Dolar 34,2760
%0.01
Euro 37,4641
%-0.08
Altın 2.915,250
%-0.44
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afrika’nın tek Türk üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Afrika’nın tek Türk üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Nijerya’da dört yıl önce kurulan Afrika’nın ilk ve tek Türk üniversitesi Nijerya-Türk Nil Üniversitesi iki gün süren bir törenle ilk mezunlarını verdi. Türkiye, Nijerya ve çevre ülkelerden 550 talebe bulunan üniversiteden 60 öğrenci...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 18:03
Nijerya’da dört yıl önce kurulan Afrika’nın ilk ve tek Türk üniversitesi Nijerya-Türk Nil Üniversitesi iki gün süren bir törenle ilk mezunlarını verdi. Türkiye, Nijerya ve çevre ülkelerden 550 talebe bulunan üniversiteden 60 öğrenci mezun oldu.

Nijerya Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından akredite olmuş üniversite, eğitim kalitesi, derslik ve ekipman açısından Nijerya’nın en iyilerinden kabul ediliyor. Üniversite yönetimi 4 fakültenin 18 bölümüne hukuk ve tıp fakültelerini de ekleyerek Nijerya’da bir numara olmayı hedefliyor.

Mezuniyet heyecanını arkadaşlarıyla paylaşan ekonomi öğrencisi Ridwan Adeniyi “Çok Mutluyum, Karışık duygular içindeyim. Ama atmosfer güzel, sonuç mükemmel. Mutluyum ama dışarıda korkutucu bir dünya var. Hala hazır olduğumdan emin değilim. Zor olacak ama elimden geleni yapacağım." dedi.

Kimya mezunu Sadia Bello ise duygularını, “Bilmiyorum, muhteşem bir tecrübeydi. Birçok insanla tanıştım, farklı altyapı ve kültürlerden gelen insanlar ve onlarla nasıl yaşanır öğrendim. Birçok Türk ve Nijerya’nın diğer kabilelerinden olan insanlarla çalışmamız gerekti.” şeklinde dile getirdi.

Devlet erkanı ve dış temsilciliklerden görevlilerin de katıldığı törende en iyi öğrencilere dizüstü bilgisayar, tablet ve uçak bileti hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.