Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afyonkarahisar'da bayram mesajlarında birlik ve beraberlik vurgusu

Afyonkarahisar'da bayram mesajlarında birlik ve beraberlik vurgusu

Afyonkarahisar protokolü Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen törenle bayramlaştı. Tören birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak İslam ülkelerinde yaşanan savaşların son bulması temennisinde bulunuldu. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu,...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 13:39
Afyonkarahisar protokolü Belediye sosyal tesislerinde düzenlenen törenle bayramlaştı. Tören birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak İslam ülkelerinde yaşanan savaşların son bulması temennisinde bulunuldu.

Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, iş adamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlıların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Çoban, bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam alemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi. Çoban, "Güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Ancak İslam dünyası olarak arzuladığımız bir tablo ile bayrama girmedik. Mısır'da, Filistin'de, Suriye'de, Afganistan'da Pakistan'da, Irak'ta da gönül isterdi ki; birlik beraberlik içerisinde savaş olmadan, kardeş kavgası olmadan bayrama erişilsin, ancak olmadı. Dileğimiz bu ülkelere ve insanın yaşadığı her yere barış ve huzurun gelmesidir." dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da tüm Afyonkarahisarlıların Ramazan Bayramını kutladı. Ramazan ayının Türkiye'de huzurlu geçtiğini ancak dünyanın birçok bölgesinde ise kan ve gözyaşı olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, "Ramazan ayı Türkiye de huzur içinde geçti. Fakat dünyanın birçok bölgesinde kan ve gözyaşı vardı. İslam Medeniyeti son dönemlerde dışarıya iyi mesajlar vermiyor. Barış ve kardeşlik dini olan İslam dini dışarıda yanlış anlaşılacak şekilde maalesef ‘Nerede bir İslam coğrafyası varsa orada sorun vardır’ dedirtecek şekilde cereyan ediyor. Allah, bütün insanlara hidayet versin, akıl fikir versin, yardım etsin diyoruz" dedi." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, bayramların birlik ve beraberliğe kucak açan özel günler olduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, şunları söyledi: "Mağduriyetinde ötesinde bayramlarımızda dostluk kardeşlik kaynaşmalar oluyor. Her kesimden, her siyasi partiden insanlar bir araya geliyor. Küsler barışıyor, büyükler ziyaret ediliyor. Tanısın tanımasın çocuklar büyüklerinin ellerini öpüyor, onlara harçlıklar veriliyor. Bu tür hasletler bizim milletimize ait. Başka ülkelerde bunlar maalesef fazla yok. O nedenle bayramın bu yönü de çok önemli. Gerekçesiz yere birbirimizin kalbini kırıyoruz, bayramlar bunların yok edildiği, sevinçlerin paylaşıldığı günlerdir. Fani olduğumuzu, geçici olduğumuzu da bilerek insanlara daha merhametli, daha hoşgörülü olmanın tam sırasıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.