzmir belediyelerinde söz sahibi olacaklarını ve tüm çalışmalarını bu yönde yaptıklarını ifade etti. Karataş, “MHP muhtarlarımızın sıkıntılarına hiçbir zaman uzak kalmamış; problemlerini her mecrada dile getirmiştir. İzmir belediyelerinde söz sahibi olduğumuzda ‘biz yaptık oldu’ zihniyetiyle çalışmayacağız. Elbette, muhtarlarımızla çalışacağız çünkü halkın sorunlarına en yakın olan sizlersiniz. Mevcut hükümet eyalet sistemi yapısı için üstlenmiş olduğu görevi yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. AKP hükümetinin eyalet hülyasının içinde muhtarlara ve mahallelere yer yok” diye konuştu. MHP Bayraklı İlçe Başkanı Taşkın Işık da 4 yıldır Bayraklı’nın sorunlarıyla boğuşan muhtarlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.