Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afganistan’da halk pazarı Ramazan öncesi cıvıl cıvıl(Özel)

Afganistan’da halk pazarı Ramazan öncesi cıvıl cıvıl(Özel)

Fakirlik ve sefaletin had safhada olduğu Afganistan’da halk, bu yıl da silahların gölgesinde Ramazan’a hazırlanıyor. Başkent Kabil’deki Halk Pazarı, Ramazan alış verişi için halkın en çok tercih ettiği mekanların başında geliyor....

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 10:51
Fakirlik ve sefaletin had safhada olduğu Afganistan’da halk, bu yıl da silahların gölgesinde Ramazan’a hazırlanıyor. Başkent Kabil’deki Halk Pazarı, Ramazan alış verişi için halkın en çok tercih ettiği mekanların başında geliyor. Ramazan’ın arifesinde cıvıl cıvıl olan pazardan esnaf da halk da memnun. Pazarda Ramazan ayına has yiyecekler ağırlıklı olarak raflarda yer alıyor. Ramazan alışverişi için pazara gelenler, fiyatların kendileri için uygun olduğunu söylüyor. Pazarda hurma çeşitlerinin yanı sıra şekerlemeler ve Ramazan ayına has çerezler en çok göze çarpıyor.

Pazardaki dükkan sahiplerinden Halid isimli Afgan vatandaşı, Ramazan’ın bereketiyle işlerinin açıldığını söylüyor. Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine konuşan Halid,” Ramazan ayının bereketini hepimiz yaşıyoruz. Bazen müşterilerin taleplerine yetiştiremiyoruz. İşlerimiz çok açıldı.” dedi.

Ramazan alışverişi için pazara geldiğini söyleyen Muhammad Mensur isimli Afgan ise fiyatların biraz yükseldiğinden şikayetçi. Mensur,” Reçel ve benzeri kahvaltılıklar alacağım. Fiyatlar biraz yükselmiş ama buna rağmen pazar bizim için en iyi alış veriş yeri” diyor.
Pazarda hurma satan Emircan isimli Afgan ise, fiyatlar yüksek olduğu için halkın hurma alamadığını kayd etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.